Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mesin basuh rosak....tensinyer!

mak tgh tensi ni tau!
mesin basuh ai yg besar gedabak tu spin dia xleh jln...
bkn pasal spin rosak..
tp lid dia rosak...
tuan/puan dia yg guna dia ganaz sgt!
kwn opis tanya...dah bape umor mesin basuh tu??
segan den nak ckp...
bl hujung tahun 2008 sempena dpt hadiah lulus loan bl rmh ai duduk sekarang ..
so...kira2 dr Disember 2008 hingga sekarang..
baru nak masuk 3 thn... tp mesin dah hancus...
mmg ganaz kan???hmmm







last aku basuh bj ari ahad lepas...
2nd basuhan tetiba mesin bunyi beep2 dgn tertera no. U12..
bukak buku manual dia tulis : adalah penutup tidak ditutup??
wa.... bkn xtutup.. tp pemegang lid tu dah patah...
adoi... arini dah hari jumaat tau..
seminggu xbasuh baju..


smlm call Panasonic servis centre...
dah report... kalau ikutkan kerosakan tu kata customer servis..
kena bl spare part... beli lid baru...
sebijik Rm233 ok...
tp sib baik still under warranty dr SenQ... dpt la nnt free servis..
kalau x kena byr lg Rm55...

dah alang2 order skali water filter Rm20..
tp tulah... kena tunggu next week ari selasa..
tu pun tunggu tecnition call dulu utk set appointment..
entah bape lama lg la nak tunggu tu

yang memeningkan kepala aku skrg...
skrg ni kan kerap hujan..
pastu minggu ni byk pakai t-shirt...
semua bj  ni, kalau xdiperah ni.... dijamin 3hari lom tentu kering betul..
kang silap aribulan bau masam lg ada...

rasanyer esok gi kedai dobi layan diri kot nak spin baju
huhuhuhu

2 comments:

kasihibu said...

harus hantar di dobi, tak larat nak tunggu kain kering dan berbau sbb hujan kan?

Iela Fazielah said...

kasihibu..betul tu.. tu pun kawn bg idea td.. ingatkan nak basuh sikit2 n tunggu kering n basuh lg.. tp bab nak memerah kain manual tu mmg rasa nak tercabut tgn..hehe

Related Posts with Thumbnails