Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sanggup beli novel pulak

kesinambungan dr n3 ni...
disbbkan dah gian giler nak bc novel..
ngalahkan mat gian yg isap dadah u...
rasa xtenang jiwa..
tgk tv pun xlalu...
kemas rumah pun sampai naik kilat2 dah lantai...
bsh bj smapi ke cadar katil aku dah basuh... 
tp rasa gian nak bc novel mengalahkan segalanyer...

nak pinjam kat jiran lg tp segan lak..
last2.. aku nekad... aku harus gi bl novel sendiri...
"ila! ko mmg xmalu nak bc novel free!!!! baik ko beli sendiri!!!!! tau takkkkk???"
wakaka.. aku ckp dlm hati sendiri...

jd... dgn penuh semangat...
siap2 pakai ala kadar... 
stat kete terus ai pegi fofular book store kat jusco ekuin tu
n pelagi...
terus smabr 2 bijik novel oooo

sblm tu aku dah ushar2 dlm FB kakinovel...
ape buku yg hot skrg ni
harus gi beli kan...
so... nak tau novel pe aku sudah sambar...
ini dia...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v

v
v
v
v
v
v
vv
v
v

dan jugak...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
vv
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
vv

sory ek...gmbar buku lupa nak snap...

harga novel 7hari mencintaiku tu mak aiiii...sebijik rm32.00
sib baik utk popular book members ada 20% less....
untung disitu...
yg novel 2x5 tu harga standart RM19.00
pun ada 20% less gak..
eiiii bestnyer... ai dah ada koleksi sendiri..
macam mimpi lak...hehe

lepas ni...
aku nak tanam AZAM
aku nak jd pengumpul novel mcm korang2 jugak yg kaki novel tu
tp korang ingatla aku nak tulis sinopsis citer akt sini ea...
xkosa ai..hehe
kalau sebulan beli 2-3 buah...
kalau setahun boleh dpt 24 buah.... xpun  36 buah.. 
kalau dah bertahun2...mesti berbuah2 ea..
haha

berangan dulu... 
tp korang yg kaki novel ni citer sikit camne korang mengumpul hobi membaca novel ni??
ada x bertukar2 buku ke??? 
eh citer skit..... tq

13 comments:

alyyani said...

akak bole gang dgn mak saya. mak saya mmg peminat novel. penah sekali nak gi kl, tetinggal handbag tp novel kat tangan! bole? beratus la novel dia, siap sape nak pinjam kena tulis nama mcm pinjam buku kat library lak. masa sy pantang, 1 novel pun bercinta nak habis kan :p

mummy_ayu said...

ha ha ha...dah mula dah..
mcm best je yg 7 hari mencintaimu tu..kalu dkt, leh pinjam
biasanya ayu memang tukar2 ngan kengkawan...
ye la..takkan nak pinjam je..tapi make sure yg leh percaya la..sbb takut gak kan...
well...selamat membaca...

Iela Fazielah said...

alyani: wah..mak kamu pecinta novel ea... beratus2.... wah..mmg dah lama membaca n mengumpul tu...salute

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: itu le pasal... lepas ni ada modal nak baca novel lain kan.... xle segan

* NaNa* said...

ILA NIE.. ALA NK PINJAM CKP JER.. KITA KAN BERJIRAN... JNJI TK HILANG JER...NANA TK KISAH LA...TPI TK DE LA BYK TAJUK2 BRU PUN... 7HARI MENCRI CINTA NIE PUN LUM HBIS BCA LG.. TP SETAKAT NIE BESTTTTTTTTTT

Iela Fazielah said...

nana: haha...alamak...segan lak.... bkn pe nana... mmg la.. tp lama2 segan..pasni kita tukar2 ye.. nnt ila jumpa nana kita potong list kalau dah beli yg mana2...

~MrsLayLa~ said...

ala kak ila...klu nk pnjam dtg je umah kta..lailapn pngumpul novel tegar..kmpul sjak zmn kolej lg...

Iela Fazielah said...

layla....iyeke??? nape xckp awal2... hehe..nt kak ila rempuh rmh layla..haha

adeQ said...

kat sini.. men pinjam... wat sistem barter la... mama saye pon kaki novel.. saye dulu2 la,.. skang ni cam mabuk sket tgok huruf2.. ngehehheh

* NaNa* said...

ilah ok no problem....dtg le bila free..

Dilla Ady said...

novel nih tak leh mule..kalui da mula tak leh stop woo..

dilla suke gak bace novel, tapi byk pinjam dari beli..koleksi sendiri tak sampai 10 ketui pun..huhu

Iela Fazielah said...

adeQ: iyelah..sistem barter kan... baru adil...pinjam dan meminjam

Iela Fazielah said...

dilla: @ least ada gak yg dibeli tu..tu pasal akak pun kena bl gak.. br la adil kan

Related Posts with Thumbnails