Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

celebrate potong kek B'day papa.....

hmm...last nite br berkesempatan nak potong kek utk hubby...
kalau dah b'day tp xde kek rasa cam x lengkap la pulak..
patutnyer plan aritu, bl kek dulu....
pastu celebrate ms mkn kat Red Wok...
tp xdann nak bl kek..
so.. kek ditunda ke hari lain...
akhirnyer.. hari itu adalah semalam...
kalau nak tau jam 11 mlm ms ni tau..
smlm aku blk lambat... sbb gi terjah jusco..
cr kasut utk gi dinner mlm nnt...

ok...
meh tgk kek dibeli thn ni...
kek b'day thn lepas semua kek BR...
kali ni patah semula ke kek SR... 

-HAPPY BIRTHDAY PAPA-
32 YEARS OLD


 budak berdua...
wajib gmbar sama2... dedua xsabar nak potong n mkn kek..

 ok...lilin dah pasang...
buat meriah suasana... dah org SR bg kan...
pasang jelah...
bergambar dgn bday big boy...ahaks!

lepas budak berdua tu tiup lilin...
ms utk potong kek...


peminat SR mesti tau kan ape jenis kek ni...
dulu dr kami kawin ke syfqah umor 3 thn...
setiap kali bday kitaorg mesti bl kek ni..
kek Cheeze Choc SR..
2 thn lepas br la tukar perisa ke Marshmallow la.. choc indulgence la..

syafiqah peminat setia cheese & choc

adik irfan lak...
kureng minat choclate ni..
memula dia kata kek ni xsedap la mama...
tp last2 mkn pun... ngengada..

kek byk lagi ni...
kurang2... mau 1 minggu lebih br leh clearkan whole kek ni...
makin gemoks la kami anak beranak semua...
itulah kisah potong kek smlm

jamu dah tiba....

wah..kejapnyer..
order ari isnin 26hb Disember 2011..
ari Rabu 28hb Disember 2011 dah dpt barang...
laju betul produk bersalin NR ni tiba...

papepun...
brg kedua belian utk pregnancy kali ketiga sudah dibeli...
jom cuci mata....



set bersalin NR dan tambahan minyak Herbanika NR

smlm check kat PK Seri Kembangan...
berat bln ni naik 4.3kg ok...
mmg makan xde control lansung..
so... jwpnnyer... SILA MINUM AIR GULA pn. Fazilah...
adeh....
td dah call lab utk order air perisa OREN ok...
so esok pg br buat.. kena PUASA dulu...
pastu amik darah, pastu minum air gula..
lepas 2 jam amik darah semula...
hish...benci!!!

fesyen ke dinner retro style...

alahai....
esok mlm ada dinner opis hubby kat shah alam..
si mak buyong sorang ni sibuk nak itut...
masalahnyer... awak dah la MAK BUYUNG!
nak cr bj polka dot yg sesuai dan ada saiz mmg payah la...
mungkin xjd rupa retro kot....haha

tp tetap gak bl satu dress smlm...
ushar kat gambr2 picture retro zaman 70an kat google ni...
agak2 gaya diaorg pakai dress ala2 mcm ni...




baju aku bl ala2 gmabr bj putih kat atas tu belah kanan tu..
kira balik ni kena cr bunga nak buat selit kat tang dada..
cr gelang besor tu dan rantai manik jelah..
tp bayangkan... model dlm tu badan slim melin...
aku nnt pakai tetiba ada perut bulat je haha...

bab tudung xtau nak gayakan mcm mana..

aduhai.. xsabar nak gi dinner..
sbb nak mkn je tujuannyer..haha

brg sekolah semua dah settle....alhamdulillah...

ari selasa lepas...
ke tadika Ho byr yuran n bl buku...
alhamdulillah...semua dah selesai...
cuma yg kelakar... lepas byr yuran n bl buku aku pun mintak diri terus blah...
nasib baik keluar je dr pagar skolah terus cal hubby...
konon2 nak report la...harga yuran kena bayar semua tukan...
skali hubby tanya..."baju uniform anak bl skali x?"
alamak...camne leh lupa... 
sib baik br nak lintas jalan utk ke kereta...
so...patah blk...masuk skolah blk...
cikgu syfiqah pelik??
skali ckp kat diaorg nak bl uniform baru la...
td lupa ckp...
bdan syfqh cepat besar....membesar bagaikan juara...
bj skolah thn ni mmg xleh pakai lg dah..
last skolah aritu mmg dah sendat kat dada n makin senteng..
kena bl br....

so...mlm smlm snap gmbr...
brg semua dah ready...
cuma xbalut je lg buku2 kerja nyer....
syafiqah pun dah xsabar2 nak gi skolah ni....
agaknyer sebulan xgi skolah dah bosan kot..
asyik main je keje dia....


