Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mkn luar bila hubby xde...

3hari 2 mlm...
si suami xde disisi...
boring jgn kata... memang terasa...
well nak watcamne??
nak halang dia nak buat jugak...
biarkan lah...
biarkanlah si labu* mabuk2 dilambung ombak memancing ikan di laut china selatan tu...

* en. don a.k.a mu hubby jd labu atas bot...
padan muka... sibuk sgt nak gi memancing..! )✖‿✖


disebbkan hubby xde since mlm jumaat gi memancing..
tinggal lah si bini anak beranak melayan perasaan kat rmh...
hr sabtu dan ahad dihabiskan dgn aktiviti mkn luar je...
er... jgn salah makne yer...
mkn luar means bl mkn kat luar je...
xkosa mak budak ni nak msk beriya2...

hari sabtu pg mcm biasa hantr syafiqah gi latihan menari kat sekolah..
balk tu.. mkn luar....nasi ayam je...pg tu srpn dgn irfan kat maulana... tosei sekeping
ptg tu lyn mereka mandi pool besar diaorg..
mlm..mkn pizza kat jusco equin..

ahad... pg.. cr nasi lemak n mee hoon je kat makcik jual nasi lemak tepi jalan
sarapan pg merangkap mkn tghari...sian anak2 mama...
ptg kul 3 br lunch merangkap hie tea...mkn speggeti bologies..
akur... kena masak gak... 2 hari blnja rm 40...bangkrap haku..

ptg... tgk perlawanan sepak takraw PARAGON VS LEP7..
ada jamuan mkn... merangkap dinner...
wah... heaven donia....

xde pe nak tunjuk.... 
just gmbr2 ms gi dinner kat pizza hut ari sabtu lepas...
orfer set utk 2 org yg personal pizza
(tp xleh nak upload.. nnt aku hapload kemudian ek)
 

p/s: smlm ...sempat gi melepak rmh jiran dpn rmh..
wah.. kembang montot jiran2 dok puji daku isteri yg baik hati..
kasi laki gi memancing berhari2...
tak campur gi main sukan every nite....
dlm hati... bkn la aku kasi sgt...tp nak watcamne..
kita isteri kena memahami...
tp bila time aku nak gi buat aktiviti..kena paham2 la pulak kan..
betul x en. Don...
*wink wink*
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒┌┘
└┐▒▒▒▒┌┘

peace no war....hehehe

6 comments:

alyyani said...

hehehe... sabajela kan kak. dah diorg minat tuh. ingatkan momok outstation ke bintulu. ada wan cakap aritu. ke sy silap dgr. apapun, mama dgn anak2 tak sangap pandai enjoykan diri :D

anita said...

len kali, bungkus anak2 sekali, ikut je. takkan selalu nak pi pancing 3h2m, pancing paus ka? mana aci. biak aku hasut sikit.!

Iela Fazielah said...

allyani: gi bintulu dah balik dah... dok 2hari kat rmh... terus packing2 nak gi kuantan lak memancing... terpaksa le redhooo..haha

Iela Fazielah said...

anita: bkn xmau bungkus skali.. mamat tu menginap atas bot nelayan... xkan kami ber3 pun nak berkampung atas bot... jd.. biarkan dia berlayar dgn labu2nyer..

- dieyana - said...

huhuhu, kena tinggl g mancing, mujur lah ada anak2 sbg peneman....

baru semalm tingin nk minum milo kat pizza hut, tapi suami tak nak, uhuhuh...tak nak milo lain, nak milo piza hut jugak! ;-)

Iela Fazielah said...

dieyana: haha... len macam je request nak minum milo pizza...ada papa ka???

Related Posts with Thumbnails