Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Check up minggu 30

last week gi check up pregnency kat PK Sri Kembangan...
alhamdulillah...semua ok...
result MGTT pun dah show kat doc ms check up aritu..
normal... kenaikan berat badan sbb mkn byk je..

tp yg paling seronok ms pegi aritu sbb keadaan sgt lengang 
kalau la tiap2 kali gi check up dgn keadaan sgt lengang mcm tu heavennyer dunia...
dpt nombor giliran pun beza dlm 4org je...
tp bab tunggu lama biasala...
bila nak msk bila pemeriksaan...

paling kelakar ms dah masuk bilik tu..
JM nak check bunyi nadi anak...
punyerlah lama... tu pun diaorg xdpt rasa kepala n bontot baby
ape taknyer... kata jururawat tu...
mungkin sbb dulu pernah pregnent twin....so space perut sgt besar...
tu yg baby xleh dok diam...
since bln lepas ms check up kedudukan baby still "breech"...
tp kata doc... masih ok lg.. sbb aku br 30 weeks..
kalau dah masuk 34-36 minggu..kalau anak xpusing jugak...br rasa susah hati
sbb kemungkinan besar kena c-zer tu sgt tinggi...

bila dok pikir pasal kena c-zer ni xdela aku gabra sgt..
sbb dah merasa lahirkan anak normal n c-zer...
sakit lahirkan c-zer ni xde.. cuma nak jaga luka kat perut je..
n mkn ubat kena lebih sikit...
mcm sup ikan haruan la....pati ikan haruan la... gamatla....
teringat ketidaksedapan semua mknn tu...
pastu kena pakai bengkung moden kalau nak kasi perut kempis cepat..hehe

kalau normal... sakit time bersalin jekan... keluar kepala baby...hilang sakit dah
pastu jaga luka kat bwh tu je.... 2 minggu dah sembuh...
tp kena bertangas la... xde la susah sgt nak jg...

hmmmm yg nyata skrg.. aku dok menghitung hari je ni..
xsabar nak beranak... dah terbayang2 dok kendong baby....
bau baby..... nak peluk baby.... 
yg penting... nak SLIM balik.. hehe...

muka preggie umor 30 weeks
muka kembang je...

oh ye... 1 citer kelakar aku rasa..
ms kat lab nak amik ujian air kencing n hb gula...
budak lab tu tegur..
"rajinnyer akak ni balut buku pink ni.."
ni 1st time sy jumpa org balut buku..."
ewah.... aku kembang kejap ok.... then aku jawab..
"xde la dik.. akak mmg suka bab kemas2 ni... nnt buku comot n kemek2"
"lgpun buku ni nnt nak jd koleksi tau..tu kena sampil n jaga cantik2"

korang balut x buku korang..??
aku mmg balut ok..
kalau mcm skrg ni ada kertas tambahankan... blk check up aku gunting cantik2
pastu staple balik centre2 dlm buku... yg penting nampak kemas...




 k la...... tu je nak citer.... nak msk meeting jam 3 ni..
meeting Bulan Sabit Malaysia chapter UPM...yg dah 3-4thn berkubur
insyaallah nak wujudkan balik... rindu nak bw budak2 gi camping mcm dulu2...

14 comments:

adianiez AIDA said...

best nyer. time nak bersalin da dekat. time utk kurus da dekat hi hi hi... aida lom buat buku pink lagi ni. sibuk keje, takde time. mau nyer kena marah dgn misi nanti hi hi...

mummy_ayu said...

Ayu pun simpan gak buat kenangan tapi takde la balut2 plak..rajin la Iela nie..

nasazfrog... said...

gerenti bleh slim punya... jaga diri bebaik okeh..

alyyani said...

mmg rajin betul tu kak. sy tak terfikir nak balut. hehehe..

sumysya said...

bengkung moden tu cane?? kasi tau skit...

Iela Fazielah said...

adianiez: kalau check up kat private xdpt buku pink ni kan... xpela... tp kalau xpegi check up lansung tu rasanyer bahaya... ubat mkn x?

Iela Fazielah said...

nasafrog: insyaallah.... mudah-mudahan.. penat diet aritu... tu yg xsabar nak diet blk.. bj br br rasa pakai 2 kali je...ahaks!

Iela Fazielah said...

alyyani: rajin xrajinla... tgk buku mcm pembalut belacan pun xlalu.. ni pun tiru ada org ms ngandungkan irfan dulu...

Iela Fazielah said...

sumysya: bengkung moden??? nnt ila citer next n3

aryana qistina...... said...

rajin nya kak ilah balut buku tuh...kemas je nampakkan...buku saya masa ngandungkan dua org anak dulu hmm dah mcm apa dah...mcm buku buruk jer,hihi...

damien said...

memang betul tu kena makan ikan haruan. yeeeeeeeeeeeeeeehaaaaa boleh saya g mancing ikan haruan untuk awak.

damien said...

kalau nak cepat lagi baik makan ikan toman lak. nanti raya cina ni saya g mancing kat putrajaya tangkap ikan toman utk awak.yeeeeeeeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaa mancing toman

Iela Fazielah said...

aryana: nak buat ni kena rajin.. siap kena ada gunting n stapler ye... balik2 check up kena cepat2 kemaskan... kalau x.. lom smpai rmh kertas dah lunyai

Iela Fazielah said...

damien: giler la awk ni....malas layan

Related Posts with Thumbnails