Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

baru kalut nak tukar ke Pembiayaan Ujrah PTPTN

dah lama dah org sibuk tukar ke pembiayaan Ujrah PTPTN...
aku buat dek je masa tu...
mcm malas nak pikir...

tp td bila sorang Pegawai Sains tu citer tempoh mohon tukar ke Ujrah tu nak tamat..
kalut aku sibuk bukak balik ke web PTPTN...
eceli bln 8 aritu aku dah gak bukak...
ada mohon... tp tunggu2 emel dr PTPTN utk send dokumen perjanjian xtiba2..
alih2 arini.. cuba lg.. check kat status permohonan... sib baik ada...

sib baik lom expired lg surat offer...
pikir punyer pikir...
baik amik...
jauh benau beza bayaran lama dgn baru...
dulu kena byr RM 257.60 sebulan...
under Ujrah baru RM 159.00 byk beza tu...
baik sain kan...

ari Isnin ni nak gi Lembaga Hasil Dalam Negeri nak beli setem hasil...

tp ada sikit soalan utk korang2 yg dah sain perjanjian Ujrah ni...
aku agak2 blur...
dlm offer ni tarikh mula Jun 2008... skrg dah Oktober 2011...
adakah dari tarikh kuatkuasa tu kita kena byr lumpsum amaun tu??
kalau kira kat Rm6400 kena byr tu... 
or boleh ke kita byr amaun tunggakan tu ms nak tamat payment contohnyer thn 2024 nnt???

3 comments:

sumysya said...

sya da wat siap kuar surat dah suruh bayar blk...nt pas isi agreement tu diaorang akan kuarkan penyata baru ikut ujrah..byk la reduce amount gak...cuma yg pening skit kena bayar start 2008..x tau cane nk explain...

Iela Fazielah said...

sumysya: itule.... pening bab nak stat byr thn 2008 tu la... kalau kita byr ms nak tamat perjanjian boleh ke? skrg ni nak kuar duit sedebuk mcm tu rs sayang la pulak...

Diana2u said...

salam.. diana pon baru jer wat ujrah.. yg 2008 tu tarikh perjanjian baru ker? sbb time diana buat haritu, perjanjian diana pon dorg renew jadi tahun 2011.

Related Posts with Thumbnails