Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bila org lelaki lak yg soping

smlm....
teman si dia gi soping...
bersemangat dia gi soping...
kita ni teman2 je....
tp dalam teman2 tu wajib pow barang 1 dua helai baju kan 

ok meh tgk hasil si dia soping dulu


baju kemeja Durban 3 helai...
siap dpt free towel Durban 1...
lain2 tu bendalah biasalakan..

aku lak dpt pow....
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
2 helai seluar mengandung utk gi keje... 
yeha...

hubby beriya nak shoppping smlm sbb dpt extra bonus point utk JJ card members..
balik tu lawat baby baru... jiran dpn rmh br dpt baby boy ke 2...
bestnyer...
pastu blk rmh masak mee kari.... 
ptg dok golek2 tido ramai2 smbil bj novel ni...


best giler novel ni.... xsesia akak aku bg pinjam...hehe

hadiah utk si dia terchenta....

em..... nak citer camne nyer..
ni kira hadiah berkurun mamat ni tunggu si isteri yg maha mithali ni nak bg...
bak kata dia.... 
time smapai je anniversary bln 5 haritu...
xleh tunggu n xleh kata tidak..
dan2 tu dia gi beli bg hadiah..
pastu masuk je bday bln september aritu sama gak...
dan2 tu kita ni tuntut kat dia hadiah...

tp hadiah dia samapi bln 10 ni br dapat...
hehe.. sory ye sayang...
wife awk terchenta ni kena kumpul duit dulu...
hehe...
al maklumlah.... awak skali pergi projek masyukkkkkk...
sy xde projek income masyuk2.....hehe..

so... setelah berpenat lelah kumpul duit nak bl hadiah utk hubby...
akhirnyer.... berjaya jugak..
ari sabtu lepas...ke Parkson Grand Alamanda dgn si dia & anak...
pergi membeli hadiah yg si dia hajati...
sampi penin kepala dok try bau2an...

so...lepas dok pilih sana sini....
lepas jugak aku hasut dia suruh amik bau yg aku suka....
diulangi: BAU yang AKU SUKA....hehe

dia setuju amik minyak wangi ni



yang penting...
puan bg hadiah pun dpt hadiah gak ok...
aku dpt beg ni free...

ya.. TOTE shopping bag ..
hehe


kalau ikut kan hati dia nakkan parfume jenama ni

gucci new fragrance... 
tp sayang.... xde stok lg sbb yg ada kat parkson tu pun tester je..
so.... nak bl kena tunggu jumaat ni br stok smapai..
jwpnnyer... mcm xdtg lg dah...so...
lebih pertimbangkan bau2 tu...
hubby setuju amik Tommy.... yes!

n hubby... love u so much... 
amik la hadiah xseberapa dr wide mu ini....
tp hadiah mahal betul2 punyer kena collect tahun depan lepas wife mu beranak n slim semula
dah booking Rm300 tau... wajib tuntut hadiah tu...


oh ye.. ada lagi...
dapat pulak voucher RM30....dua kuning satu pink..
aku siap tanya...
nape kaler lain2...pastu yg pink tu valid 1 minggu je
kata org CS sbb skrg tgh promo..



saper yg hambik voucher ni semua.. of course ai le....
kira mcm diskaun gak kan/???
tgh berkira2 nak bl pistol utk abang irfan...this weekend leh gi alamanda lg..

sekian... n3 kenang-kenangan

nafsu rimau.....

salam ari isnin korang..
pekabar??
seronok cuti?? saya seronok sgt..
tp hari ahad jelah sy merasa cuti...
ari sabtu ada kelas mengajar.... ada org nak kasi duitkan
harus jgn di tolak...

ni ha... dah hampir seminggu ni nafsu mkn aku makin terukla
tiap2 hari nak mkn eskrim...
tiap hari nak minum benda2 manis...
tiap2 hari dah makin malas masak....
tiap2 hari mkn makanan yg berkalori tinggi..
sbg. contoh: hari sabtu mkn tosei(pg), nasi lemaktghri), eskrim & roti sambal ikan bilis 2 ketul (ptg), & bubur McD+sundea+french fries(mlm)
hari ahad mkn mc'd (pagi), untie anne (tgh) & mkn nasi lauk patin gulai tempoyak & sambal udang petai
kat rmh mak mertua berpinggan2...mlm mkn nasi dgn lauk pindang..

