Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pendaftaran murid tahun 1 sesi 2012/2013 on9....fenin2

memula...aku hampir terlupa pasal nak daftar sekolah ni
sib baik member 1 opis bg tau..
sbb anak dia dgn syafiqah 1 kelas kat tadika Ho tu..
kira sebaya la umor 5thn
pastu terbaca pulak kat blog Mama Yatie ni....
so..cepat2 la aku meregisterkan syafiqah..

masalah sekarang...
aku pening nak masukkan syafiqah kat skolah mana??
adakah yg paling dekat dgn opis ku atau yg paling dekat dgn rmh ku???
lg 1 persoalan.. mcm mana nnt bab transit syafiqah ms tghari blk sekolah n nak ke sekolah agama disebalh ptg pulak???
inilah persoalan yg paling susah aku nak jwb

1 lg.. aku perlu tau.. sekolah mana yg terbaik utk syafiqah nnt...

dlm tinjauan n temubual aku dgn kakak2 opis..
ceh..siap buat temubual esklusif tu...ngeh2...xleh blah
ada 3 skolah yg dlm senarai aku utk dipilih utk register...

1. SEKOLAH KEBANGSAAN SERDANG
~ sekolah ni dlm UPM je.. kat area MARDI tu... taraf.. sekolah luar bandar.... ada sekolah agama KAFA berdekatan kat situ tp dgr citer xbape bagus...
~ kalau aku anatar syafiqah kat skolah ni... aku kena antar pg, tghari jemput n kasi fiqah mkn n salin bj dlm kete n terus anatar sekolah agama tu...xyah nak transit rmh org.. tp kena buat keje lebih la...tgh dok pikir2... larat kah aku??
~ mslah lg 1.. aku xnak sekolah agama ni... aku nak sekolah agama kat belakang Maybank kat Sri Serdang kat sbb situ sek. agama PAFA..tp mcm jauh la pulak... n sgt penat utk aku..huhu

2. SEKOLAH KEBANGSAAN TAMAN UNIVERSITI
~ kalau hantar skolah ni.. dia jauh dr opis aku.. berada bertengahan anatara opis n rmh... dgr.. sekolah ni sekolah cemerlang tp sgt ramai pelajarnyer smapai berbelas2 kelas... 
~ kalau antr kat sini.. pg aku antar sekolah.. tghari syafqh naik transit n balik ke taska lama dia Sinar Bistari Ceria utk mkn tghari n tukar bj n kesekolah agama KAFA bersebelahan je dgn taska fiqah ni
~ mslh aku.. aku xtau sekolah agama ni bagus ke tak... sbb xde kwn antar anak kat sini...lg 1 pasal sekolah tmn U tu ramai sgt pelajar.. 

3. SEKOLAH KEBANGSAAN DESAMINIUM 
~ sekolah ni br bukak tahun lepas... sgt2 baru... xtau condition dia camne.. tp fasiliti kompom baru n cikgu pun baru2... 
~ kalau antar kat sekolah ni.. jadual dia akan sama mcm antar kat sekolah tmn U tu...


jd nyer... agak fenin utk aku buat keputusan.. yg nyata.... mmg kita sbg ibulah yg mmg kena keje keras uruskan anak sekolah ni.... sbb hubby keje kat KL.. 1 lg dia akan outstation... tu pun lg 2 thn lom tentu dia stay kat company dia keje sekrg... aku je yg stay kat UPM ni smapai pencen kot..eheh

nampaknyer... mmg kena tangguh nak register... ada masa hingga 30 April 2011 nnt utk mengubah semula permohonan...huhu

korang2 lain dah register anak sekolah????

update diet buah-buahan hari ke 3 & 4

salam sejahtera n selamat petang semua...
arini n3 keluar ptg... off topic jap
pg td gi taklimat dr bahagian kaunseling staf UPM...
tajuk: Menara Berkembar...best sgt..!!
tp cite bkn pasal menara berkembar KLCC tu.. 
menara berkembar yg dimaksudkan adalah our parents n we as a parent...
sgt2 menginsafkan.... 
mula dok pikir2.. tang mana aku xcukup buat utk my family n parents..
ceramah by Pak Din dari JPA...

