Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti setiap 6 bulan...

aktiviti pasti aku akan pergi setiap 6 bulan
dari syfqah smapi ke irfan...
pergi ke

POLIKLINIK SERI KEMBANGAN

utk check up susulan anak2...
w/pun irfan dah cecah umor 2thn lebih
asal JM kat poliklinik tu tulis je appoiment utk hadir..
tanpa miss aku mesti hadir..
suka tgk perkembangan anak dicatat dlm buku laporan tu
w/pun sekadar dtg.. timbang berat.. dan amik ubat cacing je...




pss...korang suka pergi x???
aku suka sgt w/pun ada org kata letih n leceh
ye la kan kata poliklinik kerajaan..bkn mcm private...
panas... dan ramai org..
tp aku suka sbb suka tgk gelagat org n gelagat anak2 yg lain...

12 comments:

lydzar said...

saya tak suka sebab mmg taksuka menunggu lama..

Iela Fazielah said...

lydzar; itu la... ramai yg xsuka...

Dilla Ady said...

dilla tak pegi pun..stop smpai dak acha umur dua tahun jek..

erieyain said...

ain suka kak..ain mcm akak jugak suka nk tau perkembangan anak...ank ain adha smpai umo dia 3 thn ain pegi lagi...hehhehe^^;)

Iela Fazielah said...

dilla: rugi xpergi tau... @ least kalau anak kita underweight ke... over weight ke.... klinik leh pantau... tp kalau malas jugak..@ least mesti amik ubat cacing setiap 6 bulan kat private klinik ok

Iela Fazielah said...

erieyain: bagusla.. ada geng akak... akak bwk syfqah smapai umor dia 4thn 8bln thn lepas...lepas tu klinik ckp xyah dtg dah...

JunAina said...

aina tak dapat nak buat macam tu, kadang2 tak boleh bercuti pada tarikh yg di beri...bila selalu2 minta tunda takut pula ada yg menyinga...

tp apapun memang bagus utk anak2 kita...terjamin perkembangannya...

Iela Fazielah said...

junaina: betul tu... mcm ila suka minta masa awal2 pg jam 8 atau jam 3ptg..so xyah cuti amik off dlm 2-3jam je..lg pun amik awal2 pg leh balik cepat tp kena beratur jam 7.45pg depan kaunter

NzA said...

bagusnya ilah...akak mmg alergik nk p klinik...hi...

Adyshariz said...

anak akak check up klinik je ila, malas nk menunggu lama sgt, tapi kat area umah ni dh ader klinik satu malaysia..rasa kalau nk jimat duit singgah jugak la..hehe..bayar singgit jer..ubat pon kualiti jugak

Iela Fazielah said...

kak NZA: kita kena hargai klinik kerajaan tau... kalau x...masakan kes2 berat semua kerajaan yg take over

Iela Fazielah said...

adyshariz: kalau pergi checkup kat poliklinik ni xyah bayar sesen pun.. tp bkn bab yrn yg ila berkira tp sbb mutu perkhidmatan dan take care dia lg lebih nak banding kalau gi private... sbb mostly ila tanya kwn2 ila yg suka gi klinik private ni..anak smpai umor 1thn stegah dah stop buat check up... rugi kat situ..

Related Posts with Thumbnails