Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah preggie ke 3 tahun 2011...tp anak ke 4....

al kisah...
ptg ni2 keje dah settle...br done nak karang cerita...
kisah aku terrrrr ngandung anak ke 4....

mcm aku dah mention dlm n3 ni...
tanggal 24 Ramadhan 1432H... aku telah disahkan mengandung setelah buat UPT test
 tu pun lepas kawan opis asyik la nasihat...
gi turun bawah..jumpa doc... check je...
aku kan mmg xcaya... sbb aku sgt2 percaya pd IUCD aku tu...
w/pun simptom2 mengandung tu dah makin mengganas...

aku check doctor aritu pun kebetulan sbb irfan batuk2..
dah alang2 isi borang utk dia.. aku pun isi la borang utk aku skali...
doc pulak dgn suka suki suruh aku gi buat UPT test tu...
xsamapai 10 minit.... masuk balik bilik doc.. doc pun print la result dr lab tu


memandangkan ini je bukti yg aku ada.... so inilah buktinyer..
budak2 lab dah kecoh dah..
tp aku masih terkedu...xpercaya...
lepas tu dpt je result ni terus snap gmbar n send kat mr. Hubby...

memula dia leh ckp aku copy paste result org..sabau jelah..
aku terpaksa lipat2 kertas ni nak kasi masuk dlm camera...
sesukahati je dia kata aku buat citer...
lepas tu dia pun percaya n gembira tak terhingga...

1 statement xleh blah dia ckp pe tau....
"saya harap itu anak KEMBAR"
aku lansung xreply msg dia...
masa ni mmg xleh nak compom sbb doc xbuat ultrasound lg..
bape bulan or minggu preggie pun xtau sbb aku mmg tak tau bila last period aku...
sbb since bln 6 period aku agak xbetul...

statement dia nak anak kembar tu buat aku rasa nak cekik2 je mamat ni
aku dah la xready...
leh pulak dia doa anak kembar..
yg ada ni pun nak fengsan jaga sorang2....

tghari tu doc buat scan..comform...
baby SINGLE...alhamdulillah...
yg paling xtahan doc ckp : "eh ila.... baby awak dah besar la...."
amik aku..... doc ukur.. dah 10 minggu ++...
lg tersenyum kambing aku... terkejut ok..
n serius xkelakar...

then doc cuba cari IUCD tu..
mana pulak hilang nyer...
jumpa.... dok melintang la pulak bwh kantung baby...
sabar jelah...

ayat last aku msg ngan hubby....
SAPE TERLEBIH GANAZ ni????? sendiri pikir...

itu lah kisah aku terngandung....

now... aku dah register kat Klinik Kesihatan Komuniti Seri Kembangan isnin lepas
then... doc situ refer aku kat Hospital pasal dia scan xjumpa IUCD aku
lg pun dia ckp... last preggie aku ada history anak lahir pramatang..
so... smlm gi pulak Hospital Putrajaya...
kunun nak terus check up..
skali tunggu separuh hari.. then just bg appoinment date je..
sabau jelah...

camne pun aku still bersyukur dgn pemberian yg maha Esa kali ni
yelah.. org mencuba bermacam cara nak dpt anak..
aku xmain cuba2 pun.. tersangkut w/pun dah cuba protect..
bila dah ada...aku tetap bersyukur ...aku akan jaga amanah Allah beri ni dgn baik..
mulai hari aku tau..
no more diet giler2 dah..
makan dah regular balik...
tp still berpada..penat ai diet buang 10 kilo u..
skali terkembung pulak tang perut....haha....
itulah kisahnyer

21 comments:

Farra Dhelina said...

ya allh..kak ila ngandung?? baru tauuuuu!! best nyaaaa... taniah2..

sama kes mcm kkk ipar sy.. iucd dia tgal dlm perut, masa bersalin, iucd tu ikut kluar skali..

dh protect pun ngandung jgk..haiyaaa..bhya ni..

tc kak!

alyyani said...

cerita ni yg ditunggu2. hehehe.. amboi momok, order je nak kembar ye. hehee.. apa pun happy for u and your family. umah dah besar, Allah nak bagi tmbh umat dlm umah tu bole main kejar2 kak. anyway, tahniah & jaga diri ye kak..

Iela Fazielah said...

farra: itule..dah protect pun tersangkut gak.... skrg ni debaran nak gi check up kat hospital... diaorg sibuk nak keularkan IUCD tu.. akak takut sgt... tp tq ye farrah..doakan semua selamat

mummy_ayu said...

iye la...nie namanya rezeki..dah potect pun , lekat jugak...take care key!!

::NureeN:: said...

tahniah... bestnyerr dh 10 minggu.. nureen pon blum g check lg.. posa thn ni full.. ada beli test kit.. mmg double line.. symptom2 preggy tue ada tp selagi x check doc x puas atikan.. ;)

::NureeN:: said...

tahniah... bestnyerr dh 10 minggu.. nureen pon blum g check lg.. posa thn ni full.. ada beli test kit.. mmg double line.. symptom2 preggy tue ada tp selagi x check doc x puas atikan.. ;)

[-suziey-] said...

sabo jela..terngandung ek..hahaha:p anyway congrates dear..alhamdulillah..rezeki Ramadhan :)

damien said...

hehehehhe. Tuhan nak bagi rezeki terima je la. Thanks sayang.

anita said...

kelakar i baca ayat u
"penat ai diet buang 10 kilo u..
skali terkembung pulak tang perut....haha"
takleh tahan ketawa!!! hampik tergolek golek !!
anywayz, life kan full of surprises, and inipun surprise yg terbest kan. Enjoy the preggers and take care.

mama tisya said...

tahniah..take care ye

Iela Fazielah said...

alyyani: alhamdulillah...tq... betullatu kot..nak kasi meriah rmh tu....hehe

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: betul..rezki dr yg Esa...

Iela Fazielah said...

Nureen: gi le check cepat2.... tgk rupa baby... seronok sgt...
neway....tq...n tahniah 4 u too

Iela Fazielah said...

suziey: tq.... ter nak cam camne kan.... redha jelah

Iela Fazielah said...

damien: awak pun sibuk nak komen... semua awk puyer pasal tau...

Iela Fazielah said...

anita: ila pun bc ayat tu gelak jugak..tp betul pe... kecik kiri kanan... skali depan kembong pulak... hadeh.... tq dear

sall said...

Tahniah dik. Gembira akk dpt taw adik ngandung lagi. Jaga kesihatan dan kandungan mu.

Amiizaa2001 said...

congrats ila:):)

sumysya said...

iUCD tu mmg byk kes jd camni..pakai tp leh terngandung gak..yg leh percaya pil jer,,,cuma jgn skip lupa mkn ubat dah....tahniah...da rezeki la tu protect pun still dpt..

nur rabiatul adawiyyah said...

tahniah ila...atul br nk g pasang iucd coz skrg mkn pil tak sesuai lah..risau plak bile ila kate dah termengandung..

- dieyana - said...

tahniah iela...baik-baik ya!

Related Posts with Thumbnails