pss: kira2 kos semua...
yuran + peralatan skolah (beg, buku, bj, kasut)
abis RM1000 utk dia sorang...
xpela... bkn nak berkira... mmg inilah hakikatkan...
next another year... syfqah masuk darjah 1, irfan pulak nak msk taska...
1 lepas... 1 lg pulak nak tanggung...
tp tulah kata orgkan.. rezeki anak ni insyaaallah...sentiasa ada...
utk anak2 mama yg satu hari nnt bc n3 ni....
mama nak korang tau.... mama n papa akan buat yg terbaik utk kakak, irfan & adik korang...
apa yg terlarat... mama n papa akan sediakan....

baju polka dot???

td tghari kat opis member jual kain ela...
dia kata skrg ni musim org pakai bj polkadot..
eh..iye ke????

tp dah sorang2 borong bang sepasang 2 pasang...
aku pun pelagi...
borong gak la...2 pasang...

tp betul ke korang skrg ni musim bj polkadot???
ke aku mmg ketinggalan zaman ni...
mcm tema dinner opis hubby je baju2 ni...
dinner opis hubby thn ni "Retro style"...


satu kaler oren polkadot...
satu lg... calourful polkadot matching dgn strips..
layan jelah...
lepas bersalin nnt br nak tempah bj2 ni...
skrg ni nak tempah rugi...lg 3 bulan nak meletop ni..


hadiah bday utk si DIA tahun 2012

hmmm... hadiah?? utk si suami??
iye.... hadiah utk dia...
rasa cam kelakar...
dok pikir2 apa lah nak bg kat dia..
search la kat n3 lama.. thn lepas bg ape ek kat dia sempena bday dia
skali....tgk punyer tgk....
aku xbg pape pun kat dia thn lepas...
alahai... sedih pulak...
kalau x..tiap2 tahun xpernah miss bg hadiah...
tp hadiah anniversary xmiss bg...

bila dok tgk gmbar2 lama hadiah yg aku bg..
thn 2010 xde hadiah la...
hadiah dpt rmh baru sama2... lg pun duit dah pokai ms tu...haha

ok.. thn ni... dok pikir punyer pikir... masih xde idea..
skali ada satu hari last week aku tlg basuhkan kasut hubby..
kasut Adidas Superstar II... hadiah anniversary thn 2008..
kasut tu tapak dia dah rosak..
dia suka pakai kasut tu...
terus aku check almari kasut.. tgk kasut2 dia yg lain...
alahai...dia xde kasut br pun utk bwk gi jln...
asyikla kasut Adidas Superstar tu...
so... terus dpt idea nak kasi hadiah ape...

so.. ari Ahad aritu ms shopping brg skolah syafiqah..
nak bl la kasut utk hadiah hubby skali...
dia berkenan kasut ni...
Adidas Mali... new collection...
menjajau mencari kat butik Adidas & Al -Ikhsan...


akhirnyer...
hari Isnin... mencuba nasib di Al-Ikhsan Bangi (sederet Ariani Bangi)
ada saiz dia...
wah.. gembira bkn main mamat tu...
warna hitam paling br... tp mcm xcun sgt..
last... dia dicided amik kaler yellow/dark blue..

lepas bayau...
inilah hadiahnyer....



balik bl kasut...
dan2 tu dia pulak belanja mkn...
mkn Sate Kajang Hj. Samuri ok...

 sate 35 cucuk... aku mkn 7 je.. syfqah 2 btg..
yg lain dia mkn sendiri smapai abis..
giler sate mamat ni..

 irfan mkn nasi goreng cina...
tekak dia hanya nasi je..lain xmasuk

muka budak hepi... 
abis 2 pinggan nasi himpit dia sorang kejekan...

itulah kisah hadiah bday tahun ni
kira fair la hadiah bday thn ni...
aku dpt kasut Modernmum... dia dpt kasut Adidas....



soping musim nak naik sekolah...

hmm....smlm...ahad....
hari gi kenduri kawin...
dan...SHOPPING.....!

cadangnyer nak ke Sunway Pyramid la...
ke Midvalley la.....
last2... tempat yg dituju...
tetap jugak Alamanda Putrajaya...
alasan....sbb baru balik kenduri kawin kat Sri Serdang...
tempat terdekat dan kurang sesak utk parking cuma kat Alamanda..
ikutkan jelah....
lg pun brg yg nak dibeli just brg perkakasan skolah Syafiqah..
termasuk beg skolah, stoking dan kasut sekolah syafiqah....
1 lg... hubby sibuk nak redeem Maybank card point dia kat kedai Travel For All
nak redeem bag laptop katanyer....
layan jelah...

lepas 2-3 jam berjalan2....
hasil sopingan kami...



muka budak2 hepi jln2 soping sambil mkn dunkin donuts

balik tu...
aktiviti membelek brg sopingan...

