Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Syafiqah sakit Part 3: kisah jaga syfqah

ni last cerita ms jg syafiqah aritu...,
nak kata aku rasa penat sgt jg dia kat spital tu idok le sgt..
yelah.... aku pun ada peneman...
aku ada novel yg aku bc smpai khatam...
jd... w/pun kena jg 21 jam tanpa henti..
tp aku xrasa ms tu berjalan laju sgt...
cuma kejap2 kena berhenti baca sbb kena pakaikan syfqah nebulizer setiap sejam selama 10 minit
pastu gntikan balik pakaikan oksigen...

cuma aku paling kesian dekat syfqah la
kalau aku jd dia mmg la bosan sgt..
oksigen 24 hours kena pakai
smapi dia mengadu sakit hidung.....
nak tgk tv pun xleh sbb nak pakai oksogen tu
last2 ms ari ketiga...
bila dia dah ok.. aku blkan dia buku mewarna...
tu pun nak gi bl buku kena tinggalkan dia kejap sorang2...

sampai jiran sblh katil syfqah yg jg anak dia umor 4thn..kes asma gak
dia kata baik syfqah ni..boleh tinggal sorang2..
w/pun aku terpaksa tipu dia kata bl coklat kejap kat bawah...



gembira bila dpt buku mewarna..
buku ni siap selesaikan puzzle lg tu...

pastu 
bila dah bosan menulis n kaler..
dia nak main game pulak
memula aku bg la main game kat henpon
lama2 agaknyer dia dah boring main dlm h/p tu
dia request pulak nak main PSP

kenala pulak mama dia ni call papa dia tanya mana simpan PSP
nak gi amik pun sama... terpaksa tipu syafqh kat nak amik PSP kat dlm kete je
siap berjanji2 dgn fiqah mama amik kejap je....5 minit je
xnaik kete pun...
sbnrnyer stat enjin kete pecut balik rmh smpai stengah jam
bila balik ke hospital balik 
kata jiran yg tlg tgk syfqah...
dia dah kejap2 cebik... pastu tanya..."mana mama ni...kata kejap je"
aku mmg kesian kat syfqah..
tp kalau aku nak tunggu ptg ms nenek dia dtg ganti pun xsanggup
sbb dia dah boring tahap dewa dah...

kalau korang nak tau..
dia lepaskan perasaan dia kat nenek dia bila nenek dia dtg ganti mama dia
dia ckp mama dia jahat... tipu dia..
tinggalkan dia sorang2... well nak buat camne... utk dia jugak..

ni bila dah dpt PSP...wah suka dia



kira PSP ni peneman dia la sepanjang dok hospital di samping buku puzzle tu...

hari last day dia stay ari sabtu...
ms tu aku rs seronok sgt..
sbbnyer... mlm jumaat tu nasib baik adik aku siti sudi nak temankan syfqh kat wad
so..aku dpt balik rmh dan tido dgn irfan
3 mlm tido tnpa irfan mcm nak giler rasa
sehari xjumpa pun xsanggup inikan smpai 3 mlm

last day tu (sabtu) barulah irfan dpt naik atas n jumpa kakak dia
skrg ni polisi hospital kanak2 bwh 12 thn xboleh naik ke wad
kecuali hari sabtu dan ahad bermula dr jam 12tghari hinnga 7mlm

syqh pun dahbetul2 sihat masa ni..
cuma dia xleh balik sbb dia kena completekan antibiotik dia
so..sementara tunggu ms nak blk jam  3 ptg tu..
diaorg main2 la kat playground dlm wad tu





mcm jejak kasih rasanyer...
yela.. tiap2 hari main berdua
tetiba sorang dok spital...sorg dok dgn nenek..sian anak2 mama...

ptg tu jam 3 kitaorg discharge..
nak tau apa request syafiqah sbb 5 hari xjumpa dunia luar???
next n3 aku bg tau ok

8 comments:

- dieyana - said...

Nasib baik dpt mewarna dan main psp, hilang bosan dia, walaupun kena tinggal dgn mama dia yang kata 'sekejap' tu, heheheh.

Alhamdulillah lega tgk syagiqah yang dah sembuh...jaga kesihatan baik2....:-))

.:nhalilah:. said...

irfan ni mmg copycate muka papa dia.. dah besar..

alhamdulillah.. dah sihat syafiqah..

alyyani said...

nak tau syafiqah request apa tu kak. ye la kak, behave fiwah even dok sorg2. mujur gak ada PSP kan and papa nya tak bawak ke bintulu. hehehe..

mama tisya said...

ye la bosan gk bdk kecik kalo lama2 kt spital...nasibaik ada peneman

MamaYatie said...

lo hai...mmg bosan giler duk spital kan..merasa dah..sian fiqah asyik kena amik nebu..apa pun alhamdulillah, dah sihatkan..

ila, pasal sticker tu kan..insyaallah kalo langsir siap weekend ni saya akan ke carefour..hari tu tak jumpa kiosk tu..dah nak balik br jumpa..tp punyalah ramai org..tp sempat la belek sticker yg ada..princess ada tp ben 10 takde tau..nnt kalo jadi, saya call ila bila smp sana yer

Lovely Kitchen said...

get well soon...

Iela Fazielah said...

mamayatie; nnt call jelah iela ye...kalau ada....

Dilla Ady said...

same la style fiqah baring ngan dak acha..suke silang kaki camtu..tpi die sambil isap botol..huhuhu

ish...mesti rindu giler kan kak kt irfan..takpe, kakak sakit dik! sian kakak..

Related Posts with Thumbnails