Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Kisah Lucky Draw - Grand Prize-Hong Kong Disneyland

ok..sambung n3 gi Dinner PBJV Retro Nite aritu...
diakhir2 sesi semua berdebar2 nak dpt lucky draw...
no 10 ke bwh hadiah mmg juling2 biji mata...
dpt iPad 3 biji...
dpt Samsung Galaxy S 2 bijik kot...
dpt TV 32 & 46 inci...
no bertuah masih xnaik2....

hubby kata...."ah nyampahla!"
budget dah surender lah tu....
tp dlm ms yg sama dia ckp gak...
"agak2 sy lambung kad ni tinggi2.. nnt no. saya naik mcm sy lambung ni bagus jugak"
aku gelak je...
tp mmg dia lambung pun kad tu...
dlm ms yg sama aku ckp..."insyaallah, ada rezki anak2... dpt la tu..."
mcm thn lepas pun dpt jugak lucky draw.. tp hadiah kipas kaki je

so... bila samapi ke Grand Prize... 
siap bg tau hadiah Percutian ke Hong Kong Disneyland tu semua org berdebar...
kalau nak tau... bila tarik tu...keluarla no 142 xsalah...
semua org dah hampa....
kami pun sama la sbb no hubby 022...

nak jd cerita... bila dah umum... tp xde org pun yg bangun...
semua org ckp... DAH BALIK DAH....TARIK NO. LAGI....
MC siap count 3 kali...mmg xde....
so... CEO tarik lagi no....
xsalah dia amik byk no...
siap MC ckp... "eh...byk sgt tu.... 1 je En. Nik"
dia letak lg 2 no..
then dia announce....
"no bertuahnyer bermula huruf "0".....
berakhir no. "2"..."
agak2 no. siapa tu??????"

wah...pelagi.... berdebar2 la rasa....
aku dah jerit2 dah... 022.....022....
pastu dia ckp.... "no. dia berderet.....022!"

pelagi... aku la terjerit kesukaan...terkejut...
xsangka no. huby yg naik.....
hubby pun mcm xcaya...
pelagi terus naik pentas la amik hadiahnyer....



aku siap bgn amik gmbar n berdiri blkg wife CEO lg tu..
terkedek2 jln bwk kamera...
perasaan terharu jgn cerita...
sape sangka kan???


kalau nak tau pakej ni nilai dia RM6000
kira paling mahal...
hubby kata memula nak bg motor utk grand prize...
leh pulak tukar ke pakej vacation..
xpela...
cuma yg xbest pakej ni utk 2 org...
terus dah berkira2.. ni kalau tambah anak ni bape nak bayo pulak...
pastu kompom kalau pergi lepas baby lahir...
nnt baby ape citer pulak>>>
fenin2....

pape pun... hubby lom sempat jumpa budak HR dia utk tau detail pasal pakej ni

balik tu b4 balik...
kami bergmbar dulu...



love this moment...
tp dlm ms yg sama...rasa janggal pulak jln berdua..

balik tu smapai rmh MIL jam 12tgh malam..
syfqah xtido lg...
tp irfan dah lama tido...siap snap gmbar lg..
kata syafqah.. irfan tido gaya bintang...haha


itulah cerita dia....
selang sehari pastu...
aku n hubby dedua tumbuh jerawat sebijik kat tulang pipi,...
besor pulak tu..
kwn opis aku semua tegur..
aku ckp..ni jerawat angan2 nak gi Hong Kong... sabar jelah...



12 comments:

ieda said...

tahniah dikk
seronoknya .. hurmm kalau bawa anak2 x dpt lah berjalan sakan ..
rasanya kalau x lama boleh je pergi berdua .. lebih mudah dan ringkas .. kalau bawa bb siann pula ;)

mummy_ayu said...

wqah best tu dapat grandprize lucky draw..memang tul lucky tu..tapi tu la berdua, kalu 4 org best gak.apa pun..congrats!!

Iela Fazielah said...

ieda: kak... ila pun xtau... kalau gi berdua rs mcm peliks pulak... bkn disneyland budak2 ke yg suka..??? tp masih lg dok pikir....tp baby mmg xbwk nnt kot...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu:betul tu ayu.... kalau dpt bwk anak tu br la rasa lg best....

Aleeya (Yaya) said...

wowww dapat gi disneyland tu eila..mmg bertuah ..rezki anak dlm prot gak tew...ish2 syoknye..syukur kan...hv fun nnt yea...jgn lupa bwk ole2 dari disneyland hehehhe

Iela Fazielah said...

aleeya: tq..... tp masih dlm perancangan...harap2 dpt la pergi... dgn bwk anak2 skali

NzA said...

wow bestnya ilah..Tahniah...kalau 2 org RM6000 ,jwbnya kalau nk bw anak2 kena tmbah RM9000 lagi la.....hu.hu.hu....

Iela Fazielah said...

kak Nza: kalau kena tmabah 9K xyah bwk diaorg la..mmg kena gi berdua jelah... 9k leh gi umrah...haha

Dilla Ady said...

beznye kak...dapat gi disneyland..bukan senang nk dpt ni..btul2 hadiah bertuah ni..

tp tu la kan, pening pulak pikir anak2..

Iela Fazielah said...

dilla: bkn senang nak dpt n pergi... tp nnt ada cerita disebalik hadiah ni... tunggu

MamaYatie said...

wow! congrates ila..rezeki besor tur..kumpul la duit sket lagi, boleh bawak fiqah & irfan..baby tinggal ngan mak...hahaaa..memandai jer bg idea kan...

Iela Fazielah said...

MamaYatie: itulah arrangement dia nnt.. tp mcm ada msalah...nnt ila cerita ye

Related Posts with Thumbnails