Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

lunch @ Bubba Gump Shrimp Co


alhamdullillah... bersyukur pd rezki Allah...
akhirnyer.. hajat nak mkn mewah kat restoren ni termakbul jugak...
ari khamis lepas.. dok search dlm tenet....
siap tgk harga n menu lg...
tgk gak statusnyer...
tgk jugak gmbar2 kamo2 yg dah mkn kat sana....
jadi bertambah xsabar2 nak mkn...
call hubby nak nyatakan hasrat..
dia pun google jugak... siap la tanya kwn opis dia yg dah pegi mkn...
keputusannyer,.... sabtu ni kita gi mkn...horei!!!!

jdnyer... mcm dlm n3 lepas...
lepas bl tiket wayang n jln2 kejap...jam 12.30 hari kami pun terpacak la depan restoren ni
betul2 kat depan pintu masuk Sunway Pyramid tu...
restoren BUBBA  GUMP SHRIPM CO. 



both of us xsabar nak nak msk dlm restoren ni..hehe

ok...smapi2 je... terus la amik tempat duduk...pastu diaorg bg menu
hubby tgh pilih menu....
me sibuk snap sana sini..
kid pun dpt kertas menu jugak tau..
siap bg pensel kaler lg tu... 

syafiqah dan menu nyer...

irfan pun ada....tgk tu.. siap colur pensel yellow lg tu...
ape dia tulis dlm kertas tu???

hmmm.... mcmc2... mcm kat pizza kan??hehe

ok.... dlm pada baca menu xtau nak pilih mana...
dtg la sorang waiter dia ni... dia tanya..
ni first time dtg or dah byk kali...
agaknyer dia nampak kita org mcm termanggu2 kot...
then kitaorg ckp la ni 1st time...
pastu dia terangkanlah ape menu istimewa...
beberapa air yg xde dlm menu tu dan cara nak panggil diaorg...
barulah aku tau cr nak guna signage ni...
V
v
v
v
run forrest run...
rupanyer.... kalau xnak org ganggu or waiter ganggu letak kat sign ni
tp kalau nak order or nak panggil waiter ke... letak kat signage ni pulak
stop forest stop....
alkisahnyer....hehe

ok2..dah paham....
lepas decide menu..
kami pun bercandid2 la....
sementara tunggu makanan smpaikan...
its me...

syafiqah tekun buat puzzle...

aksi hubby n syafiqah...

kelakar la rupa diaorg berdua...

after a few minutes...
air pun tiba...
iced lemon tea utk mereka.... free refill tau...

for me...
choclate milk shake... semua air kitaorg order.. off menu... 
sbb air dlm menu kat sini byk yg non-halal... 

sementara tu.. tetiba dtg waitress bwk belon n kasi kat irfan
wah..suka la irfan...
tp fiqah xdpt...
after a few minutes... fiqah pun dpt belon gak...
ele... suka la tu....!

ok... lepas tu...
masa yg ditunggu2.. our meal pun tiba serentak...!
walla.... best giler...!

for him... barbique chicken...RM 23.90...

for them
 "I'm Stuffed!" Shrimp ~ RM39.90...for syafiqah n irfan

mine....
 Bourbon Street Catch Of The Day ~ RM32.90 ....salmon fish.

emmm..
mmg best la... lazat sgt...
sepanjang aktiviti mkn2.. semua smooth je..
irfan n syafiqah mkn byk..
kena dgn selera diaorg lah tu.. 

 pandai irfan mkn sampai habis..


xlupa jugak..gmabr kami berdua
gmabr ni syafiqah yg snap..
tq kakak... kakak skrg boleh harap buat mcm2...


overall...utk mknn kat Bubba ni..mmg thumbs up la
1 lagi...memula kami ingatkan portion mknn tu sikit..
skali bila dah dpt mknn.. br tau byknyer..
mmg org kata berpadanan la dgn harga..
udang dia pun byk sgt...smapi xlalu nak habis dah..
tp kalau dtg next time dah tau la..
xyah order byk2 sbb mmg xleh habis punyer..


last skali... sbg penutup kami order dissert..
dessert ni mmg terbaek la.... pelengkap hidangan kami...
kami mkn...


chocolate chip cookie sunday ~RM15.90~...

choclate chip cookie di masak dlm pan tu...
tebal giler.... letak pulak ais krim 5 scoop atas tu...
walla!!!!
kalau gi bl cookie kat Famous amous pun xbyk mcm ni dgn harga rm15..
 syafiqah xsabar nak mkn ais krim...


juga masa yg ditunggu2..
nak celebrate anniversary....
masa utk main suap2...yeah!


comel papa...kena suap...


akhinyer lepas 7 minit....
tada..... xleh masuk daa....
kalau la leh tapau..hehe


jam 1.30 br abis mkn 
bergegas gi tgk wayang lak..
all over.. total bill kitaorg.. Rm160++..


to my hubby... thax 4 belanja.. love u sooooo much

8 comments:

mummy_ayu said...

yum yum..best nya makan2 mcm nie..
kids pun seronok..

mama tisya said...

mmg dessert tu yg paling sedap...kita time opis dkt ngan the curve dlu ada la p mkn...myum2

lydzar said...

aiks, nape saya baca entry ni mcm tergantung je kak..saya loading tak abes ke nih?

Iela Fazielah said...

mummyayu: mmg best... seronok sgt

Iela Fazielah said...

mamatisya: terbaek la dissert tu

Iela Fazielah said...

lydzar: aah..tergantung memula...tu la yg akak ckp.. lepas post dia hilang separuh.. kena la taip balik,.... geram je...

QUEENPINK said...

SALAM

JOM JOIN GA

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

DAN

http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/05/giveaway-ulang-tahun-pertama-queenpink.html

Iela Fazielah said...

ok

Related Posts with Thumbnails