Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

gugurnya gigi pertama Syafiqah

sabtu lepas....
masa syfqh tgh mandi..
tetiba dia jerit panggil mamanyer..
aku pun dtg ler...
dia ckp.... gigi dia dah patah...
serius.. mmg gigi dia patah..

sblm ni syafiqah mmg ada ckp..
gigi depan dia belah bwh dah goyang2..
aku xde la amik port sgt...
tp mmg aku dah agak da...
sampai 1 masa gigi dia akan gugur jugak...
ok la pd usia dia 5thn....
alhamdullah.. since tumbuh gigi pertama dia tu...
5 tahun bertahan tanpa sbrg masalah gigi...
akhirnya genap 5thn gigi tu gugur snediri.....


gigi pertama syafqah yg gugur itu



kenapa aku ckp gigi pertama?
sebb mmg itu gigi pertama syafiqah tumbuh dan itu jugakla gigi pertama syafiqah gugur..
smlm jumpa dentist..
kata doc... lepas ni kena jg gigi syafiqah dgn lebih hati2..
sbb lepas ni akan tumbuh gigi kekal pulak..
mudah2an gigi kekal syafiqah nnt akan tumbuh cnatik dan tersusun...amin

p/s: dok search dlm hard disk..mana la gmbar syfqah ms baby kecik2 dulu dgn gigi dia 2 btg tu..
cari2 tp xjumpa2...aku rasa dulu aku xsnap la gmbar gigi dia tu
tp tarikh tumbuh gigi ada la...sgt2 frust rasa nyer...huhu
1 lg mcmmana irfan yg susah senyum..mcm tu jugak la syafiqah dulu..
muka masam je madang..haha


syafiqah umor 1thn 3 bln

9 comments:

MamaYatie said...

huhu..dah tanggal dah...gigi nurin kuat lagi kot..lagipun jenis gigi jarang..harapnya yg kekal nnt elok la kan..ada petua tak?kekee

NzA said...

hi.hi.hi...kak long mula rongak..ttp xpe, ttp comel.

lydzar said...

cantik gigi syafiqah..tak rosak kena gigit ulat eh :)

anak buah saya, masa umur 6 tahun, almost semua gigi kt depan dia gugur. selalu kena ejek hehehe..pastu bila tumbuh yang baru, besar-besar sebijik2..then bila semua dh tumbuh cantik je tersusun :)

mummy_ayu said...

wah..bagus la..
budak2 sekarang memang pandi jaga gigi. Ian punya gigi pun semau ok lagi..

- dieyana - said...

gigi syafiqah mcm iman jugak tersusun dan jarang2..hehehe

dah tanggal tu, tumbuh gigi kekal, harap2 tersusun elok....:-))

Iela Fazielah said...

mamayatie: hmmm tunggu gigi nurin tanggal jugak

Iela Fazielah said...

kak NZA: itule..kak long rongak dah...

Iela Fazielah said...

lydzar: berkat jg gigi diaorg.. tp bab tumbuh gigi kekal tu yg akak risau.. harap cantik tersusun

Iela Fazielah said...

mummy ayu: hah tak lama lg dah tu..

Related Posts with Thumbnails