arini....pepagi dah bl roti tostem raisin mkn dlm 3 keping
pastu bl lagi karipap 3 biji minum dgn air coklat... mkn nasi lemak & mee rebus (rasa org punyer sikit)
tghari mkn nasi dagang.. xpuas mkn karipap lg.... 
sblm tu mkn roti tostem lg 2 keping...
skrg aku masih rasa lapar lagi...
adus....!
ape ke giler rasa nak mkn yg berkobar2 ni...
xmkn rasa lapar je...
bila mkn risau pulak jd gemuks... adus....
skrg berat dah cecah angka 7 balik ni...tidakkkkkkk!!!!!

borak2 pasal soping brg baby

aku br je lepas borak dgn sorang opismate aku ni...
ya alla... org mengandung.. dia yg excirted..
tp dia nak ngandung tahun depan....
dia pakai IUCD mcm aku gak.... xpe2... relex..
anak dia br sorang.. nak masuk umor 2 thn... 
so mmg dia sgt2 suka tgk org mengandung...

so td dia dtg kat meja aku borak2..
borak pasal pe??? pasal "BILA NAK BELI BARANG BABY?"
wah.... ayat syok dengar...
tp buat ms ni aku br cecah 18 minggu preggie rasa xde hati nak soping br baby pun...
sory to say... mmg iye..
bkn sbb pe...

minggu lepas aku selongkar stor bwh tangga rmh smata2 nak keluarkan bj mengandung dulu
tp dlm ms yg sama jumpa mcm2 brg baby yg dah simpan tu..buat haku xlalu nak soping...
lepas buat inventori barang2 anak2....
kalau aku nak soping brg baby pun buln 1 thn depan kot..

masa tu ngandung pun dah cecah usia 7bln lebih 
tu pun cadang nak bl set baju tido n siang utk anak kat mothercare..,
set botol baru jenama Avent.(akukan pengguna Avent tegar)...
pastu pe ek??
em... towel dlm 2 helai dan kain bedung era baru tu kot..
oh ye,.... paling penting... besen mandi anak......
sbb aritu pindah rmh hubby suruh buang sbb besen lama tu pakai since syfqah lahir thn 2006
oh ye... botol baru utk simpan susu EBM nnt, pek ice & beg baru utk bw ice n susu EBM
lg.. set bersalin Nona Roguy & Gamogen je kot
emm... bengkung moden rasa mcm kena bl baru kot...
wajib ada utk mengempiskan semula perut...

ni set bengkung moden bl kat Bengkungmodern.com dulu 




yg lain tu rasanyer xpayah la...brg lama melambak2..
ada tu xsempat pakai pun..
brg2 sediaada yg aku ada mcm stroller 3 bijik
pump susu Spectra ok lagi... pump manual Avent pun ada..
set warmer n strellizer botol susu jenama Little Bean pun ada..


tempat mandi anak ala yg kaki besi pun ada..
dulu bl kat mothercare ms nak lahirkan irfan..
gambar lama ms br beli brg yg disebutkan di atas

ni bantal baby...masuk plastik balik dah

alasan bl kaki tempat mandi anak sbb nak bersalin ceaser nnt payah nak mandikan anak duduk..
so kena mandikan anak berdiri..
car seat baby pun ada..
set tilam pun ada...
baby coat n playpen pun ada..
bantal menyusu bentuk u pun ada...
baju2 syafiqah n irfan (baju jln) melambak2... xyah beli..
pelagi ek????
buat masa ni rasa mcm semua brg leh recycle lg...
nak baby carrier pun ada 
baby pouch pun ada


nnt dah dekat2 nak bersalin br leh pikir...
yang penting...skrg ni masa utk kumpul duit balik..
biasalakan.. bersalin kan byk belanja w/pun kos bersalin ditanggung oleh UPM...huhu

k la.. saje nak meroyan borak2 kosong pagi ni...
nak sambung buat kertas keje balik...dah...
babai.....


mkn2 steamboat di Maeps...

smlm... lepas je bc n3 mamaYatie ke Maeps layan steamboat...
terus tekak kepingin rasa nak mkn steamboat Maeps lg....
terus call hubby tanya dia nak mkn steamboat x?
kalini aku lak belanja hubby...
lg pun murah kan....

siap la call Maeps tu takut tempat penuh mcm mamayatie pesan..
diaorg kata dtg je..
so.. lepas magrib jam 7.45 mlm...
stat kete terus pecut ke Maeps....