1. Beg skolah syafiqah....+ bekas mkn n minum sedondon
2. Stoking Kiki Lala

okeys...
kisah disebalik nak bl beg ni...
syafiqah eceli nakkan beg Barbie Princess Charming Scholl (lebih kurangla bunyinyer)
lepas dok tgk harga dia...
mau fengsan mama n papa dia...
sbb...kena bl beg yg besar... buku dia standart A4 size..
kalau kecik xmuat...
kali ni syfqah xmau beg tarik.....dia nak beg sandang je..
harga beg Barbie tu RM99.90 ok...
design pun xbape lawa... mama fiqah ni mmg sgt2 la xberkenan

tgk punyer tgk lagi...
namapk beg minnie mouse... lawanyer..
harga pulak...sedap mata memandang..
jenis besar & sandang... Rm69.90...
ok...lepas pujuk punyer pujuk kat syafiqah...
akhirnyer dia setuju amik beg ni...
tu yg siap blkan matching lunch box utk dia...
kasi hepi sikit...
nak bl pencil box xde matching lak..
tp mickey mouse adalah...
last2 xbeli pun ...

3. Kasut skolah...

ok...utk kasut ni memula tu tetiba papa syafiqah ubah fikiran xmau bl..
dia kata sayangnyer duit...
boleh beli 4 pasang kasut sekolah Kiki Lala katanya..
aku lak jwb senang je...
"awk nak tlg basuh semua kasut2 tu ke??
saya xde hal punyer..."
@ the end...dia pun xsanggup...
tau pun...

so...
kami ke Al-Ikhsan....
melihat2 semua kasut yg telah dirakamkan ari selasa lepas...
lepas timbang tara semua...
kasut yg dipilih adalah

kasut Adidas ni jenis strap...
harga RM126 je... kira harga dah lepas less lani
lg pun bila tanya syfiqah
antara kasut Adidas dgn Nike... dia tetap pilih Adidas..
yg Nike tu... bila telek2 balik..
ada beberapa part campur kain...
tu yg terpaksa direject
Adidas ni mmg 100% kulit...

ok...
settle bab bl kasut & beg skolah fiqah
tinggal esok je nak ke tadika Ho utk register n bl buku utk thn depan...
tp insyaallah utk transit ptg, syfqah mungkin akan ditukarkan ke Little caliph pulak
saje nak kasi new environment lg...
tp harga up lg Rm50...yuran lil caliph agak mahal berbanding ABIM

lastly....
beg laptop papa nyer syafiqah yg berjaya di tebus adalah..


beg laptop jenama Pierre Cardin ni sbyk 22000point
harga sebenar kalau bl ni dlm Rm129 kot
siap dpt pencil case lg...
boleh la buat mamat ni buat beg gi keje
just water resistant bkn water proof..
tp kira ok la kan..

ok...
next n3 nnt aku nak cerita smabutan bday hubby...
ianya mlm smalam (ahad 25hb Dis 2011)
arini br bday hubby yg betul..
juga...apa hadiah yg aku bg kat dia thn ni ye...
dada


hepi Birthday to my hubby - makan-makan @ Red Wok

hari isnin semalam.... 26/12/2011...genaplah umur sayang ku ke 32thn...
alahai...makin tua dah awak ye...
makin berusia.. makin kecut muka...
tp bdn makin bulat la pulak...hehe
(selamba la pulak kutuk laki sendiri...hehe)

ok.... thn ni.... aku blnja dia  mkn di....


kali ni teringin nak mkn Korean Sizzling Steamboat..
restoren ni adik ipar yg suggest...
harga leh tahan... so pelagi.... mari kita cubalah...
hubby xmau mkn makanan lain...dia gile mkn mknn bergrill ni...

so..mlm Isnin... kami ke Red Wok Restoren ni...
lokasi kat Bangi je...
harga pun leh tahan...

