Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Mengidam nak berbuka di kedai tomyam - hari ke 10

2 hari lepas... bc post syana bukak puasa kat kedai tomyam..
mkn kailan ikan masin.... wah..terliur terus u...
mcm la xleh msak sendiri..
boleh.. tp feel lain tau bila gi mkn kat gerai/kedai tomyam ni..

so..ptg smlm.. aku nekad..
balk keje jemput syfqah n irfan..
terus nak gi 1 kedai tomyam fav aku laki bini gi mkn
ala kat area rmh je..
jam 5.40 ptg aku singgah gerai tu utk booking table dgn order mknn...
pastu balik rmh...rehat n mandi..
ari semlm rs lega sgt..
xyah terkocoh kacah sibuk nak masak or gi PARAM dukung irfan cr mknn..
sbb... order je n tiba masa dtg mkn...weee...

ok..jam 7 mlm...tepat..
kami tiba gi kedai tomyam tersebut..
siap bwk novel sebijik utk bcaan sementara nak tunggu azam jam 7.30 mlm
budak berdua tu aku suruh dok diam2 sambil tgk tv je..

muka budak lapar..
selalu jam 6.30 dah mkn dah..
la ni kena tunggu mknn smpai n mkn jam 7.30..

pastu..dlm jam 7.25 camtu..mknn pun smapai..
menu yg diorder,....seperti yg diidamkan..

aku order kailan ikan masin..
mcm bkn kailan.. nak kata baby kailan pun x...
 rs mcm dia kasi aku mkn kobis ikan masin kot..
xpe..janji dpt mkn ikan masin..pastu rasa sodap!

seterusnya...tomyam campur..
sib baik sedap.... 4bintang kasi kat kuah tomyam ni ni..

pastu aku order telur bungkus..
dia kasi telur bistik... hampeh tol...
rasa mmg sodap la.. tp tekak xleh terima..

syafqiah lak request nak mkn mee hoon sup..


irfan ngan mama irfan mkn nasi..
smlm aku pecah rekod mkn nasi puith..
kat 2 mnggu gak la aku diet balik xmkn nasi..
tp mkn tomyam ngan kailan ikan masin xde nasik lain macam pulakkan??

so...
see..see... irfan makn sepinggan nasi..

ni nasi aku...
serius aku mkn nasi setengah je..
tu pun rasa full sgt...
yang penting lauk harus habis..
cuma telur bistik je xberusik..
aku xbape suka mkn telur ala2 telur dadar ni...
sbbnyer diaorg goreng dlm minyak yg byk n telur tu dah mcm buih..n keras..
biarla bg aku telur mata dr telur dadar..

alamk...air lupa lak nak snap..
aku order lai chi kang.. aku tanya b4 tu..ada ke xde..
dgn penuh compident org kedai ni ckp ada..
rasa lai cikang ada.. tp isi... xde rupa..
dia leh letak laici, barli, selasih, nata de coco, sebijik buah kembang semangkuk n kismis je..
korang rs pe kurang kat lai chi kang tu??
tp aku hirup smpai ke titisan terakhir tau..hehe

cuma aku xleh tahan tgk syfqah..
dia sudah abiskan semangkuk mee hoon sup dia..
boleh dia abiskan pulak baki nasik aku yg setengah pinggan tu..
xcaya...
sila tgk bwh..
irfan pun sama.. sepinggan nasi abis ooo..
tp sepah2 sikit la..

see..see.... kuat betul anak aku mkn kan??

ok..jam 8 mlm kami balik..
all together total cost rm25...
siap tapau kopok rm2...
aku ingatkan kopok ikan...rupnyer kopok udang..
bebudak tu xmkn pun sbb kopok tu manis..
mcm2 la kedai tu..

kesimpulan...
rasa sedap cuma lain kita mintak..
lain dia bagi... sabo jelah...
siap oter ikut sesuhati diaorg jek...

oh ye..
xlupa jugak..aku bl dorian...hehehe..
dorian murah je...3 bijik RM10..
so jgn harap la isi cantikkan..
nakbuat serawa...
tp esok kot br buat..
lg pun syfqah tiap2 hari bisin nak mkn dorian...


nnt serawa aku jd aku show off ok...daaa

3 comments:

lydzar said...

hehe tukang tulis order tu konpius kot..

mummy_ayu said...

senang Iela kan? boleh gie makan kat luar ngan dua org tu, tak lasak ek?
Ayu..kalu daddy ada boleh la..

Nadra Farissa said...

alamak ilah... tgk gambo tomyam kat sini.. terus teringin makan tomyam gaks... huhu... esok la insyallah.. ;)

Related Posts with Thumbnails