wah.. tempat mkn dah improve...
lebih bercahaya dan ramai org berbanding 1st time dtg dulu ms Maeps tu mula2 bukak


dtg2 mesti terus serbu tempat mknn dulu...
tgk2 makanan steamboat yg disediakan...
hmm.... nmpak sgt menarik..
seafood pun segar bugar...
ketam ada... kupang ada... kerang ada... udang ada..
sotong ada... daging ada.... eh macam2 la ada...
brg ala2 yong tau fu tu jgn cerita.. mmg semua ada..


gerai2 mknn lain pun byk...
ada eskrim... ada ABC...rojak...
malas nak citer... gi la tgk sendiri kalau dtg sini...

terus amik meja...
ha.... irfan...
tgk rupa dia... nampak kemas tak??
aku br je potong rmbut dia ptg tu...
skali papa dia balik... marah betul sbb mama irfan pepandai usik rmbut anak dia

ni lak...irfan
ele..suka syafiqah..

ini meja kami....

lepastu aktiviti berulang-alik mengangkut makanan puin bermula...
jam dah 8mlm...
pastu lupa lak nak amik gmabr...
mmg kaw kitaorg mkn seafood...
paling aku suka kat kupang dia...
berpuluh2 ketul kitaorg ulang amik n msk dlm kuah tomyam...
boleh kata semua mknn dia xde yg hanyir...semua fresh2...



ni je 1 pic teringat nak snap...
rupa hubby dok meratah kupang

kat Maeps ni ms aku dtg smlm...
makin mlm...makin meriah....makin ramai org..
mmg berbeza la berbanding bukak dulu...
mknn pun makin sedap..
cuma hubby dok komplen pasal kuah cicah dia je..
semua xmemenuhi selera dia..

last skali sbgi penutup...
mkn ais krim ramai2..

syfqah layan eskrim gak..
tp xbyk...sikit je.. kang semput pulak...
tp alhamdulillah... semua ok

hmm... esok gaji.... 
bestnyer...
oh ye.. ada sesapa nak gi maeps nak mkn stimboat meh la cuba..
harga pun murah...
Dewasa Rm19.90 je...
Kanak2 (5-12thn) RM 9.95...

so total mkn smlm cuma 51.75 je....

video irfan & syfqah naik basikal

em..lama x muat turun video dlm blog ni...
ni nak abadikan zaman bebudak 2 org ni bwk basikal..
sayang dulu xamik video masa diaorg memula bwk basikal..
mcm syfqah... dlm tempoh 2 bulan papa dia O/S...
balik2 je anak dara dia dah boleh bwk basikal roda 2 ..
ha...rugi dia disitu...

tp jgn xtau.... mama syafiqqah berusaha mental n fizikal nak suruh syfiqah kayuh 2 tayar tau..
siap lari sama2 tlg pegang basikal...
xcampur tlg sapukan minyak gamat kat pala lutut n siku syafqah bila dia jatuh basikal...
skrg ni... dgn bangganyer amik video anak bwk basikal dgn laju hasil penat lelah ajar anak kayuh basikal....
di usia 5 tahun bwk basikal beso....

ok..meh layan


video

kami pun bl buku jugak

ari ahad lepas...
kunun nak gi pesta buku terbesar kat Maeps tu..
skali en. Don aka my hubby sibuk dok gotong royong kat rmh....
dr jam 9.30 pg smapai jam 5 ptg...
last2... berkubur niat nak gi ke


last2... ptg ahad aritu...hubby ajak gi jusco equin je...
mkn pizza kat situ...
pastu sbb dah janji dgn syfqah nak bl buku kat kedai buku..
so..kami soping buku kat kedai buku Popular je.....
lepas round2..pegang buku sana ini.... inilah hasilnyer...

untuk adik irfan

ele... suka dia...
dia dpt papan puzzle... dlm satu mlm dpt masukkan semua kenderaan dgn betul..
pandai irfan.....
bukak 1 per satu..kalau bukak semua skali...mmg hilang semua gmabr2 tu dia baling...

utk kakak syafiqah n mama dia pun ada...

fiqah dpt buku latihan n buku cerita....
dia dah boleh membaca.. tp still byk mengeja...
so..kena improvekan bacaan dia lg...

mama syqah dpt novel...
dah lama xbl novel... dah 3 bln...
novel Cinta Yang Ku Rasa adalah novel koleksi ke 11 ...

pape pun.. tq my love coz belanja kami mkn n bl buku...
entah bila aku nak blnja dia pulak..
nnt tunggu bonus hujung thn la gamaknyer pulak..

air yg diorder setiap kali keluar mkn

akukan...
sejak pregnent ni...
kalau keluar gi mkn.....
akukan.... suka order air coklat...
mcm kelakar lak...
jd trend... kalau x ais choclate blended...
nak choc mocha la...
choc float la...choc milk shake la
paling koman... mesti order McD Mc Flurry Cornetto...

