Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hidup xbape terurus dah skrg ni....

al kisah....
semenjak dua menjak sekarg ni...
aku rs hidup aku xbape terurus...
sib baik mkn tu cukup la..
cuma bab nak mengemas... nak membasuh...
nak membaca novel pun dah xleh nak buat dah....

rutin hidup berubah semenjak si dia dah xde...
tido bkn lg jam 12 tghmlm..
rmh dah xseberseri n xsekemas ms si dia ada...
hobi pun dah x leh diteruskan sepanjang si dia x ada...

kalau dulu... lepas mkn mlm setiap hari..
aku siap leh mop lantai... lap meja mkn smapi berkilat lg tu..
smpai xnampak cap jari lah...
cuci pinggan siap lap dapur berkilat2...sembur pewangi sana sini lg tu
pastu dok kat ruang favarote aku berjam2 smbil layan novel...

sbbnyer..lepas mkn mlm.. budak berdua tu tgk tv n berkepit dgn papa dia kat atas
so..aman la dunia aku..
leh la buat keje dgn aman.... leh layan novel dgn aman... bdn pun xterasa penat...
sbb papa dia tlg uruskan anak... layan kerenah kanak2 rebina tu...

skrg... semua dah xde..
lepas mkn... aku kena kemas meja n sapu smpah cepat2..
silap ari bulan ala kadar je...
pinggan mangkuk lepas mkn... tinggal je dlm singki..
kalau aku sibuk nak godek bendalh tu jugak...
siap nnt irfan dok buat drama jerit..nangis2...hentak2 kaki...kat tepi aku..
kalau  mood dia baik pun... kita rasa konun aman la dunia ni kejap...
boleh la buat keje harian biasa tu kan...
sila la bergembira kejap..
tp jgn tak tau... bila ko dah siap buat keje ko yg ko rs dah beres tu..
pastu ko pegi kat irfan yg konun2 rasa dok main sorang2 diam2 tu kan..
hamik aku! dia dok conteng dinding rmh + lantai rmh..
dia dok amik biskut diam2 pastu dia ramas2 n sepahkan 1 rmh tu..
xpun dia sudah main sama botol susu dia renjis sana sini...
xpun dia sudah carik /koyakkan buku cerita or majlh mama or kakak dia..
xpun... eh..xtau nak citer pe la....mcm2 digodeknyer...

budak kecik tu xpenah dok sorang buat keje yg menyukan mama dia..
kakak dia jgn tanay... sibuk tgk tv xhingat donia..
w/pun adik dia dok conteng dinding dpn dia...

last2.. hidup aku skrg.. 
lepas mkn n berkemas ala kadar..
kena eskot budak berdua tu naik atas...
solat cepat2 n boleh la dok relex kejap je..
tp xde makna.. mmg aku xdann nak relex sbb dlm pd aku kemas meja mkn yg ala kadar kejap tu..
si irfan dah tunjukkan aksi bertuah dia yg sentiasa buat aku xmenang badan nak relex..

skrg.. jam 9 mlm aku xleh bukak mata dah weh!
sbb esok pg aku kena bgn jam 4.30 pg utk uruskan segala hal rmh yg smlm aku tinggalkan
termsuk mereplace bj n susu anak utk antar ke taska...
xpun nak iron bj ke.. mop rmh ke..
semua kena buat pg2 sblm subuh...
pastu jam 7.10 pg dah kena keluar rmh utk antar anak...

dlm keadaan mcm ni.....i MISS HIM so much...
w/pun nmpk mcm si dia xbuat pe...
 tp skrg dah nampk keje si dia w/pun si dia skdr jaga anak smbil tgk tv je...
sbb..time dia JAGA ANAK tu lah yg sgt2 bermakna..
xterpandang kita sorang nak JAGA ANAK smabil nak URUS RMH....
kena pulak anak2 sdg membesar bagaikan JUARA tu..huhuhu


sayang...... miss u so much!

last friday dia post gmbar ni kat FB dia...
terubat sikit rindu tgk gmbar ni 




11 comments:

zailamohamad said...

zaila faham, sebab macam tulah keadaan zaila bila time husband outstation..sekarang ni ada sikecil lagilah susah nak buat kerja, huhuhuu..sebab tulah everytime husband outstation zaila meroyan;P

MamaYatie said...

aduhai..mmg capek amat sih kalo ayah dia org takde..saya selalu kelam kabut time ayah dio org keja shif malam..haru la..

gelagat anak2 ila sama ngan anak2 saya..paling tak tahan angah ngan sara kuat nor bercakar..

lydzar said...

hehe sabar kak. anak tengah naik kan..mmg menguji kesabaran la..

mummy_ayu said...

ala siannya....ayu pun kena tinggal gak la..sama mcm Iela...hubby busy kena tido kat hotel... :-( ..kelam kabut dibuatnya..

alyyani said...

haaaaaaaa sempuuuuuuttttttttttt kak......... bila date momok balik kak?

.:nhalilah:. said...

alahai sian awak.. xpe byk pahala..

akak sejak kat taska baru hantar baju budak siap utk seminggu terus.. masuk dlm bekas toyogo.. susu stok dua minggu terus.. x de la kelam kabut kalo terlambat bangun ke hapa..

Dilla Ady said...

alahai...bace ni pun rase penat..dilla pun kalu time cuti berdua jek kt umah, mmg manjang la dak acha tu wat perangai..last2 rase lebih letih duk umah dari keje..

syanasaid said...

sabar ye
time2 gini la rse sgt2 perlu suami di sisi kan

- dieyana - said...

huuhuhu, betapa si dia penting dalam hidup kita...:-((

walau apa pun, iela, untuk sementara si dia tak de ni, tak pe lah tak sempat kemas ke, apa ke, yang penting, iela tgk anak-anak....kemas yang wajib2 saja..heheheh. nanti kang tak pasal2 iela pulak yang demam duk urus rumah lagi, urus anak2 lagi....

Amiizaa2001 said...

hidup ada anak kecik memang mcm tu ila...tk cukup masa tk cukup kaki tgn...especially bila hubby outstation:) take care dear:)

Farra Dhelina said...

alalalaaa..sama mcm mummy ayu ler ni hehe

Related Posts with Thumbnails