Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

luahan perasaan sang suami...

rasa nak tergelak balik je bila teringat hubby tegur aku smlm...
mungkin dia nak luahkan perasaan kot..
sambil2 perli..
mcm ni cerita dia...

aku kan skrg giler membaca...
so mmg sepanjang masa aku dok la terbaring ke..
tergolek ke...
terduduk ke dgn kepala aku sntiasa dok pandang buku kan..
kata membaca...
sampai 1 masa... anak nak susu pun aku suruh hubby buat..
aku cuma stop time nak solat, nak bg anak mkn n nak mandi..
skrg ni nak keluar gi soping or window soping pun dah malas..hehe

nak jd citer... smlm...
hubby konon nak luahkan perasaan la pasal hal opis dia..
masa tu aku mmg tgh membaca lakan..
smabil tu aku teman si syafiqah n irfan mkn...
diaorg mkn pe???? mkn nasi ayam...
senang je... xyah masak2... aku kan hidup sempoi giler
pastu anak2 aku mkn sendiri.. wah..lg senang aku nak membaca..
bila abis mkn diaorg ckp...mama dah abis..
pastu aku surh diaorg letak kat sinki pinggan..pastu leh naik atas tgk tv..muahaha

back to the topik...
si hubby ni pun dok pokpet2 ckp pasal keje dia
so... bila dia ckp2, aku jwb "emmmmm....ooooo...ok....abistu??"  
kira tulah ayat aku jwb berulang2
tp kalau korang tanya aku apa isi dia ckp...sumpah aku jwb aku pun xtau..
sbb syok membaca ok.... xkuasa aku nak dgr kisah opis n boss dia..
haha...

agak2nyer smapai 1 tahap dia dah penat ckp aku buat dek je kot
pastu ayat aku asyik sama je jwb..
last2 dia ckp kat aku.. ayat ni yg buat aku terus pandang muka dia..

hubby: "awk nikan... bc buku smpai xhingat dunia...saya rasa bagus lagi hobi sy yg memancing tu"
aku terus la tgk muka dia n jwb : "apsal pulak??"
hubby: "yela... memancing sy spend cuma 3 jam je..balik rmh sy layan anak... tgk tv.. borang ngan awak.."
           "awak bc buku lansung xbuat pape keje...layan anak x.... keluar x.... borak pun x.."

cheewah.. tudia...dia dah lepaskan perasaan dia...
aku pelagi.. harus jwb balik..
aku: "iyolah tu... sama je.. xde maknanyer... ms awk giler pancing.. 
jgn kata awak keluar gi memancing je...
tu xcampur awk dok berejam dlm bilik dok baling pancing tarik balik..
pastu dok ikat mata kail berjam2..lg la..lansung xkeluar bilik"

ewah aku xnak kalah....

aku smbg lagi: "br ni sy nak ada hobi membaca... 5thn sblm ni ms awk kaki bc novel thrilller story awak tu mcm ni la jgk awk... memerap je dlm bilik xingat donia.."

terus mamat tu xngaku...n ubah topik

korang.. jgn xtau.. dulu laki aku lg taksub dia bab membaca ni
dia suka bc novel inggeris yg kisah bunuh2 tu..
antara author fav dia MARIO PUZO.. semua koleksi Mario Puzo dia bl
nilah antara koleksi buku citer dia

tu xcampur every year aku hadiahkan dia buku mcm Da Vinci Code la... hape la
bkn murah tau... 
kalau sebijik novel melayu baru Rm19-30 inggit...
sebijik novel omputih rm80 ke Rm150 tau...
tu lom lg dia dok ulang2 bc komik2 dia simpan bl tong2 ngan adik2 dia..
komik naruto la... dragon ball la... GTO la
koleksi komik


tp tulah... kesian pulak dia...
aku pun xleh nak buat pe..
aku tgh kemaruk ni
kot dah lama2 nnt akuleh la adjust ms aku membaca kot...

org kata... paling koman setahun kot kemaruk ni baru hilang..
haha... 

pd en. hubby...sabar ye sayang... nnt dah puas bc novel2 tu..
sy balik balik pd perangai lama sy ye...
sabau ye sayang...muahahaha..
mcm xbiasa pulak....:P

8 comments:

alyyani said...

ahahahah... ala momok, rilek la. yg penting anak tak terabai. backing k.iela ni :p

SyaNa said...

hahaaa
aku dulu pernah jd gini kemaruk baca novel
mmg kena marah ngan syarul
bkn luahan hati mcm laki ko bg
mmg kena MARAH
hehehee

Iela Fazielah said...

alyyani: itu le pasal... bkn anak dia yg terabai.. dia yg terabai... sbb bini dia asyik bc buku smapai jam 2pg.... dia sangap sorang...

Iela Fazielah said...

sYana: smlm mood dia baik sikit nak ckp bek bek..kalau x lebih kurang sharul gak... marah2 je madang..

mummy_ayu said...

he he he.alamak..hubby sudak complain.tapi makan minum siap kan.
kira ok la kot.

Iela Fazielah said...

MUMMY_AYU:hehe... semua cukup.... kurang layan je...haha

lydzar said...

hehe saya ni terralit sket ngn henpon sbb layan customer kt FB pon dh kena marah. perang dingin seminggu..tu blom cara saya buat hobi mcm kak ila lagi tu..huhuhuh..

Iela Fazielah said...

lydzar: haha..smapai perang dingin tu...tp akak FB mmg xberani... dulu dah kena sound mcm kamu kena... dia kata akak layan laki lain...huhu..statement xleh blah... bkn laki xkenal tp kwn skolah pun dia still xleh terima... tp buku ni kira dia leh terima lah...sbb xmelibatkan org lain... cemburu rupanyer laki2 kita kan???

Related Posts with Thumbnails