Dewasa : Rm33.00
Kanak2: RM21.00 (tinggi 100cm ke atas)

so... ms mula2 sampai.... lepas bg tau jenis steamboat yg kami ambil..
pekerja Red Wok ni suruh ukur tinggi budak dulu...
risau betul diaorg..
so.. fiqah pergi ukur
mmg kena bayau...
minah ni tinggi 118cm ye..
irfan lak dalm 90cm... tp gmbar xde.. dia xsporting lansung

 kedainyer... nak dtg call dulu utk tempah yer 

makanan yg diambil... siap buah & caramel lg tu

 antara mknn yg ada.... xleh bazir2 aa...

yg goreng2 part pun ada...

 mkn time.... budak ni kena kasi mkn nasi dulu... br betul2 kenyang

 ms utk merebus dan menggorang...
ms awal2 ni.. kuah steamboat amik kuah sup..

irfan yg ketiduran ms memula sampai...

hubby kaw2 mkn mknn bergoreng...
aku mkn steamboat je...


agak2 dah 2 kali rebus mknn... mintak tukar ke tomyam pulak...

bila dah kekenyangan....
bergmbar kat depan restoren... 
suka budak 2 org ni lari2...

lastly...
sementara tunggu bday boy abis mkn..
kami dah puas kehulu ke hilir...
lari2 dah... gi toilet dah... nak mkn dah xlalu dah...
so... mkn aiskrim buat kali ke 3 round

 ice cream....
muka bday boy yg keriangan...

lastly...ms utk bayar..
semuanyer berjumlah..


pss: bila check balik n3 tahun lepas..
rupanyer bday hubby thn lepas pun mkn steamboat jugak... tp kat Tupai2..
thn ni tukar tempat kat Red Wok ni pulak...

keseluruhan... mkn kat sini sedap n byk variety...
cuma sup dia mmg xbape sedap.. rasa tawar je..
hubby complen kuah cicah masam2 rasanyer...
harga boleh tahan...
tp untuk budak rasa mcm mahal... RM21 sekepala
kalau mkn sikit mmg xberbaloi la...

sape2 nak ke Red Wok... leh jengah kat laman FB Red Work ye...

next story...
kisah hadiah bday for him....

jualan akhir tahun produk NR

alhamdulillah...
mmg dah agak..hujung tahun mesti ada lg sales utk produk NR
memandangkan aku mmg menunggu2 sales ni
tanpa melengah2kan masa...
aku pun mengklik produk utk dibeli
utk ahli NR dpt lg extra 20% less dr harga ahli...

memula ingat nak amik loose pack brg bersalin Herbanika NR ni
tp lepas calculate blik...rugilak...
lg pun harga dia tgh less kan..
so... klik je lah amik set bersalin Herbanika tu....
plus tambah minyak Herbanika..
ingat nak lebihkan pytonatal tu....
tp rasanyer nnt ada sales lg tu tgh2 thn 2012 nnt....
so...xjd beli pytonatal lebih...


lepas klik2....
inilah hasilnyer...


so...harga belian hanya RM296.40 termasuk kos penghantaran...
murahkan????

harga bkn ahli set bersalin NR Rm365
harga ahli cuma RM300 je
tp harga lepas sale tolak 20% tinggal RM240...

aku saja amik minyak herbanika lg 1 botol sbb minyak ni byk gunanyer
dulu ms lahirkan irfan mmg aku bl topup lg...
tu yg baik aku siap top up awal2 lg kan..
kalau x..payah... nak pakai kena jimat2 takut habis cepat...

haha...

ok... ada sesapa nak kirim bl kat aku brg ni
meh aku tlg...
caranyer.... siap2 bg aku duit nyer..
aku klik order nak byr guna duit korang...
sesen aku xamik untung...
sama2 tlg...kot ada sape2 nak la...
leh call aku kat no ni 012-6098480...
alamat delivery aku terus letak alamat korang
kan senang gitu
nak tau harga brg..
just klik kat www.nr4u.com.my... 
tp ingat.... offer hingga 31/12/2011 ni je ye....
kot sempat...
dada

Selamat bercuti & merry krismas

Salam ari jumaat semua...
n3 di ptg hari b4 balik...
xde pe nak ckp..
just nak wish.... Selamat Bercuti..
cuti krismas day...


selamat menghabiskan masa2 or minggu2 terakhir bln Disember 2011...
next 2 weeks dah nak skolah balik anak2 kan??
so..this week waktu utk bersoping brg skolah anak2...
aku pun tgh kelam kabut buat list nak bl brg sekolah syfqah..
nak register taska syfqah balik...
sediakan duit jekan....

k la..... jumpa next week....
oh ye... isnin depan (26/12/2011) my husband's bday...
ape nak celebrate nnt ye???? 
tunggu certia next week pulak...dada....

segment novel

                                               ewah...ada segment novel...
bkn nak review buku..
just nak bg tau...
aku br khatam bj novel ni..buku pinjam dari Akak aku...

1. Cinta Kontrak


2. Pilihan Mama




sekarang.... tgh br nak layan novel ni...pinjam dr kak Ann...opismate aku lak..hehe

~ Semakin Rindu Semakin Sayang~



hmmm.....
Related Posts with Thumbnails