Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Dah nak setahun dah dok rmh sendiri

hmm.....
esok dah masuk desember ek??kejap je masa berlalu...
diam xdiam jugak... dah nak setahun aku pindah rmh baru a.k.a Mahligai Impiana aku...
tarikh aku pindah dulu masa Krismas 25hb 12 2010...
emmm kejap je ek...


model mini mahligai impiana (snap ms mula2 nak bl rmh ni dulu)

tp kalau tanya bayaran ansuran rmh...
dah setahun dah...since bulan September aritu....
ngam2 dapat surat suruh amik kunci rmh tarikh bday aku 7.9.2010..
ms tu jugak terus loan rmh dah stat bayar... no more byr bunga lg sbyk RM800 sebulan
terus byr ansuran rmh RM1300++ xsalah
tu pun hubby dok citer ms byr ansuran rumah bln September aritu...
mcm biasa.. dpt gaji terus transfer duit ke akaun rmh RHB...
skali esok tu kata hubby org RHB call kata duit ansuran rmh xcukup..
apakah???
rupanyer kata org RHB...sila tgk balik perjanjian...
year 1 byr byk mana...
 year 2 ke year berapa ntah byr byk mana..
lepas year bape ada lagi perubahan harga...
xperasan daaa...

emmm...
hubby dok tanya jugak...
dah nak setahun... kena ada perubahan sikit kat rmh..
kurang2 dah pakai skylite utk porch ke...
tukar cat rmh kat area tangga ke..
kalau korang nak tau...
area tangga smapai ke atas rmh aku mmg dah xrupa rmh dah...
asal naik tangga, dr anak2 smapai mak pak nyer..
suka no pegang dinding tangga...
pemegang tangga jarang lak nak guna...
mmg dah hitam legam dinding...

kalau area family hall kat atas,,
jgn citer la...si Irfan dah conteng pakai crayon kakak dia..
pantang jumpa pen dia conteng dinding...
dulu dok apartment leh control
sbb sah2 diaorg depan mata aku...
ni kalau dah tv kat atas...
mak dia ni skali turun bwh dok dapur... nnt ptg/ mlm br naik balik keatas..
so... budak berdua tu mmg xdpt dipantau la...
apa diaorg buat kat atas.... bila naik dah mcm tongkang pecah...huhu

tp target mmg ada.
nak cat balik area tangga n seluruh area atas tu...
tp ntah bila ntah...
nak pasang skylite kat porch kena kumpul duit dulu la...
susah bila hujan turun kete still basah sikit kena hujan....
xberkenan betul den...
1 lagi nak tempah langsir baru utk living hall... 
xkan la setahun pakai langsir yg sama kan
walaupun br skali basuh... huhu...ai sgt pemalas!
nak berbaby baru lg kan....duit nak pakai lg..
tp yg nyata,.,, dlm ms terdekat ni...
insyaallah.. akan membeli sebijik build in oven idaman...
bilakah??? entah la...

8 comments:

Aleeya (Yaya) said...

rumah paragon kat situ mmg cantek designnye kan..suka tgk..lama da tak masok area situ sejak pindah ke putrajaya =)

alyyani said...

setahun dah kak? kejap je kan!

Iela Fazielah said...

aleeya: dulu dok area sini ea???

Iela Fazielah said...

alyyani: aah... kejap je dah setahun dah..... pejam celik, pejam celik.... hmmm

maszmadi said...

bestnyer dah dok umah sendiri, suke suki nak buat apa kat umah tu kan..

Iela Fazielah said...

maszmadi: itule pasal....

MamaYatie said...

cepat masa berlalu kan...rasa baru lagi baca n3 pasal deko2 umah iela

Iela Fazielah said...

mama Yatie: ila pun rasa mcm kejap je ms berlalu....

Related Posts with Thumbnails