Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

nak masak kek batik la....

since smlm...terbayang2 kek batik...
sesapa ada resepi??? meh bg link kat aku..

gmbar ai google jek...

aku suka memasak benda2 mcm ni..
teringat dulu...ms muda2..selalu masak kek batik ni..
pastu pas kat my BF (my hubby ler..) suruh kasi bakal mak mertua rasa....ewah!
tp sejak dah kawin... xpernah pulak masak dah...
last2 lupa dah resepinyer...

kalau suruh masak lauk pauk nak mkn harian..
haram aku xpandai...
masak sup ngan tomyam je tau..hehehe...

oh ye...
nak show off...
my serawa dorian...
akhirnya berjaya masuk dlm perut kami 3 beranak...
mkn cicah roti...marbeles ok!



xlupa juga..
menu berbuka ari sabtu aritu..
bila tekak tetiba mintak nak mkn burger buatan sendiri..
lg jimat gitu...haha
lg pun aku kan mlas drive 2 hari lepas..
so..ape ada dlm fridge.. meh kita masak ye..


dan hasilnyer...

rupa mmg xcun tp rasa...marbeles ok..
burger 2 tingkat... ayam + telur dilapisi cheese....
kalau bl ni rm 4 xlari ni..hehe

12 comments:

Farra Dhelina said...

suka letak salad byk2! sedap kann..pastu tambah sos blackpper..pehhhhh ekekke

mummy_ayu said...

ada..Ayu baru buat kek batik nie..jab cari link..
nanti ayu kasi...

mummy_ayu said...

dah jumpa....

http://mummyayu.blogspot.com/2011/07/3rd-cooking-session-kek-batik-biskut.html
good luck!!

alyyani said...

serawa durin tu kuah duriah ke kak? kak, kek batik senang je buat. selalu buat utk jadi stok bulan puasa. tp this year tak buat sebab awal puasa dah sakit. jadi dah malas. hehe.. wow, burger tu kalah otai burger ni. momok tgk ni terliur2 dia gamaknye. hehehe..

youramirah said...

hi sis,

ni resepi version saya plak. ce terai..

http://hikayatamirah.blogspot.com/2010/08/resepi-kek-batik.html

klu sodap nak sikit! hehehe

Iela Fazielah said...

farrah: betul tu..letak salad byk2..mmmmmm! sedap....! tp akak xde la pulak sos black paper..tp leh cuba tu

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: ila dah copy link n print.. xsabar nak msk....tq ea...

Iela Fazielah said...

allyani: aah..dek..kuah dorian yg letak santan dan gula + daun pandan + garam sikit..

kek batik tu akak dah lupa resepi..bc kat tenet ni ada mcm2 resepi dia bg...kang nak buat 2 loyang jadi 10 loyang pulak..haha..

pasal burger tu...terlebih meleleh momok tgk... sian dia mkn nasi delapan tiap2 hari kat bintulu tu

Iela Fazielah said...

youramirah: tq.... tgk hasil amirah punyer leh tahan mengancam...insyaallah leh praktikkan ni

youramirah said...

aishh, cuba try test buat dulu tengok. klu jadik leh buat banyak2 bawak balik kampung raya nanti. gudluck!

Iela Fazielah said...

youamirah: tq ye... nnt ila cuba.... dah printout dah resepinyer

Dilla Ady said...

kak...mabelesnyeeeee!!!! terliur2 tau...

Related Posts with Thumbnails