ok... balik pd topik
arini last day aku diet buah-buahan..
utk diet smlm.. aku mkn buah prune Sunsweet tu

siap standby smapi 2bekas.. skali mkn 1 bekas pun dah xlalu
bkn sgt manis... rs ok2 la.. tp bila dah mkn byk sgt..
hamik ko...! terberak2 den!!!
tp sgt2 le lega...

ari ni diet hari terakhir... mkn buah anggur
yg anggur ni bl smpai 2 jenis... tp bila dah ptg ni
rasa cam xcukup lak
mungkin akan singgah Jusco bl lg kot anggur ni 
dr info yg aku dpt utk diet buah anggur ni


~ Enxyme in grapes will interact enzyme in large intestine to help it out.
Koto water effect as it cleanse your intestinal wall and help to push out stored sugar residues ~

so... for last day diet ni aku mmg dah rasa segar bugar...
esok... xyah diet buah lg dah...
back to normal diet back...
mkn telur, ayam, ikan & syur2an je balik
semua yg hi protien la... mmg cepat turun tau...
so.. pd yg nak2 cuba... sila lah ye...
harap melalui diet buah2an ni..
segala mknn yg kotor2 dpt keluar dr badan kita memandangkan kita stop amik mknn yg berat2  selama 4 hari kan...
selamat berdiet ea

penangan mkn buah prune!

adeh.. arini br aku rs keluar masuk toilet..
penangan mkn buah prune sebotol...
bkn kene cerryberry.. tp just mem'buang" yg biasa2..
tp berkali2....

so far ok lagi..
best jugak diet fruit ni...
aku rs yg kuar tu semua toksin aku kot...hehe..

nape aku xpernah merasa???? n3 emo....

semenjak dua ni...
bila bc n3 korang 2 yg mak pak dtg rmh ...
bertandang dok rmh anak bang semalam dua..
kalau lebih lg best kan...
aku rasa jeles sgt....! 
bkn mak pak sendiri je.. kekadang tu mak pak mertua...
oh..indahnyer dunia..

aku kan... xpernah merasa...
kalau mak aku dtg rmh pun bila time aku buat majlis mkn2..
so..abah pun join la skali tido bang semalam...
tp leh bilang la... setahun skali kot..
still aku bersyukur... sbb sudi gak diaorg nak tido rmh aku..
w/pun hakikat bkn rmh kami sbenar.. cuma rmh sewa...

la.. ni semenjak dah dok rmh sendri..
xpernah merasa lg mak pak dtg menidurkan diri kat rmh...
kalau my FIL... langsung xpernah merasa... terasa??? ada la sikit,...huhu

akukan... bukan nak pe pun..
bkn nak tunjuk skill pun kalau ada org dtg rmh...
aku mmg xtau memasak..
tp nak merasa kemeriahan... 
suka bila tgk n3 korang bila nenek/atuk layan cucu..... mkn sesama
masak2 kat rmh kita... dpt rs air tgn mak msk kat rmh kita...

dulu aku selalu rasa...
ms kecik2.. atuk n nenek dtg rmh.. tido bang seminggu dua..
bkn buat pe pun.. katenyer.. saje jenguk cucu...
aku suker weh!

kekadang syafiqah pun pernah tanya...
mcm jiran sblah rmh... atuk n nenek dia.. selalu bertandang kat rmh
nape atuk n nenek fiqah xtido kat rmh..
bila atuk n nenek dia dtg rmh... 
beriya2 dia tunjuk bilik atuk n nenek dia ms atuk n nenek dtg rmh ms siap je rmh baru kami...
harapan... agar dpt la atuk n nenek tido kat situ...
sedih bila pikirkan anak2... dpt rs ape yg dia rasa...
 sbb..bkn pe... nnt.. kawan jiran sblh dok cite...
"nenek kita kan... atuk kita kan... ada kat rmh kita.... diaorg kan...bla2..bla2..."
muka fiqah mcm sedih je... xleh ckp pe... 
terus tukar tajuk citer... huhu..aku tumpang rs sedih...

eh.. mmg sedih pulak bila kenang..
ms taip n3 ni.. nangis pulak aku...
sedih wooo....

