Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

lainnyer muka syafiqah bila.....

aku sebenarnyerkan... suka syfiqah rambut pendek...
rupa dia nampak comel

gmbar bln 4 2011

ni gambar bulan jun 2011

pastu bln september 2011 rambut dah panjang sikit dah..

makin panjang rambut syafiqah...
makin lain rupa diakan???
nampak makin matured...
nampak mcm budak dah darjah 2...
bkn budak tadika/...

 ni gmabr terbaru awal tahun aritu...

rambut depan dah panjang...
rmbut blkg pun dah melepasi bahu..


ikut hati...
nak je potong balik rambut dia...
xpun trim rambut tang depan tu..
tp kata ustaz... kalau anak belajar... nak kasi ilmu tu masuk dlm kepala...
jgn ditutup dahi anak dgn rambut... xbagus..
lg pun.. kalau syafiqah pakai tudung..
bila ada rambut kat depan tu..
nnt asyik terkeluar je rambut dia..
rimas pulak dia nnt... sbb dia xsuka pakai anak tudung
hmmmm...

tp nak maintain simpan la rambut dia...
pastu potong layer mcm rambut aku..
xpun potong v shape ke...
yg penting.. tiap2 hari gi skolah kena rajin mendeko rambut dia..
xde la asyik ikat kuda atau tocang dua je..
skali skala kena ikat tingkat2 ke..
ikat tingkat2 belah dua...

mcm dlm gmbar ni..

cantiknyer kalau ikat rambut camni... rajin xrajin jelah kan??


10 comments:

.:nhalilah:. said...

anak gegirl boleh la simpan rambut panjang.. cute aje..

Aleeya (Yaya) said...

lawanye anak ila....damia pnh ckp jgn ptong rambut nak rambut panjang..girl rambut panjang, boy rambut pendek hehehe so ikotkan aje la...

Fieza79 said...

sonok kalo ank gugurl...suka je nak tacap2 kasik tmbah comel!

lydzar said...

anak saya la kesian, sebab seriusly mama dia tak reti nk ikat2 style rambut ni. sekarang ni pon papa yg tolong sikatkan rambut dorang :)

Iela Fazielah said...

nhalilah: betul kak... itulah satu2nyer buah hati ila... next time lom tentu lg leh dpt baby girl ni...

Iela Fazielah said...

Aleeya: syafiqah jenis xkisah.. papa dia ngikut je... kita la si mama ni yg dok nak melaramkan utk anak.. tp tulah.. mmg kena rajin

Iela Fazielah said...

Fieza79: betul tu kak...

Iela Fazielah said...

lydzar: owh..baiknyer en. sudin tlg sikat rmabut anak.. tp untung sbb rmbt anak lydzar jenis straight sikat pakai tangan pun dah lawa.. rmbut syafiqah serabut sikit

MamaYatie said...

comey...yer la, fiqah nampak matured bila rambut pjg..macam dah sek rendah kan..

anak saya, nurin & nadira dua2 rambut pendek..mysara jer yg pjg...tp tak nyempat la nak deko mcm2 waktu pg...huhu

Iela Fazielah said...

mamayatie: kalau ila pun rs xsempat nak deco 3 anak skali...ni sbb anak pompuan sorang....boleh la layan

Related Posts with Thumbnails