Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my new handbag...

emmmm....
tetiba rasa nak bl handbag....
tetiba ke??? xjugak.... handbag bonia lama kat mana???
xkan lb mahal2 dah rosak kot????
mmg rosak pun... rosak tang zip dia...

gmabar lama...ms beg bonia tu br bl....

semlm ke butik bonia alamanda utk hantar beg tu gi repair...
beg tu bl bln 6 2010....kira warranty dah expired da...
tp xpela.... tunggu kilang call n bg tau harga bape cost nak repair zip tu
tp dlm ms yg sama...aku xde handbag spare utk pakai...
mcm mana tu...???
peel aku sbenarnyer.. pakai satu-satu handbag smapai betul2 rosak or lunyai..
tu pasal..kalau bl harga mahal pun rasa berbaloi...
sbb leh tahan 2-3 tahun sesatu beg tu...

xminat la pulak bwk beg beso gedabak mcm tote bag Tommy Hilfiger ni

tp xde choice... bwk la jugak....

tpkan...dah alang2 ke Alamanda...
bila dah masuk butik sana sini..
terkenan pulak kat beg Carlo Rino ni..
harga pun murah....
kena pulak dgn taste aku...warna hitam..
dpt pulak less 20%...pelagi...
hangkut la sebijik....

nak tgk rupanyer???
ni dia

ape yg menarik tentang beg ni...
pertama dia comel...
kedua... warna dia hitam..
ketiga.. dia ada tali panjang utk dijadikan sling beg.... aku suker...
beg ni murah je... lepas less tinggal Rm191.20...wee

yg penting jugak...
aku ada sebijik beg utk bwk gi dinner....
beg ni xleh pakai selalu.... hanya untuk kegunaan majlis2 formal...
harap boleh tahan lama..

bukan pe...beg kalau bl harga bawah RM300 ni.. 4sure la bkn leatherkan..
jangka hayat pun xle selama leather punyer beg..
so..kena jaga n simpan dgn cermat kalau nak pakai lama....betul x???

oh ye.. blk alamanda tu jln2 kat tasik putrajaya...
1st time round tasek kat sini...
tp aku xjln... aku dok je..
ni gmbar syfiqah snap..


jugak...muka budak2 gumbira lari2 kat tepi tasik

sekian...

7 comments:

alyyani said...

beg bonia atas tu cantik lah kak. bagus akak, jarang pompuan ada 1 je handbag. selalu napsu handbag ni tak leh stop. hehehe..

.:nhalilah:. said...

bagus la... akak.. 2-3 handbag.. tp skrg ni minat tote bag.. senang nak sumbat segala mak nenek dlm tu...

Iela Fazielah said...

alyyani: akak bkn pe.. malas nak tukar2 beg..nak punggah isi kesana ke mari.. nnt ada yg tertinggal... baik pakai 1 beg je pd satu2 masa... nnt rosak.. melabur lg bl beg lain...br berbaloi...

Iela Fazielah said...

nhalilah: kak... lg beso beg..lg byk benda nak bwk.. tu yg malas tu.. lg pun tote beg ni kena sandang kat bahu or pegang kat tgn.. kang terlupa kang... tertinggal pulak beg.. kalau beg sandang.. sentiasa ada kat badan je

WILAYAH C.T.M said...

pengalaman sy,guna hb CR material kurang tahan..maybe tengok jenis kot..apapun,bonia atas tu cantikkkk sgt.btw,slm perkenalan http://lagakpendita.blogspot.com/

Iela Fazielah said...

wilayah CTM: CR, sembonia, elle..semua kureng kualiti dia.. Bonia mmg terbaik la... tp tulah.. harga dia Rm400 ke atas la.. tu yg sy bl 1 pakai samapi lunyai tu..hehe... buat beg spare boleh la bl yg murah...salam kenal jugak

norhuda ain ahnaf ahnor said...

Pihak kami ada menyediakan jualan secara online barangan handbag, dompet, cadar, eyewear, belt, jam tangan, pakaian kanak2 murah dan harga berpatutan. Boleh dijadikan barangan hantaran.

layari blog kami di ONLINE STORE
atau PHOTO PRODUK

Related Posts with Thumbnails