Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

menu hari ketiga & smlm yg penat

nak citer mana dulu ek??
ok la..citer kisah smlm dulu...
@ the end of the day smlm aku tido jam 10 mlm dlm keadaan yg sgt2 penat..!

citernyer:
irfan dah 3 hari batuk2...mlm pun tido xlena..
disebbkan keadaan dia makin worse...smlm aku bwk dia gi klinik opis aku
jam 7pg keluar...
settle jumpa doc n amik ubat... drive kete antar balik irfan ke nursery...
jam 10.30 dah dok opis balik n buat keje..
sib baik tghari dpt rest kejap..

ptg..jam 5 jemput syfqh n cari mkn utk dinner 
juga ptg smlm aku OT smpai jam 9mlm
mmg penat la..
balik terus jemput irfan kat nursery...sian irfan!
dah la demam..sakit...kena pulak dok rmh cikgu dia smapi mlm..

smapi rmh jam 9.40mlm..aku terus kutip baju kotor n stat mesin basuh..
pastu naik mandi n jam 10 mlm semua tentera2 dikerahkan tido tnpa sebarang bantahan
sbb nyer aku mmg xleh bukak mata lansung dah..
walau hakikatnyer budak 2 ekor tu aku rs xtido pun smapi jam 12 mlm kot
nape aku ckp aku RASA.. sbb mmg aku xtau..aku mcm mamai smlm..
kejap2 aku dgr dua beradik tu bergaduh dlm gelap..
kejap2 irfan kejut aku nak hisap tetek...
kejap2 aku rasa ada bantal kena hentak kat muka aku...
skali aku jerit kata kang dedua ekor aku hantuk kepala n nak letak kat luar..
terus diaorg senyap...
last2 aku dpt tido dgn aman..
pg td sedar2 dah jam 4.30 pg...
bgn dgn rasa segar bugar...
terus turun bwh n jemur kain juga masak roti telur utk sahur aku n syafqah..

serius korang... sejak irfan batuk2 bermlm2 tido aku xlena..
tido irfan lg la xlena...sbb batuk...mlm sblm tu smapi demam lg tu
aku siap bgn jam 2 pg masukkan panadol supp kat bontot irfan sbb panas giler
ye lakan...kena urus anaksorang2..
penat weh... tp aku buat dgn hapy n redha...
aku xnak ckp aku mengeluh... bg aku itu tanggungjwb aku..
ada hikmah disebalik semua kejadian kan...

ok..akhir kata..
menu aku bl kat PARAM ptg smlm dgn syfqh lepas lenguh kaki pusing 1 PARAM dlm hujan adalah..
YONG TAU FU!

\


harus mkn dgn kuah sup..
wajib mintak sup ni w/pun xsesedap mana sup dia...
nak diet balik wei... berat aku dah naik 2kg ni..
yum2....sedapnyer..
ptg ni nak mkn ape pulak ek???

10 comments:

.:nhalilah:. said...

budak2 still dok kat taska lama ke??
sian irfan.. cepat baik ye..

lydzar said...

masa dok PJJ ngn din dulu pon, kami anakberanak memang tidur awal. kol 9.30pm tu mmg dah dok dalam bilik pon. keje umah semua biar dulu, esok pagi bgn kol 5 baru buat semua..hehehe

mummy_ayu said...

penat kan kena handle dua2 sorang2.. Ayu memang biasa mcm nie sbb Daddy dia manjang balik lambat jer....

alyyani said...

terror la akak handle anak sorg2. hope irfan tak sakit dah. sama la kak kalau makan yon tau foo mesti mintak soup sekali. budak2 pun suka makan kan.

Iela Fazielah said...

nhalillah: irfan je dok kat taska lama... senang nak urus w/pun jauh dgn rmh skrg..tp yg penting servis diaorg tip top kak.. smlm irfan dok kat rmh kak asiah dgn cikgu ain...harga OT pun dah naik ke Rm4 sejam.. tp xpela... yg penting anak terbela dgn baik

Iela Fazielah said...

lydzar: akak jarang tido cepat.. tp smlm mmg penat sgt.... tp bab buat keje rmh mmg biasa akak simpan esok pg.. senang sbb pepagi xde gangguan

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: aah ayu..agak penat... tp kira ok la..lama2 biasa la ila rasa

Iela Fazielah said...

alyyani: boleh la alya..lama2 rs ok dah... hari ni irfan dah xbatuk lg tp still demam.... yong tau fu kat pasar mlm rmh kita tu sup dia mmg marbeles.. kat tempat lain mmg hampeh rasa dia.. betul2 air kosong letak garam je..

sumysya said...

kenyang ke mkn tu jer berbuka?? ank kite kul 12 baru tido...

Dilla Ady said...

mmg penat la kak jaga budak sakit nih..tp kite lagi sian tgk anak tu tak sihat kan..die pun bukannye lena mane pun..

Related Posts with Thumbnails