Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita hari tu

xde pe nak citer...
w/pun ada berita tergempar sebenarnyer..
tp xpela..
lom seswai nak bgtau lg..
kita cuci mata tgk aktivti mkn2 anak beranak 3 org kat mcd last sunday..
biasala...kes malas masak n xde mood..
ni kira dah abis pk la xtau nak mkn pe dah...
drive gi mkn kat McD Equin
jam 6.30 ptg aku dah tercongok kat situ
bebudak tu masuk je McD ni terus gi main kat playground dia...
sib baik byk family cina tgh mkn...kalau x pening aku nak book meja dlm ms yg sama nak gi bl mkn
so...aku amik keputusan beratur bl mkn dulu
mana tau nasib baik nnt ada family cina yg dah abis mkn..
aku leh terus duduk je

n alhamdulillah..nasib menyebelahi
ngam2 lepas bl mkn..
1 family ni bgn.. aku pun terus duduk...
smbil tu tgk bebudak main dlm playland dia


double GCB..aku punyer..
set ala carte.... pedas giler
tp aku rs kureng sbb ada kulit ayam dlm tu...
terus loya aku rasa...
* asyik loya je madang aku ni....fenin2....

kak long syfqah...
blkan dia set mc chicken je..
tp dia mkn ayam n  roti bwh ayam..
yg roti atas ada mayonis dan sayur tu dia xmau mkn sbb syur tu...
ikut kan jelah... janji dia mkn...

adik irfan...
mkn bubur Mc'D dgn french fries...
sehingga menjilat bibir u...
haha

akhir skali...
lepas abis mkn...
jam 7.50 mlm aku beratur skali lg
bl 2 bekas sundea coklat & tmbhan french fries + BBQ shake...
memula xmau mkn..
tgk org mkn kentang shake tu buat aku terliur je..
tu yg beli tu..


budak berdua ni kongsi mkn sundea...
alhamdulillah mln tu ok..
xde lak batuk2...


tp hingga hari ni...irfan dpt efek batuk2...
ingatkan ok... esok tu terus dia batuk2...
sabar jelah...

sekian kisah aritu...
aku xde modal nak citer pe ntah...
gmbr xde nak citer..hehe

6 comments:

- dieyana - said...

eh gcb tu, ada kulit ayam dalam eh?
patut la dieyana mkn, minyak giler kat daging dia...huhuhu, tapi sebab poso kan, mkn je lah..kenyang alhamdulillah...ehhehe. lebih suka mc ciken la. berminyak sungguh gcb ni!

Iela Fazielah said...

-dieyana-: mmg ada kulit.. ila bukak nak letak sos.. nampak kulit ayam tu.. tp xla cabut... bila dah mkn..alamak.... rs dia....terus ila keluarkan... tp feel dah xsama....

damien said...

kat bintulu ni takda Mc D

syanasaid said...

aikkk ade ape2 ke loya2
hehee
ko take care ye
br sempat baca kesah ko raya kt perantauan..
kt mana tu wey?

Iela Fazielah said...

damien: sian awk... awk mkn je ape ada kat situ ea... nnt sy dtg bwk roti gardenia utk awk k

Iela Fazielah said...

syana: kat bintulu... xlama..tp yg penting dpt bersama

Related Posts with Thumbnails