Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pintu kete rosak lagi...

ngam2 hampir setahun...
pintu kete belah pemandu rosak lg....
sabau jelah...
last aku citer kat n3 ni 

bila stat rosak?...ari jumaat aritu (13/01/2012) balik keje belah mlm...
tetiba bila nak keluar dr kete xleh bukak pulak pintu tu...
tempat yg sama...
belah pemandu...
nasib baik dah sampai depan rmh...
hubby dok pelik... apsal la kat 10 minit aku dok dlm kete xkuar2 ni?
dia siap keluar rmh tanya apesal...
fiqah dah kecoh2 kata pintu xleh bukak...

aku lambat kuar bkn pe...
konun nak cuba bukak dr luar....turunkan tingkap..
pun xleh bukak...
dr dalam pun xleh...
last2...surrender.... 
bersusah payah aku nak melangkau batang gear dgn perut yg maha beso ni..
sian aku....

ni bape ratus la nak terbang duit ni??
dulu punyer kena RM200... alasan.. spring dlm pintu tu patah...
ni gmbar aku amik thn lepas ms org kedai tu dok repair pintu kete tu..
sib baik ada snap gmabr..kalau x..kalut gak... 
xingat bila last buat pintu tu...tarikh repair ni 7/02/2011


kata hubby...warranty pun dah x abis da....
huhu...

entah bila la nak merasa bwk MPV ni.....uuhuhuhuhu

13 comments:

iizla said...

kete saya dulu salu sebelah penumpang yg rosak. so, leh dijadikan alasan tak bawak hosmet pegi lunch..hahha

lydzar said...

insya allah rezeki 3rd baby nnt, boleh pakai MPV. ushar2 aje la harga skg ni hehehehe

sall said...

Sabo je le. Dugaan 2012. jgn mengeluh2 ye.

sumysya said...

penyelesai masalah beli keta baru je...keta lama ni bila da rosak,,,mende yg sama jer rosak brulang kali...cam keta famili sya dulu,,,bribu habis sampai bla kira2 balik leh wat downpayment keta baru...tp tu la,,bla pkir nk bayar bulan yg peninggggg....

.:nhalilah:. said...

biasa la... wear and tear..

Iela Fazielah said...

iizla: kelakar la pulak... harus xleh bwk sbb xkan nak msuk ikut depan kan??? tp mcm akak anak2 still leh masuk..sbb diaorg kecik....

Iela Fazielah said...

lydzar: insyaallah.... tunggu en. Zul abis pikir entah bila ntah.... harap2 adala rezki jatuh tergolek ni...

Iela Fazielah said...

kak Sall: itulah... dugaan.....

Iela Fazielah said...

sumysya: nak bl kete br tu yg dok pikir2 tu.... nak keluar monthly payment blk tu yg malas.. sbb kete lama ni dah abis byr...

Iela Fazielah said...

nhalilah: kak... kete akak ok tak??? kete kami ni asyikla rosak... pengguna dia ganaz sgt kot..hehe

zailamohamad said...

bagus juga berblog ni kan..at least boleh recall balik benda2 yang dah lepas..

hint suh tukar kereta lah tu:)

damien said...

bukan tak nak tukar. memang nak tukar masalah nya demand tinggi sangat. nak toyota velfire mana la mampu

NzA said...

kete ni kalau dh skali rosak mmg mula la meragam...
nnti bila baby dh kluar bolehlh tukar mpv...kalau rakyat jelata akak ni kereta biasa dh xmuat..nk xnk kena guna mpv....

Related Posts with Thumbnails