Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

camera rosak....

adus...aku sdg kesedihan...
camera ku rosak
kamera yg ini



sedihnye....
sob..sob...

pg td b4 nak gi keje... sempat snap gmbar novel 3 bijik tu
alih2..sampai opis kunun nak transfer picture
cari cable xde..tertinggal da..
byk n3 nak kongsi ngan korang...huhu

sambil2 tu on la camera ni
dia on tp lense dia dah keluar pastu masuk balik
pastu dia tulis suruh turn off camera..
berkali2 cuba on off.. mcm tu jugak keadaan dia
apekehey ni... tensi mak 

camera ni kamera ke dua aku bl
pertama..LUMIX panasonic... dicuri masa org pecah masuk rmh aku dulu...
dpt la pakai 2 thn..kena curik dlm rmh bln 4 2008 dgn laptop Dell XPS
pastu selang 2bln Jun 2008 aku bl sony cybershot ni
alih2 arini 4 Julai 2011 dia jd gilor..
adusssss.... hujung minggu ni nak gi PD... 
xkan nak snap gmbar pakai camera henpon je..uwaaaaa!

w/pun camera cikai dah ketinggalan jaman..
aku xkisah..asal leh snap pic pun dah cukup.... sedihnyerrrr

14 comments:

Amiizaa2001 said...

beli barusssss:)

Farra Dhelina said...

alahaiii.. sygnya kak.. waranty dh hbs kan?

mama tisya said...

kena bli br..nk2 blogger tk best tkde camera..ehhehe

Nana said...

btol kata mamatisya kena bli baru xleh klw xde kamera
kata blogger tu wajib bawa kemana2 kamera tu hehe
kamera pon dah murah skang ni kan

Iela Fazielah said...

amizaa: nak bl baru tu yg xsanggup tu... br nak berjimat cermat

Iela Fazielah said...

farra: rasa dah abis warranty dah....

Iela Fazielah said...

mamatisya: ada kemera phone jelah..tp xpuas

Iela Fazielah said...

nana: aku mmg ada hp camera.. 3g lg tu... tp kalau bercuti wajib pakai camera digital yg best..sbb nak gmbar berkualiti... h/p ni skdr yg bias2 tu ok le..huhu

alyyani said...

gi anta kedia repair ke mana tau bole repair. compact camera sy mcm akak punya gak hari tu buat hal. masuk virus katanya. kena tuka memory card

- dieyana - said...

huhuhu, sedihnya, frust la gitu....:-(( mcm kamera dieyana gak-lense dia kejap masuk, keluar, masuk....pas tu dia suruh off balik...:-(( berkali2 jugak...

Iela Fazielah said...

alyyani: betul la.. mlm td dok korek cr warranty card.. jumpa... nak gi sony utk antar repair harap ok le nnt... xlalu nak bl br

Iela Fazielah said...

dieyana: abis tu u dah antar repair ke blm?? ape cer??

- dieyana - said...

iela-tk repair, sbb sesekali dia okey, tapi kena off bnyk2 kali la....tapi dh jarang guna yg ni.
;-))

Iela Fazielah said...

dieyana: oo xrepair ke?? ila nak try antar dulu..harap2 leh baiki..sayang duit nak bl lain... bkn murah tu

Related Posts with Thumbnails