xcaya tgk...

air sbelah syfqah tu ai punyer ye... choc float

ni ms mkn kat tony romas aritu - choc milk shake

kat Noodle station pun choc ice blanded


eh mana gmabr lg ek..
malas pulak nak godek pc ni...
tp lebih kurang la...
asyikla order air choclate..
mamat tu dah malas nak citer byk....
order la kata dia bila bini dia buat muka cemberut merajuk...

tp semua gmbar syfqah posing dgn air kan??
well... posisi dia duduk mesti depan or sebelah aku..
irfan wajib sblh aku.... hehe...
sekian

muka2 selepas bergelar ibu yg mengandung pada tahun ini

n3 pembukaan utk minggu ni..
kompilasi gambar2 muka sendiri selepas disahkan mengandung....
sila tgk jangn muntah udah le....hehe

muka sblm prggie..... 
dpt turun ke berat 64 kg dr 74 kg dlm ms 6 bln...awal Jun 2011


muka masih on diet 20.07.2011....
ms ni ingatkan sedang period n syafiqah 1st time warded @ H. Serdang


muka baru lepas 5 hari tau dah prengnent... 
ms ni dah 12 weeks... @ bintulu 1.9.2011...
br nak stat xdiet.. lg pun dah raya..... mkn jgn xmkn....


dalm tempoh sebulan muka dah kembang...

muka dah membulat prggie 16 minggu kat tony romas..

muka terbaru snap smlm.... preggie 18 minggu... 16.10.2011
mulut comot mkn eskrim Magnum.... (teringin nak mkn sbb tgk mummy ayu mkn eskrim ni)

tunggu ada 4 bln lg nak smapai ke 9 bln,,
mesti lg bulat n bulat mcm belon...
harap2 dapt kawal berat badan n x kena minum air gula...huhu


baru kalut nak tukar ke Pembiayaan Ujrah PTPTN

dah lama dah org sibuk tukar ke pembiayaan Ujrah PTPTN...
aku buat dek je masa tu...
mcm malas nak pikir...

tp td bila sorang Pegawai Sains tu citer tempoh mohon tukar ke Ujrah tu nak tamat..
kalut aku sibuk bukak balik ke web PTPTN...
eceli bln 8 aritu aku dah gak bukak...
ada mohon... tp tunggu2 emel dr PTPTN utk send dokumen perjanjian xtiba2..
alih2 arini.. cuba lg.. check kat status permohonan... sib baik ada...

sib baik lom expired lg surat offer...
pikir punyer pikir...
baik amik...
jauh benau beza bayaran lama dgn baru...
dulu kena byr RM 257.60 sebulan...
under Ujrah baru RM 159.00 byk beza tu...
baik sain kan...

ari Isnin ni nak gi Lembaga Hasil Dalam Negeri nak beli setem hasil...

tp ada sikit soalan utk korang2 yg dah sain perjanjian Ujrah ni...
aku agak2 blur...
dlm offer ni tarikh mula Jun 2008... skrg dah Oktober 2011...
adakah dari tarikh kuatkuasa tu kita kena byr lumpsum amaun tu??
kalau kira kat Rm6400 kena byr tu... 
or boleh ke kita byr amaun tunggakan tu ms nak tamat payment contohnyer thn 2024 nnt???

ya allah..... ngantuknyer...

adeh...
tetiba pagi ni bos besar bg arahan kira gaji org...
fengsan.... 
naik juling bijik mata...
lama2 buat kerja jadi ngantuk lak....
adeh... tolong...

nak tido xleh la... 
boss dok depan mata ni..... 


jadi budak mcm irfan lg bestkan..
asyik la main2 je... pastu mkn...pastu tido



arini irfan dah gi nursery balik...
skali pepagi buta cikgu irfan msg...
nape pipi irfan lebam...
hmm... semua papa irfan punyer pasal...
anak main beskal xtgk..
skali anak jatuh beskal, handle basikal kena pipi irfan
dah 4 hari dah lebam tu xhilang2... sian irfan...
irfan dah sembuh dr chicken pox.. 
skrg dlm proses nak hilangkan kesan2 mcm kudis tu
arini stat bubuh losyen balik.. harap leh la gugur kulit2 tu... geram je tgk
rasa mcm nak tlg kopek2 je kudis2 tu...


ok..nak smabung buat keje balik... daaaa

Related Posts with Thumbnails