Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah irfan...

satu mlm..... semua org dok lepak dlm bilik smbil tgk tv dlm bilik je
dalm jam 10 mlm mcm tu...
dedua budak kecik tu tak tido...asyik la bergumpal atas katil..
tetiba "TING TONG"..bunyi bell..
sape la agaknyer yg dtg malam2 ni?
erm..aku pun jenguk la dr tingkap atas...
dedua budak kecik tu pun sibuk ikut mama dia jenguk kat tingkap..
hubby ms tu leka layan DVD kat laptop...

owh.. Hafiz jiran depan rmh dtg...
nak jumpa hubby... so aku jerit ckp tunggu jap kat dia..dlm ms yg sama..
aku ckp kat hubby lak...

aku :" yang..... afiz dtg tu"
pastu boleh pulak irfan pun ckp: :"yang.. piz tang...pat aa.... piz tang!"

amboi2 budak ni.. ikut mama dia ckp... kelakar la pulak..

pastu dia ulang lagi... : "yang..piz...piz..tang... pat aaa.."

terus papa dia ckp : "eh.. bkn piz la adik... tu uncle hafiz"
aku: " adik bkn ckp yang la... tu mama je boleh ckp yang.. adik kena ckp...~ papa...uncle hafiz dtg"

tp lepas tu aku n hubby gelak sesama..
kelakar tgk irfan.. mmg itu le keje dia..
suka ngajuk ckp org...
mcm org besar.. kelakar!
keletah anak yg dah mula pandai ckp mmg best kalau dgr n lihat...
saat2 mcm ni la terhibur ada anak kecik kan???
hehe

aktiviti bergumpal2..

8 comments:

mummy_ayu said...

ha ha ha..pandai irfan, dia pun panggil yang..
amboi..abis kakak dia kena buli ngan adik..

lydzar said...

hehe so mama ngn papa jgn cakap yg melalut2 tau, kang irfan ikut :)

hadif takat ni dh boleh sambung 3-4words form jd ayat. tp dia sebut satu2 lah..

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: mmg kelakar..pastu mmg keje dia suka buli kakak

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu..ckp kena jaga2...
wah.. hadif lg terror ea.. kira xpelat la.. bagus hadif...

Srifairus said...

selalu nampak irfan kat nursery... chomel mcm mama dia.. hehe..

semalam fahri ajak pg macdonald..

"mama, pg macnonald nak??"

hahhaahha... koyak la poket mama pg McD hari2...

Iela Fazielah said...

wah sri.... pandai fahri cakap ek.. irfan ayat dia tunggang terbalik.. pastu suka bunyi hujung je...

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..cute je..piz..tang..budak2 mmg suka ikut cakap kan..

Iela Fazielah said...

mmg cute tgk keletah diaorg

Related Posts with Thumbnails