Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

JJCM : pengaruh tv punyer pasal....& penyebab syfqah sakit

citer ni aku nak citer dr last week...
konun nak citer ari selasa esoknyer..
skali syafiqah sakit... terus EL 4hari tu..
terus terperap citer ni...

tp ape aku nak citer..
disebbkan makan kat sini la jugak yg menyebabkan syfqah kena asma tu...
sumpah syafqh... pasni mama sanggup gi mkn sorang jek...:P
hehe.. dush2..mama piqah jahat..
sory..
sbenarnyer.... sumpah.. pasni aku xbwk syfqh mkn eskrim mcm ni lg...huhu

meh layan gmbar..smbil tu aku citer...

alkisah..... papa dpt tetiba nak belanja kami.....
papa pun bwk la kami org mkn kat sini
lg pun terpengaruh kat TV kat citer 360 kat TV3 ari rabu minggu b4 tu..
teringin nak rasa... org semua dah gi mkn...
so..ari sabtu tu hubby pun bwk la gi mkn kat Bangi je

 kat sana...
kami order sorang 1 mangkuk
kat atas ni strawberi eskrim... syafqah punyer..

ni... mama fiqah punyer... tropical fruit... 


ni papa punyer.. mango....

 mknn aku order... ape nama ntah... mcm mee wantan ...kongsi dgn irfan
 adik irfan
 tgk la kak long... hepi dpt makn eskrim semangkuk...
mana la tau ini penyebab utama... 
bila tgk gmbar ni rasa menyesal n terkilan sgt...
 aku n irfan yg kuat mkn
syfqh mkn mee sup with fish ball.... xsedap kata dia

hubby mkn tomyam...

kesimpulan...kunun nak bersuka ria
bila jd tragedi rasa terkilan pulak jadinyer,,
tp ais krim kat ice room mmg sedap
cuma mknn dia agak kureng...
baik mkn kat noodle station lg puas hati...

sekian... citer arini...

8 comments:

Sidratul Muntaha said...

bangi punya kot yg kureng?!
kami mkn kat prima gombak ni ok jer..
esp steak dia n lamb chop...

eRiNsZ said...

salam iela... sori lma x blogwalking.. huhu daku jua ada kesah sedeh....

smoga syafiqah cumill kmbali sehat yer yang... n ko pon do take care tau

- dieyana - said...

ila, ice room tu tk silap diana, dia kisar ais, dia bukan mcm aiskrim biasa yg kita mkn tu, agaknya sbb ais tu la Fiqah diserang asma kot eh? :-((

mummy_ayu said...

memang pantang besar tuk yg ada astma...boleh makan, tapi jgn banyak2...pas makan tu, minum air suam bebanyak..takpe la.pengajaran pas nie...nobody perfect dear...

.:nhalilah:. said...

dah sihat ke syafiqah??? xpe la kan.. tu org kata pengalaman membesarkan anak.. lepas ni mmg kena hati2 makan aiskrim..

lydzar said...

betul, menu2 mee dekat Iceroom mmg FAIL. Icecream, nasik goreng, western OK

Dilla Ady said...

teringinnye nk mkn kt sini..jauh tu nk gi sane..bile la nk bukak kt sini..huhu

ha ah kan kak..sure bile tgk jek gambar tu rase cam teringat2 peristiwa tak bez tu..huhu

MamaYatie said...

no wonder la asma dtg..huhu...benda nak jadikan,nak wat cane..

Related Posts with Thumbnails