Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita syafiqah puasa smlm...

smlm...mama fiqah xsabar nak balik awal..
sbbnyer.... xsabar nak tau mcm mana keadaan syfqah puasa that day..
jam 5 dah stat enjin kete terus pecut gi taska ABIM syfqah..
smapi2 tgk syfqah baru keluar dr dlm taska..
biasanyer ptg syfqah berlari kat luar taska main slide..

dan dgn xsabarnyer mama syfqh ni tanyalah status puasa syfqah..
kata cikgu.... syfiqah puasa smapi jam 4.30 ptg tu dia agaknyer dah lapar sgt..
dia mintak kat cikgu nak mkn setengah je kuih donut..
cikgu pun dah kesian sgt.. cikgu bagi la fiqah mkn donut stengah..

xpela... ok la tu..
lama gak dia puasa tu.
aku tanya syfqah..napa fiqah buka puasa awal sgt...??
fiqah jwb dgn nada yg sangat slow-melow : "kakak lapar...."
ala sedihnyer...xpe.. mama still clap hand n ckp fiqah good girl...
sbb syfqah berjaya tahan diri n godaan utk berpuasa....

ms on d way balik aku borak la dgn fiqah...
tanya dia: " mcm mana kakak tahan xmakan? ok x?"
syafiqah: "mama...kakak tido ms kwn kakak mkn.... jd.. kakak xnampak org makan.."
aku : "emm bagusla...ni betul ke kakak x makan dan xminum?"
syfqah: "betul la mama...pastu kan.. kakak xcakap pun..kakak diam2 je"
aku: "pandai fiqah... mmg org puasa xboleh ckp byk...makruh... kita kena dok diam2 je..bla2.."
dlm hati aku.. pandainyer aku bg nasihat..cheewah...mak dia pokpet2 kat opis xhingat!..haha

pastu mcm2 syfqah cerita kat aku...
ok la.. jd pendengar setia....
siap call papa dia lg.. suruh papa dia wish...
suka dia... 

arini...insyaallah..syfqh puasa lagi..
menu pg ni.... honey star + susu DL dan sandwish telur letak keju..

7 comments:

MamaYatie said...

good gurl! sapa kata fiqah tak boleh..bagus2x..

kat tadika nurin, time budak2 lain makan mana hak pose cikgu bawak ke bilik lain..main game kat pc @ tngk cd..hehee

alyyani said...

cayalah fiqah! aunty alya dajah 5 pun tunggang langgang puasa lg tau. so jgn follow ok :p kak, akan sy praktik kan kat anak2 sy nanti :)

mummy_ayu said...

congrats syafiqah!! teruskan lagi.. :-)

Farra Dhelina said...

alahaiii..bagusnya fiqahhh...

.:nhalilah:. said...

go syafiqah.. go syafiqah.. esok sampai 5.30.. pastu 6.30.. pastu 7.30..

- dieyana - said...

sampai 4.30- lama tu! fiqah dah tk minum susu botol eh? iman tak posa...hehhehe

Dilla Ady said...

pose ye cayam..gud girl!

Related Posts with Thumbnails