Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

syfqah try puasa arini

arini...
disbbkan aku bgn dgn penuh semangat sbb cukup rest n tido...
aku siapla masak roti telur kesukaan syfqah..

pinjam gmbar kat google

n niat arini nak suruh syfqah puasa...
just puasa tahan lapar la..
bkn la bersungguh2 pun...
so...syafqah mkn sahur jam 7.00 pagi..
aci x??haha..ala boleh le...
br nak test pun..
ari sabtu ahad ni br aku train dia btl2...
tu pun smlm bkn main lagi aku dok bertikam lidah dgn syfqah pasal suruh dia posa..
mcm2 alasan dia bg...
antaranya :

1. kang alin (kwn baik dia) ajak kakak makan mcm mana?
2. kawan kakak yg puasa semua sakit perut mama?
3. nnt kakak sakit perut jugak mcm mana?

eh macam2 la alasan dia..

so.. td antar dia gi sekolah..
keluar kereta aku pesan byk kali...

aku: kakak....jap lg kalau cikgu bg koko crunch ke...honey star ke... kakak jgn makan tau..! ckp kat ikgu kakak puasa..
syafiqah : (just angguk kepala je)
aku : kakak..tghari nnt...ingat.. ckp kat cikgu abim kakak puasa tau..nnt cikgu xbg la kakak mkn...
syafqah: angguk kepala lagi
aku: oh ye..kakak jgn minum air jugak tau... puasa xleh minum air n mkn...
syfqah: angguk kepala jugak
aku: tp kalau kakak x larat.. kakak ckp la kat cikgu... kakak minum la air sikit..kang kakak sakit perut pulak.....

ms aku blah tu aku tgk syfqah jln mcm biasa..
muka dia..entahla xleh nak tafsir..
tp yang nyata aku ckp kat dia..
tahun ni kalau dia berjaya puasa dgn berjaya @ least 10 hari..
ulang blk..10 hari ok.. xmain 2-3hari.haha
aku hadiahkan dia Rumah Barbie doll ok..haha..jahat2..

err ada jual ke rmh barbie doll ni ea??haha

td jam 12.00 tgh aku br je call  taska ABIM tanya perkembgn syfqah...
just pesan kat cikgu ABIM..tgk2kan
tp kot dia ngadu xlarat ke... ape ke..
kasi jelah dia mkn...kesian pulak..
kata br 1st trial kan...

esok aku citer ape perkembgn dia lg ea... daa

7 comments:

lydzar said...

hannah pon belom start lagi belajar puasa. tahun depan lah kot

mummy_ayu said...

Ian semaam 1 hari tak puasa...sbb dia sahur mkn skit jer..hari nie tadi tgk kul 11..ok lagi puasa..
try 1/2 hari dulu tahun ni...
to syafiqh..good luck yer puasa!!
10 hari dpt umah barbie tu..

Iela Fazielah said...

lydzar: hannah kecik lg... thn depan boleh la kot..kesian pulak dia nak puasa

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: bagus ian.. ala.. ni request fiqah dr awal tahun aritu.. sbb exam dpt no 5..hadiah postpond ke puasa.. xberjaya gak.. pospond lg.. haha

Dilla Ady said...

kekadang mmg kena rasuah sket budak2 ni pose..kot tak lembik jek die...

bile da besar baru train, wat pahala ni tak leh ade ganjaran..tak ikhlas namenye..

kalu ckp skang, mesti fiqah tak paham...huhuhu

mamalieyna said...

nk train anak pun mak kena kental semangat kan..hee~ hope kakak dpt puasa dgn baik..hee~

selamat berpuasa~

MamaYatie said...

chaiyok fiqah!!

2-3 hari permulaan tu separuh hr pun takper iela..Nurin pose 1/2 day hari pertama ngan ke-3, hari ke 2 & 4 Alhamdulillah dpt penuh..semalam nampak dia kuat dah..balik skolah steady jer duk melompat2 lagi..dah boleh biasakan diri la tur kot..

Related Posts with Thumbnails