sorylah,,, sikit n3 emo....
nak dtg period kot...hahaha
cuma bila terbaca kisah2 korang...aku jd jeles... 

p/s: sekadar meluah perasaann.... huhu...

update diet buah-buahan hari ke 2

em...smlm aku buat n3 kata aku stat diet buah-buahan kan
smlm hari kedua diet aku mkn tembikai sahaja...
pic kt to Google
nasib sangat baik sbb tembikai aku bl sgt2 manis...
berbaloi la harga pun Rm9 sebijik...
dr pagi smapai mlm jam 7.30 mlm last aku mkn...
tu je mknn aku...

utk hari kedua diet smlm aku rs dah ok sikit
xmcm ari 1st day rasa agak2 fenin sikit...
tipu la aku ckp xrasa pening ke...
kalau korang yg xbiasa diet tetiba xmkn nasi n mknn lain pun leh rasa lemah bdn
xkan aku yg dah hampir 2 bln xmkn nasi tp ganti dgn mknn lain yg hi protien n fiber ni
xrasa pape kan... kena pulak tetiba decide nak diet fruits ni...
xjamah mknn lain selain buah.. mmg agak mencabar la...

so... lepas timbang... turun lg 300g....
leh thn... yg penting...
w/pun xmkn mknn lain n minum air lain...
aku still xsakit perut... still leh lawas dgn baik
siap 2kali msk toilet lg tu... byk gak mem"buang"
wah.. penangan buah2an ni buang toksin dlm badan..
byk rupanyer ek...
hehe..

ok.. utk 3rd day arini...
aku mkn buah PRUNE...
utk memudahkan aku..aku bl SUNSWEET PRUNE ni je..


sgt2 mudah... aku siap spare 2 bekas lg...
xpe.. xhabis len ms leh mkn lg...heheh
ada sesape dah cuba ke???
serius ea... badan rs ringan je... best sgt2...
ok.. sekian update diet utk hari ni ye kengkwn....daaa

korang dah mkn pizza baru kat Pizza Hut tu???

emmm....
ari tu gi mkn pizza hut...
ari selasa lepas xsalah..
hari aku MC sebb gi melantak dorian ari semalam tu...
mmg seharian tido kat rmh..
kepala pening giler...
so... tghari pun xmakan..
sib baik ada yogurt... so mkn yogurd
ptg tu hubby balik keje...
terus ajak dia mkn pizza hut... teringat2 pulak iklan baru pizza hut tu
lg pun mcm biasala kan..org demam dia punyer selera lain mcm sikit
xmain nak mkn bubur2 nasik ni..ape klas....hehe

lg pun nak mengabiskan selai lg kupon KFC/PIZZA HUT yg dulu aku redeem kat CIMB tu
sayang nak guna skaligus.. pakai 1-1...
so...
terjah la Pizza Hut Jusco Equin..
tgh2 bln ajak mkn pizza mmg le kena tong2 kan..
hehe... tp tetap nak selera besar..
order mcm2...
mkn samapi tercekik kat leher ye.

emmm boleh tahan gak rasa pizza ni
tp sejak dua menjak dah mkn DOMINO'S PIZZA...rs.. xleh lwn la Domino punyer lg sedap kan???
hehe

tgk irfan...kalau nak mkn mmg nak suap sendiri je
lg satu skrg ni bebudak semua dah beso panjang...
kena order sup sorang 1 ye... xmain kongsi dah.. xcukup weh...

tgk..meleleh2...
mama irfan kat belakng harus nak posing gak... 
main cak2 cak...hehe

ada pulak offer Cheezy Meatball ni Rm4.90 je..
harus order jugak...
lemak berkrim... mak mkn cendawan je...
meatball tu xleh mkn... i tgh diet xmkn daging u...hehe
daging ni lambat hadam.. so xbagus utk org diet mkn.. 

ni pulak aksi anak ngan bapak dia
syafiqah kepanasan kot.. tulah..hirup kuah xtiup dulu..
kan dah sakit bibir.. *_______*
syafiqah kan.. kalau mkn pizza.. sup dia xleh usik
semua benda ada kat situ dia nak tabur masuk dlm kuah sup dia..
mcm org besar..
hai anak lah anak..hehe

oh ye.. 
ada 1 meal lg kami order...
Fettucini Carbonara... ni meals wajib order..
sbb budak berdua ni mmg mkn spegeti or fettucini je dgn sup
disebbkan aku diet n deman..
aku mkn sikit spegeti diaorg n 2 keping je pizza..
yg lain semua hubby sapu...

