Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

promo air asia & kisah nak ke Hong Kong

bc kat blog Alyyani...pasal dia gi hong kong..
besti giler.... !!!
kami xdpt ke Hong Kong...
tiket yg dpt haritu terpaksa di jual...
sbbnyer..... tiket tu valid 3 bln je dr tarikh issue...
means smapai end of this Mac je...
kalau ikut hati mmg nak pergi...
tpkan.. nak tinggalkan anak2 xsamapi hati..
sbb dah tanya company tu..harga tiket anak lebih kurang harga tiket dewasa...

lepas tu...
kalau kami pergi berdua pun...
mcm aku larat nak jln jauh2 pusing2 sekitar disneyland tu nnt...
dgn perut membusung besau ni...
jadinyer... kebetulan ada budak opis hubby nak bl tiket tu...
dia let go dgn harga RM4K...
insyaallah...duit tu nnt kami buat modal gi US kat Singapore....

ok..balik citer pasal Air Asia promo yg stat smlm..
aku pun dok la kelik2....
kunun nak gi bln 1 thn depan...
utk kami berlima baru Rm1338 je tiketnyer...
adussssss murah giler....


pastukan.... siap la call hubby tanya pendapat..
skali dia ckp...
"AWAK LUPA KE THN DEPAN ANAK AWAK DARJAH 1?"
adeeehhhh...camne aku leh lupa da...
ingatkan dia dok tadika lg...huhu
1 lg dia ckp.. 
"BABY Ixxxx BARU UMOR 9 BLN NNT... KECIK LG...MUSIM SEJUK TU... SUSAH NAK HANDLE ANAK"
adeehhhh! kena lg...
menyampah....!!!!

bila la nak merasa gi Hong Kong ni...???

skali kakak sebelah aku ckp pulak...
"KO NAK BL TIKET SKRG... BKN NYER KO ADA IC N TARIKH LAHIR BABY DLM PERUT TU
MCM MANA NAK REGISTER?""
adehh.... hamik aku....
tp xpe.... nnt tgh2 thn ada lg offer tu kan???
sabar...sabar....

korang2 ada planning ke nak fly kemana2...
cpt grab skrg.. nnt terlepass... dadaaaaaaaa

16 comments:

alyyani said...

kak, baby bole beli masa check in. selagi tak 2 tahun. biasa org buat gitu. so bole la book kot. sbb tiket lg murah kan? RM77 saje kak. so book utk 4 org dulu. harga infant tiket mmg RM50 je pegi mana2. book kak! nanti sy bg full info pasal tiket price semua. :D

Iela Fazielah said...

alyyani: nak book la ni..tpkan.... syaifqah msk sekolah thn depan.... kena adjust balik nnt... atau tunggu tgh tahun dpn punyer offer

mummy_ayu said...

oo..nak gie jenjalan yer...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: nak jln2.. tp xtau bila.... sedih...

.:nhalilah:. said...

Nak jugak holiday... Tp tak taw nak pegi mana... Tunggu next promotion.. Ramai yg kata traffic jem kat web airasia ni...

Iela Fazielah said...

nhalilah: betul kak... td ila tunggu kat stengah jam jugak...br dpt masuk

Mummy Princess said...

Cuba jgn tak cuba....pg td dah dpt booking. Akak pun anak sekolah jgk, tp promosi nikan smpai thn dpn. Ambik ler bln 11 ker bln 12 nanti

NzA said...

trkdg apa yg kita rancang xjadi kenyataan...gitulh akak ilah, suami ajak ke Beijing bln 3 ni krn dia ada seminar ttp akak trpaksa lupakn hasrat demi anak2..nk wat camne angah n naurah ada tuisyen kt sk masa cuti...hu.hu.hu...sabo jelh....

syanasaid said...

bab yg baby xlahir lg tu rse xde prob
aku baca, beli tiket mak pak dulu
pastu nnt baby lahir, beli jek tiket dia
sbb rate dorg sama jek RM50 kan
kalo dlm negeri la..kalo luar pn rsenye flat rate

ko ce gugel ask Airasia dlm bahagian infant

Iela Fazielah said...

mummyprincess: tghari n ptg ni nak book xdpt la pulak... asyik waiting je...

Iela Fazielah said...

Nza: kak nza..betullah... kakak opis ila pun ckp gak..kalau anak dah stat skolah susah nak jln2 ni.... aduhai...

Iela Fazielah said...

syanasaid: itulah,...tq 4 the info... tp nak msk balik air asia skrg susah betul....

- dieyana - said...

syoknya kalau dapat berjalan jauh...dgn famili....

MamaYatie said...

ye la ila...nak gi jalan kena pikir byk kali kan..takkan nak ponteng skolah..tadika takper la..huhuhu

eRiNsZ said...

ala..iela.. bawak jer si syafiqah tu.. as cikgu drjah 1 (pcah rahsia hahaha)... ak rasa mg x mnjejaskan pon klo x p skolah 3,4 hari pcaya lah... tp lpas tu ko ajar la dier smula kan.... n everything gonna b ok...

Iela Fazielah said...

erinz: iyeke??haha... ni cikgu bagi nasihat ni...mcm kelakar pulak....

Related Posts with Thumbnails