Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

seronok jumpa jiran lama

aku kan bulan ni rs byk sgt dapt kejutan...
tp dlm byk2 kejutan..
1 ni paling aku sgt2 hepi..
bila blog aku disinggahi oleh seorang jiran lama
ye..jiran yg sgt2 aku sayang..




dulu aku selalu cerita pasal jiran aku sorang ni
lepas kawin.. aku terus masuk pindah ke rmh sewa ibu mertua ku..
kak halilah n hubby dia dah duduk dah dulu..
dialah jiran aku yg terbaik aku ada..
kira paling lama aku kenal..
tak pernah dia xhadir bila aku buat makan2 w/pun sekejap..
xpernah jugak lokek bg makann andai dia masak lebih..

kak halilah n family pindah hujung julai tahun lepas
cerita tentang ex-jiran aku ni aku pernh abadikan kat n3 ni
aku mmg rasa sedih, terharu, gembira sbb dah lama xjumpa kak halilah
raya tu dia ada jemput ms buat open house kat rmh br dia
tp xdpt dtg sbb hubby xde..aku xreti drive ke sana
ingat skali tu rmh aku kena pecah masuk..
menggeletar aku...
aku tumpang dok rmh dia smapai tghmalam sementara tunggu polis dtg buat siasatan..


pastu ada skali tu kunci rmh tertinggal or jatuh between gate n pintu..
rmh dia jugak la aku ketuk mintak pinjam penyapu nak jolok amik kunci..
bila kenang2 balik terus tergelak.. tp sgt indah memori tu

xsangka.. bebaru ni dia tersinggah kat blog aku
mana la aku tau dia pun ada blog kan kak??
kalau tau xle mcm lost contact hampir setahun w/pun no. h/p ada..hehe


seronok dpt jumpa n dgr cerita akak balik..
seronok sgt2... 
pepun... tiada yg lebih berharga selain jiran betul tak...
keluarga kita dah jauh dr kita...
jiran lah org paling dekat dgn kita dlm kehidupan kita sehari2 selain kwn opis
tnpa mereka hidup hambar je..

utk kak halilah.. rajin2 la update blog ye..
miss zahirul & hakimi
insyaallah...raya ni kita jumpa ye....

6 comments:

Nadra Farissa said...

mmg jiran ngan kawan opis peneman kite setiap ari... sape lg ye tak?? family jauh... :)

Iela Fazielah said...

nadra: betul..... sedih,gembira, masalah..mereka org pertama yg tau

NzA said...

seronoknya...trkdg bila pindah kita trputus hubungan...

Sitisifir10 said...

Iela tu pulak adelah rakan merempit masa kami kat UKMKL dulu...owh sungguh sempit rupanya dunia ini..

Iela Fazielah said...

kak nza: sgt2 seronok

Iela Fazielah said...

sitisifir10: la yeke??? mmg kecik dunia nikan... bagusla....

Related Posts with Thumbnails