masa taip n3 ni... tgk pizza tu...
rasa mcm nak mkn lg lak... huhu
korang dah mkn blm pizza baru ni?

jom mandi manda di kolam besar kami...hehe

eceli ni cerita basi...kat FB aku tunjuk je gmbar ni...
berpusu2 org bg komen nak bl gak..
last2 lupa nak show off kat blog ni...
so..terperam sikit lah ye citer mandi manda ni ye
aktiviti berlaku 2minggu lepas ari ahad...
ala.. minggu cuti sekolah aritu...
sebagai ending utk cuti sekolah...
nak bw mandi sungai aritu bebudak tu tido nyenyak sgt
jd... kasi mandi pool besar diaorg..

mmg sakan la diaorg mandi
aku xbg time limit pun
mandi la sampai kecut...
jom layan gmbar 
ni masa mula2 mandi...
air pancut tak pasang lagi..
baru tadah air bebudak ni dah tak sabar2 nak melanding2kan badan

ok... masa ni...
air pancut dah stat nak keluar...
tgk la adik irfan buat ape,...dia tgh tgk air tu kuar ye...
ms ni jugak semua menan ikan n turtle tu dah kembong2 da
dah ready utk bermain dgn galaknyer..

bila air pancut makin meninggi...
lg galak diaorg main n mandi

sayang ms ni jiran2 semua lom balik dr kampung lagi...
kalau x...meriah dgn anak2 jiran leh ajak mandi skali
tp xpe.. next time leh mandi lg...hehe

tgk la budak berdua ni...mmg giler seronok aku kasi dia mandi dlm kolam tu
sib baik ada iar pancut tu
so.. xlah kekeringan diaorg.
ms ni jam 10pg dah...tp matahari terik cam cam 12tghari ok
diaorg stat mandi dr jam 9.40pg...
xpe...mama kasi can mandi puas2 ea...

budak berdua ni mandi mmg sepuas hati...
diaorg stop mandi jam 10.30 mcm tu...
tu pun irfan sendiri keluar kolam n cakp : "mama...dah..."
dia dah kesejukan...
pastu br fiqah pulak ckp: "mama... ok... kita dah mandi dah.... "

hehe

ohye... ada 1 benda aku buat utk elak anak rasa sakit badan ms mandi kat kolam ni
eceli kan aritu ms 1st time mandi aku tgk bila time diaorg nak lompat2..
diaorg rs sakit badan.. 
even nak turun slide tu pun rs sakit badan sbb kena lantai terus...
so.. kali ni aku amik inisiatif...
aku alas dgn sesuatu...
cuba tgk n teka...

ha...
korang nampak tak alas kaler coklat tu??
cepat teka...pedia????
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
vv
v
v
vv
v
v
v
v
v
v
v

aku letak carpet la...
ala carpet yg ringan tu...
yg leh lipat2 tu...
so seronok la bebudak tu lompat2 n baring..
xle diaorg rasa sakit badan kan... sbb dah dok atas carpet..

lepas mandi... tu bila aku check balik tgn bebudak berdua tu..
alahai... sian... kecut2 tgn semua..
mandi lama sgt.. kat sejam tu...
nnt.. next time kita siap buat party splash day lg dgn kwn2 kat rmh..
mandi-manda sama2.. brlah happening...hehe

Jom berdiet - Buah-buahan

salam pg selasa kengkwn...
arini... aku nak kongsi menu diet aku utk minggu ni...
utk makluman korang... program diet aku menunjukkan hasil yg sungguh menggalakkan...
utk minggu ni... program diet aku adalah....
DIET BUAH-BUAHAN....
serius!.. kos sgt tinggi dan memerlukan kekuatan stamina dan penahanan selera mkn yg tinggi ye adik2 n kakak2 sekalian.....
aku kalau xpasal dah berabis n nak kan hasil yg maksimum...
aku rela berkorban ok!!!!!

