Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

gambar & kisah raya kami di Bintulu...

gambar2 ms gi Bintulu aritu....
dah berjanggut n berjinggut.. nak abis sebulan raya dah...baru dpt show off..
semua gara2 hp tertinggal kat bintulu..
aikan xde camera..hrpkan jasa baik h/p snap gmbar..
pada yg sudi nak tgk silalah...
ai tetap akan tayang utk kenangan abadi raya 2011 yg mcm cuti2 malaysia...
bkn jadi raya lg dah


hari pertama 31 hb Ogos 2011


 ms br sampai kat airport bintulu ...dlm beg tupperware tu penuh dgn ketupat, lontong, pulut palas, rendang, kuah lodeh & kuah kacang...
 mereka2 dlm flight... bergaduh nak dok tepi tingkap
 akhirnyer... br leh dok dgn aman
adik suka sbb dpt dok tepi tingkap


mkn lontong + kuah lodeh dgn rendang dr KL....


2nd day : 01 September 2011 ..... hari pertama spend ms bersama


 pepagi ke pasar tamu bintulu lepas sarapan pagi ..
 sukanyer mereka berdua dpt spend ms dgn papa
 mama pun hepi gak
 beli jagung, ikan masin terubuk, buah mata kucing & salak... itu je yg berkenan
lepak kat dataran tepi pelabuhan bintulu sambil mkn buah mata kucing


pastu papa bwk round bandar bintulu...
jln2 tgk pantai



 tp sayang bebudak tido lak.... puas lari kat dataran sebelah pasar tadi...


ptg tu kami ke Tmn Tumbina Bintulu...
taman ni ala2 mcm taman burung n zoo mini...


 sonok mereka tgk burung... jln2 sampai peluh2

 tgk rusa


last skali mlm tu sempat mama masak jagung rebus..
kebetulan bwk rice cooker kecik utk panaskan lauk...




tp jam 8.30 mlm...
papa kena panggil bertugas balik... dia pulang esok harinyer ms lasrt day kami di Bintulu
tu pun semata2 utk hantar kami pulang ke Airport..
pastu dia kena naik kapal balik...







betul2 1 hari siang 2nd day tu je kami dpt spend masa sama2...
w/pun sekejap..
tp hilang rindu kami yg dah sebulan setengah xjumpa...
harapan kami.. hujung bulan sembilan ni papa balik ke KL semula..
tuhan..... makbulkan lah doa kami,...amin...

3 comments:

::NureeN:: said...

best2.. teringin sgt2 nk p area2 sana.. ntah bila la kesampaian

alyyani said...

sy pun berjanggut tunggu gmbr kat bintulu. hehehe.. walaupun sekjap tp masa dimanfaatkan sepenuhnya kan..

mummy_ayu said...

amin...sian kena tinggal nan cik abang..lama gak tu..

Related Posts with Thumbnails