Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ingat dah nak terberanak dah...

smlm....
kecoh betul...
naik segan pun ada aku rasa...
aku dah agak dah...ni mesti kontraksi palsu...
tp sakit nyer perut tu siap rasa mcm nak terberak lg....
perut tegang sgt kerap pulak tu...
sampai nurse bidan kat opis aku ni suggest suruh gi hospital...
last2 aku pegi jugak...
naik ambulans lg ko...
driver ambulans aku siap cuak2 takut aku terberanak..
aku ckp aku ok je.. tp dia still nyalakan siren n bw laju2...

smapai2 kat Hospital Putrajaya...perut still cramp2 lgi...
lepas register semua... terus doc suruh aku brg kat katil kat labour room tu...
tp..leh pulak lepas baring... nurse pasang CTG kat perut..
biarkan kat sejam... sikit kontraksion pun xde...
sabar jelah....
tp dlm hati aku mmg berdoa... biarlah xde pape...
aku takut terberanak awal..
bayangkanlah.. skrg ni aku br 36 minggu 1 hari ye...
lain lah dah 37/38 minggu... baby dah betul2 complete fasanyer...
lg pun..perasaan trauma kelahiran irfan dan kembar dia masih lagi segar bermain di mata ni...

lepas doktor interview n check...
doctor saspek aku kena jangkitan kuman pada air kencing...
apa diorg panggil... UTI... siapla amik sample air kencing utk ujikaji...
pastu dok buat ultrasound utk tgk keadaan baby sbb aku complain baby aku aktif sgt bergerak...
alhamdulillah...baby ok.... berat pun dah cecah 2.7kg...
last scan 1/2/12 aritu berat baby br 2.02kg je...

pastu... doc suruh amik n makan antibiotik kat bahagian Farmasi...
jam 3 ptg balik opis balik...
suruh van opis jemput balik ke serdang...
hubby pulak...relex je... dia leh keje mcm biasa kat damansara nuu..
sabar jelah...

tp blk opis semua dok pakat gelak kat aku...
yelah... pg tadi semua dah ingat aku sakit nak bersalin dah...
rupanyer ptg blk opis selamat je...
buat muka tebal jelah...hehe...

arini alhamdulillah.. rasa cramp n kontraction tu xde...
cuma baby mmg kuat menendang n bergerak...
rasa senak2 je...
ubat dah stat mkn since smlm... 
harap baby selamat keluar on due date pd 22 Mac 2012 nnt... amin



me yg dah sarat n kembang semangkuk muka skrg ni

7 comments:

lydzar said...

hihihih..baby saje main mainkan mama dia tu

Iela Fazielah said...

lydzar: itulah pasal.... berdebar betul smlm

zailamohamad said...

hang on there bebeh..serious mesti berdebar-debar kan..

tapi jangan risau, ingat nak pegang baby cium bau baby je..insya allah mesti rasa xsabar nak beranak:)

sumysya said...

pernah jugak kontraksi palsu..tp amik masa smggu gak...baru btul2 bersalin...

mamalieyna said...

hehe..mesti berdebar kan...eina pun ari tu gitu ler, kontraction palsu tp pergi jgk, kena tahan wad jgk, then, awal pg lusanye baru bersalin..^_^

tp awak ni awal lg kan, biar la bb kuar ontime kan..

t.care~

atfina said...

siap naik ambulance tuh..hihihi... merasa jugak iyer.

Iela Fazielah said...

atfina: dah dok keje kat klinik... naik ambulans dah biasa.. tp rasa kelakar sgt.. melambung2 dlm ambulans tu...nasib baik xterbweranak betul2

Related Posts with Thumbnails