malas nak citer panjang lebar..
biar aku ringkaskan...
diet buah-buahan aku ni bertujuan nak buang toksin dlm bdan
mana aku dpt program diet ni.... biarlah rahsia buat ms ni
tp ini bkn aku cilok dr mana2 sumber xsah ye..
ni adalah dr saranan pakar diet yg bertauliah ok...haha...

ok diet ni program utk 4hari je
di mana aku kena mknn buah2an ini tnpa menyentuh mknn lain ea
kos keseluruhan bl semua buah2an ni...rm45 ok...
nak nangis ms bayau... tapi... sbb dlm mind set... AKU NAK KURUS!!!!!
ku gagahkan jua...

eceli aku patut stat ari sabtu lepas lg..
tp xdann nak bl buah.. so suppose ari ahad pulak
tp dah hubby racun aku dgn makanan yg aku msk sedap2 tu...
so program diet ditunda ke semalam..
so smlm hari 1st day aku mkn pineapple n papaya...

ni... nenes sarawak tau...!!! baek punyer.. kat rm5 aku bl sebijik
ingat nak yg manis2.. skali termasam sket..
layan jelah.. 
tghari mkn papaya pulak... 
sebijik aku pulun kaw2..
gmbar xde ea...

ptg blk keje smlm mcm nak fengsan n pening2 sikit sbb xjamah mknn lain selain 2 buah tu
last2 ms dinner dgn ank2 smlm jam 7mlm..
aku curik mkn kulit karipap sebelah...
br la lega perut ni...hehe...

ops. korang yg nak diet... jgn ikut cam aku curik2 mkn ea...

utk hari ni....2nd day - mkn watermelon sebijik ok...
kalau nak mkn 10 bijik pun boleh... hehe... 
pejadi utk 2nd day diet aku.... esok aku citer ok...
tulah citer nyer
sesape nak cuba... leh try..
tp result utk 1 hari diet aku reduce 600gram...
best2....
oh ye., jgn lupa minum air msk byk2 ye...
smlm aku jumpa jus nenasdlm tin.. aku bl n minum... ok gak
kalau xlalu mkn buah fresh mcm tu.. buah lah jus ke... 
ingat... xleh mkn dgn lain ye.. dgn eskrin ke... susu ke.. semua xleh ye 
n..jgn cuba campur buah dgn jeruk ke... strickly not allowed ye!

teringin nak mkn....

last week punyer citer...
balik keje ari isnin ptg...
lepas traffic light nak msk area rmh...
ada org jual durian...
dah lama aku jeling2 kat derian tu...
tp ms tu xde duit...
pastu pikir tgh diet...
skali....rs keinginan memuncak lak aritu
mungkin sbb deman...
tekak rs nak mkn dorian je...giles...
aku berenti gak gi bl...
nak bl dorian mahal... xlalu..sekilo rm17..
last2 bl yg murah.... sekilo rm12...
mmg beza la rasa n kaler..
jadi la... janji dpt msk muluk n tekak ni
kang mati kempunan lak

beli satu rm 15...dpt 1 lg dgn harga rm5 sbb..mamat jual derian ni xde duit tukar..
hambik jelah...
esok tu...terus MC...haha..
mkn 2 bijik skali gus dgn syafiqah sebagai peneman

sekian..
n3 jeruk pekasam...saje nak kepoci gak...
sbb semua org tunjuk mkn dorian...haha

Bila dapur berasap kembali....

mmmm mmmm..
susah tau aku nak wat n3 aku masak..hehe
selalu n3 aku gi mkn kat kedai org lain yg masak...hehe

ok la... mcm dah bgtau 
dah 2-3 hari ni aku senyum lebar je kan...
hati gumbira..
semangat dok rmh je...
so..harus kena masak sendirikan
lg pun kata dah hujung bulan...
dpt gaji n masa utk memenuhkan balik peti sejuk yg dah kering kontang...
dah alang2 tu.... bodek punyer bodek en.hubby...
berjaya ajak dia masak sesama...
kalau nak harap aku msk sorang2....
mmg alamatnyer mkn menu sama jelah ye.... 
hehe

ok.. menu ari sabtu ptg sbb tersgt2 gumbira...
aku order kat hubby suruh bl serai, daun limau purut dan sikit sayur2an...
yg lain.. semua ada dlm esbok...
lepas 15minit bersilat...
tada....

