Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah syafiqah sekarang...

hmm..tetiba rasa nak update cerita pasal syafiqah...
lama xcerita pasal diakan???
bab sekolah dah muak dah...

kali ni nak cerita tentang diri dia...
sehingga harini 9 Jan 2012...
umor syafiqah dah 5 tahun 10 bulan...
lg 2 bulan (8.03.2012) umor syafiqah akan genap 6 tahun...

dari segi tumbesaran dia...
dia dikategorikan kanak2 tinggi lah jugak...
last diukur bln Disember ms bday papa dia aritu kat restoren Red Wok tu..
tinggi syafiqah dah cecah 118cm....


berat dia pulak lingkungan dalam 22-23 kg...
tp kalau bl baju selalu blkan dia saiz 7/9 utk seluar..
kalau baju t-shirt biasanya dalam size 9-11 tahun..
kalau bj saiz 5-6 thn mmg sgt2 fit n senteng...

kalau certia pasal minat syafiqah...
hobi paling dia gemar adalah menonton tv...
asal bgn tido je.. tv no 1 dia hadap...
tp channel pilihan dia hanya di astro.... channel 613,615 dan 616 kot...
even tgk upin - ipin pun kena dlm versi English ok..
kalau dgr bahasa melayu dia kata xpaham & xbest...sabar jelah...

menan fav dia xde lain...hanya Barbie..
kejap nak barbie school la.. barbie doctor la.. barbie farytale la..
mcm2.... sib baik mama dia ni melayan....
tp jenuh gak la nak penuhi impian dia... naik pokai dah ni..

her 1st  & 2nd collection- Barbie dia dpt ms umor 4 tahun (2010) - 1 papa blkan...& 1 lg mama belikan

sekarang.... dia sgt petah bercakap...
imaginasi pun sgt tinggi...
suka menari dan menyanyi...
xlupa jugak beragan2..... mcm2 ragam...
kalau berckp dgn dia kena pandang mata dia... xleh buat endah x endah...
suka luah kan perasaan...
sgt sensetif.... obeses pd kecantikan....
nak cantik je.....

gigi kekal dia tumbuh masa di 1st time masuk wad H. Serdang bulan Jun 2011 lepas...
kini dia dah ada 2 batang gigi kekal....
nampak gaya gigi lain lom gugur lg... tp gigi syafiqah masih lagi tip top...
xde karies malahan lubang.... sgt2 pandai jg gigi dia....

buat ms ni dia masih tido dlm bilik pama dia..
tp tido kat tilam sendiri la...
buat bilik cantik2 xmoh tido...
alasan bilik xde aircond n takut ada hantu...
memacam...

camne pun... gembira... syafiqah makin hari makin cerdik dan pintar..
dia dah boleh membaca... tp merangkak sikit la...
xde la laju sgt...sbb suka tgk tv dr membaca kan....
tu yg tunggang langgang tu....
akhir skali... meh tgk rupa syafiqah daftar skolah thn lepas dan thn ni

syafiqah berambut pendek ms b'day party dia thn lepas umor 5 thn di tadika ho...

thn ni.... rupa syafiqah ms gi daftar sekolah kat Tadika Ho 4.01.2012 aritu

8 comments:

mummy_ayu said...

kejab je anak2 membesar kan..

Ayu, kalu tgk Ian..tenung lama2, leh mengalir la air mata, rasa macam baru je semalam lahirkan aia, pegang & dodi dia masa baby, sekali dah sekolah..nanti...kejab je dah besar lagi..kan?

damien said...

bila lak anak saya lahir bulan 2??????????????????????????????????

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: itulah.... kejap jekan masa berlalu... rasa mcm br lahirkan dia... dan makin kurang layanan kita pada dia berbanding adik dia....

Iela Fazielah said...

damien: ala..salah taip je... kecoh!

- dieyana - said...

syafiqah nampak matang.... nampak wajah dia sebagai seorang kakak.... pasal tidur dgn pama tu, tk pe...perlahan2, nanti dapat adik baru, mana tau, dia nk tidur sendiri...iman pun belum tidur sendiri, tgh rancang utk projek 2012 ni, harap2 berjaya dia tidur sendiri;-))

Iela Fazielah said...

-dieyana-: itula.. rupa nampak matang kan... ila pun nak projek balik bilik syafiqah supaya leh kongsi dgn irfan... mungkin bila ada kwn br nak tido dlm bilik tu kot

MamaYatie said...

chubby gak fiqah ni, nurin harap tinggi jer tp berat blum cecah 20kg lagi..nurin ada adik gegirl, jadi dah tido bilik sendiri dgn adik dia sejak 2 bulan lepas.

thn ni nampak fiqah lagi matured la.hihi..

Iela Fazielah said...

MamaYatie: wah.. nurin mmg slim melim berbanding syfiqah yg agak chubby...untung ada adik girl... senang nak tido sama... next adik pun xdpt girl gak.. tp kata org selagi bwh 10 thn leh lg nak kongsi bilik kan antara boy & girl kan...

Related Posts with Thumbnails