Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

irfan kena anduh

ok.. ni cerita smlm... saje aku xnak post awal2...
nak cerita last2..
mmg salah aku...
salah yg menyebabkan irfan sakit tangan smpai kena anduh..
tp bila tanya irfan sape buat..
harus dia ckp kakak dia yg buat..
sian syafqah...!


muka budak sakit



ok di pendekkan cerita..
puncanyer
aku sudah angkat irfan dgn menarik tgn dia..
menyebabkan tgn kiri dia otot dia tear n cedera sikit..
kalut giler aku smlm..
dia nangis2 setengah mati ckp tgn dia sakit..
tp aku tgk tgn dia xlebam..
tp bw jugak la jumpa doctor..
doc sah kan x dislocation..x jugak terseliuh..
so.. doc bg ubat thn sakit n suruh aku tuap dgn ais...

so..all the day long smlm... irfan berkampung kat opis aku dlm stroller..
aku ada keje n meeting kena attended...
dlm ms yg sama kena pantau dia..
sib baik dia good boy n good behave..
dia tido lepas mkn ubat n ms aku meeting...
pastu aku letak dia kat blkg kerusi aku..
bos aku lalu lalang pun xpasan ko...sib baik aku...

ptg tu aku kena kecam kaw2 dgn doc n opismate..
nak buat report polis la... dera anak la..
serius... aku xsengaja ok... aku mmg selalu main n angkat dia mcm tu
tp lepas ni janji xbuat lg...!!!
ape x.. berat dia 13kg... 
mama dia ni boleh angkat dia dgn tarik tgn dia..
hamik aku... muka pucat kena bila anak dah sakit..


nak jd citer lagi..
blk rmh ptg tu dia dgn muka kesian n termenung dok mkn kopok
usik tangan xleh lansung..
buat muka nak nangis ckp sakit ok..
skali aku ajak mandi... pujuk la dia bukak anduh tu
tau dia ckp pe??
"oleh mama..... cakit..... nanak..."
ewah... berlakon mmg terbaek ok...
aku pujuk punyer pujuk akhirnye dia bg bukak n gi mandi...
jln lengang lenggok..
masuk toilet dia siap leh pegang gayung n mandi mcm org xsakit
sabaar jelah ok..
mmg aku terkejut n xterkata ape..
aku perati je dia..mcm org xsakit ok

aku n semua uncle, untie n doc kat opis kena drama dgn irfan ok!
lepas mandi tu dia mmg sihat walafiat..
mkn sendiri... siap naik basikal lg mlm tu n main bunga api ye!

mmg tergelak2 aku tgk irfan..
mlm tu aku siap offer nak balut tgn dia...
tau dia xmoh... sabo jelah
dan2 lepas mandi aku report kat papa dia kata ANAK AWAK PANDAI BERLAKON!
terkekeh2 papa dia

inilah kisah kalut smlm....

korang... hati2 tarik tgn anak ye...
aku serik dah!

7 comments:

alyyani said...

aiyo kak, bahaya gak tu kan. sy kalau geram gitu la buat kat budak2 ni. tak leh la lepas ni. irfan pun pandai drama eh. heheh..

lydzar said...

so yg sebenarnya irfan sakit tangan ke tak tu? boleh jadi calon2 pelakon baru terbaik nih

MamaYatie said...

errrkk...kena ingatkan diri sendiri jugak ni..mek sarah tu pun suka buat lembik badan bila nak angkat dia/ naik tangga..kang tak pasal2 jadi gini gaks..huhuhu

MamaYatie said...

errrkk...kena ingatkan diri sendiri jugak ni..mek sarah tu pun suka buat lembik badan bila nak angkat dia/ naik tangga..kang tak pasal2 jadi gini gaks..huhuhu

damien said...

kesian anak papa

mummy_ayu said...

ooo..mcm tu citernya...amboi bukan main lagi hero tu,pandai berlakon yer..apa pun.sian gak tgk pic tu...

Iela Fazielah said...

irfan mmg sakit memula... sakit sgt2..tp pagi tu jelah..
rasanyer lepas dia bgn tido ptg tu dah ok kot..tp dia berlakon sepanjang hari... yg mama dia ni punyerlah berhati2 angkat dia takut tgn tu sakit... rupanyer ptg tu dah ok...

Related Posts with Thumbnails