TOMYAM CAMPUR ok...
 gmabr kredit tu pakcik google.. makcik ila lupa snap..hehe

ok... ari ahad...
lepas soping kaw2 kat Carre4 Alamanda..
singgah pasar borong Selangor lak.... hubby soping brg dapur..
jam 12 balik n masuk dapur...
aku kemas brg soping, hubby kemas brg pasar..
huuuhu..fairkan... aku suker..every month mmg mcm ni la keje kitaorg...

ok..siap berkemas hubby naik atas..
aku lak smabung bersilat nak msk tghari...
aku msk 2 mknn je.. lg 2 serah kat hubby..msk pun kena kongsi2..haha
aku tak tau masak maaaaa...

ok.. 
hasil air tgn aku
sayur campur dgn cendawan shitake.. errr betul ke nama cendawan ni??
ni 1st time aku masak cendawan ni.. senang rupanyer..hehe

masakan kedua:
kerang rebus spesel...
jgn xtau.. every month kitaorg mmg akan mkn kerang rebus 2 kilo berdua kaw2 smapai berak cirit esok tu
errrr...tipu.. aku xcirit.. hubby je sbb dia cicah dgn kicap cili pedas nak mampos...hehe

ok... part hubby lak masak
sotong goreng tepung Adabi...
part msk sotong goreng tepung ni mmg aku fail..
asyik berkecai je tepung dgn sotong dia... makin cuba makin fail..haha
syafiqah sgt suka mkn sotong ni...

menu kedua hubby masak:
ayam BBQ bakar.... 
pun hubby's specialist!
mkn dgn kicap cili tu..fuuuuu terbakar mulut weh...

so... serve dgn 3cup nasi ok...
aku...xmkn nasi..
on diet... nak msk 8kg turun ....harus maintain ok...hehe

ni customer tetap xyah panggil2 dah...
dedua dah kelaparan sbb mkn jam 2ptg ye..
emmm.. sedapnyer
fiqah mkn nasi kosong letak kuah sayur n sotong tepung je..
mmg ni lah mknn dia setiap hari kalau xjumpa sup....sian... 
tupasal makin kurus

adik irfan...
semua dia balun...good adik irfan...
mkn byk2 tp jgn jadi gemok ea..jadi sihat xpe...

hehe...
amacam??? rasa2 sedap tak...hehe
tp tulah...bila dah masak n siapkan..aku selalu ckp...
senang je memasak sebenarnyer...
tp nak stat masak tu yg malas tu.... emmmm entah la....
arini ptg nak msk pe ea??
aku diet buah-buahan 4hari ni.. 
nnt aku cerita kemudian ea...

let me introduce to my new gate.....hehe

salam ari isnin semua... ari ni...
pepagi dah dimulakan dgn n3 pemenang teka tekuk aku..
so.... next n3 sambil2 aku tnggu bos sain surat utk meneruskan keja....
aku taip n3 yg membuatkan mood aku gumbira je dr ari sabtu lepas smapai arini
muka aku gumbira.. bibir asyik senyum je....
hehe
 tu xcampur dapur aku berasap since ptg ari sabtu aritu smapai semlm tau
habis diet aku 2 hari lepas

ok.. benda yg buatkan sy gumbira of cos la my new main gate rmh kan
benda yg dah delay smpai sebulan....
last2 kesampaian jugak impian ku ini....hehe

ok... aktivit pasang gate ni berlaku jam 3ptg ari sabtu lepas
mmg aku xsabr2 nak tunggu bro ni smapai
dr jam 2 ptg aku smapai rmh..pg tu keje...
aku tunggu je.... siap bukak pintu besor2 lg..hehe

ok...
bila nampak pagar dibwk turun dr lori..
wah...hepinyer...
so aktiviti pasang memasang pun bermula

aku mmg xberganjak tgk diaorg pasang gate ni
lg pun budak 2 org ni bising2 nak tgk org pasang gate...
smbil tu leh pulak sibuk nak naik basikal...
risau betul aku...

bila dedua gate dah siap pasang...
wah.. best nyer

utk makluman gate ni aku tempah besi Wrough iron dan aluminium 
aluminium adalah yg korang nampak cam kayu tu yg melintang tu
biasanyer bila kita ketuk br tau ia aluminium 
part pasang aluminium ni yg buat harga gate aku mencanak naik harga dia
tp dah kata nak cantik punyer pasal
dah alang2 buat..biar puas hatikan...
so.. ianyer sgt2 lah ringan ye...
skali angin tiup pintu..terkapai2 pintu tu..
baru aku tau pagar WI ni ringan... tp bila pasang aluminium lglah ringan
kalau pasang kayu or besi biasa akan jd berat 
n seriusly mati2 bro yg pasang ingat aku pasang autogate..
sbnrnyer..aku lom pasang lg autogate..
hehe... kumpul sikit2 la.... memula tukar pagar dulu...
nnt kot dah ngajar 4kali ke.... lepasla kot duit nak buat aotogate lak..
plus bodek2 en.hubby suruh top up skitkan 
mahal tu autogate weh.......
paling koman kena kumpul Rm2.5K... fuhhhhh ikat perut mak tau..

ni gmbar last skali masa diaorg pasang pintu gate kecik lak


ni lak aksi kami anak beranak
masani  hubby xde.. dia gi main badminton...
tinggalla kami bertiga


cuba tgk mata aku..
kusam n gelap..
serius aku sgt mengantuk ok...
1 lg pasal aku skrg baru cuba pakai pencil eyeliner Maybelline ni..agak comot sikit
xleh terkena air or sentuh.. abis gelap terus mata aku..hehe
tp xpe... praktice make perfect kan...
lama2 nnt pandai la akupakai..eh... dah lari topik lak..


lepas 3jam setengah aktiviti memasang gate ni...
hasilnyer...
tada....!

er... sory....
kete ni mengganggu pemandangan.. tu yg aku snap senget tu ea..
len kali aku snap lg kot terajin ke..hehe
nak alih kete smata2 nak snap gmbar segan pulak mak ni
sbb nyer ms ni dah jam 6.30ptg
jiran2 sedang dok kat luar borak2.. so... ni amik gmbar pun cover2 line ni..hehe 

p/s: sila abaikan rmh ku yg bersepah kat dlm tu ek...
lepas ni akan ada kerja2 mendeko pulak..
aku tgh plan nak bl pokok bunga plak ni
nak cuba menggilap hobi terbaru ~ nak bercucuk tanam~
hehe.... doakan aku berjaya n tanam tanaman aku nnt menjadi ek..hehe

sekian...

Pemenang GA Sempoi: Teka Tekuk Pagar Rumah saya adalah.....

alhamdulillh....
ari sabtu lepas...jam 3 ptg...
seperti yg dijanjikan...
kerja2 pemasangan gate WI rmh ku berjalan dgn jayanyer...
maka dgn ini...
adalah diumumkan pemenang...GA Sempoi: teka Tekuk pagar rmh aku telah dimenangi oleh.....
jeng..jeng...jeng....
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
kasi saspen sikit
hehehe

ok...dr 8 gambar pagar yg aku senaraikan...
sebenarnyer...plan asal pagar suppose to be akan jd yg no. 5

tp....bila pikir2 balik...aku nak nampak lain sikit je...
last minit seminggu b4 siap aku call blk bro yg buat pagar ni
bg tau dia aku nak tukar sikit je design...
so....setelah persetujuan dicapai melalui MMS yg aku antar kat  bro ni
akhirnyer...
inilah rupa pagar baru ku..

so...jwpn dia..
no. 6

oleh itu pemenang yg sentiasa cepat n laju serta bertuah itew adalah...


tahniah to Amy... nnt ila top up hp amy ye..tunggu kan msg dr maxis ea....
pada yg lain...thanks 4 joining....xpe..next time ila wat GA lg ea....
saje nak kongsi kegumbiraan dgn kengkwn kan....ehe

p/s: mamatisya.... u mmg superb la... n u mcm tau je ape yg i suke ea....hehe...tq n tahniah ea...

n3 pasal pasang pagar akan menyusul kemudian 
Related Posts with Thumbnails