Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

syafiqah dpt hadiah dari peminat.....

eceli cerita ni since last week nak citer
tp xdann.. asyik lupa snap gmbar je..

kisahnyerr...
.esoknyer lepas syafiqah celebrate bday dia kat sekolah Tadika Ho...
means hari jumaat esoknyer...
syafiqah balik bwk hadiah...
dia keluarkan dr beg skolah dia ptg tu ms aku tanya dia ada keje skolah tak..
wah..bukan main senyum simpul anak dara sorang ni..
dgn muka malu2 kucing dia..
dia ckp: "mama... kakak dapat hadiah..kawan kakak bagi"

wah.. aku pun tgk...
dalam box... tp dah buang la...
bila bukak... owh..frame gambar...
ada gmbar bear, gmabr love... cutenyer....


pastu aku tanya lagi...
aku: "kakak.... cantiknyer.... sape bagi ni? baiknyer kawan kakak...."
     : "lelaki ke perempuan?"
syafiqah: " kawan kakak lelaki.....mama tgk la kat blkg hadiah tu"

ala comel fiqah... dia xpandai nak describe...dia suruh aku tgk sendiri..
aku pun pusing kan blkg frame tu...


owh... comelnyer..
budak ni tulis nama syafiqah ada silap sikit...xpela.. kata budak kindergarden kan..
wah2...pakwe bagi syafiqah hadiah.... 
malu2 syafiqah bila aku ckp ada pakwe bagi hadiah...haha

jam 7mlm camtu papa syafiqah balik...
pelagi... aku pun tunjukkanlah hadiah syafiqah...
terkejut papa syafiqah...
tp ayat yg aku xleh tahan papa syafiqah sebut ape tau??

papa: "AGAK2NYER KAN... APELAH BUDAK LAKI NI CKAP KAT MAK DIA SURUH BELI HADIAH UTK SYAFIQAH YE??"
tergelak2 aku dgr ayat papa dia...
tp betul jugakkan?? 
agak2 camne dia pujuk pama dia suruh bl hadiahkan??
mesti dia suka giler kat syafiqah kot.. kot jelah...haha...

ni aku kena jumpa cikgu kelas syafiqah tanya bila pulak bday budak ridhwan ni..
baik dia bg syafiqah hadiah....

pastu smlm aku bukak blk gmbr kelas syaifqah ms bday aritu...
aku suruh dia tunjuk.. mana satu bdak ridhwan ni...yelakan..
bakal mak mertua nak tgk bakal menantu...ahaks!


ha..yg aku bulatkan tu budak si ridhwan tu...
encem gak.... 

alahai budak2 skrg kan... daring giler...
tp aku xkisahpun...zaman sekolah..zaman kindergarden...
zaman manis yg xleh dilupakan...
aku dulu pun ms tadika.. ada budak lelaki leh kiss aku ms hari last skolah...
skali aku jumpa mamat yg kiss aku tu ms aku dah form 5 ok..
mamat tu br pindah skolah dr SM Setapak kot ke SMK Bandar baru Sentul
giler kecik dunia.. terus aku malu2 kucin bila tau dialah mamat tu sbenarnyer...

15 comments:

mummy_ayu said...

he he he..pandainya budak2 sekarang..advance gitu..

iduraz said...

salam..uiks..kekecik dh ada peminat yerk..eh, sekolah SMKBBS ek dulu..saya pon skolah sana..

Iela Fazielah said...

iduraz: hah...entah2 kita kenal x??? ila batch 1997....

sumysya said...

comel bakal menantu...biasa la...kecik2 dulu camtu gak...cinta monyet...

Iela Fazielah said...

sumsya: ini betul2 cinta monyet kan...budak tadika tu...haha

alyyani said...

wah2 boleh tahan syafiqah kita ni. mmg lawa frame gambar nye. besar pulak tuh. saham dah ada since sekolah lagi ni. :p

kak, ada rasa nak bersalin malam ni tak? esok kan audit. hehehe..

sall said...

hencemnya adik ridhwan, ada sikit seiras wajah syafiqah. Lepas ni Rizki xde chan la nak pikat syafiqah.

Adyshariz said...

comel zaman kanak2 ni

MamaYatie said...

hahahaa...lucu la fiqah...ada secret admire tu yg tak leh tahannya..

ila citer pasal kena kiss teringat masa saya tadika dulu,ada sorang member laki ni pun suka kiss pipi saya...aiyookkk...malu ler! sib baik pas tu skolah lain2 dah...hahaa

- dieyana - said...

hahhah, kelakar la budak2 skang ni... bergambar pun sebelah syafiqah tu, 'suka' syafiqah tu...ehhe

iman pun malu2 kalu sebut perempuan/mak we..heheh....papa dia selalu usik2 sebut nama kwn2 perempuan..memng jelas air muka dia malu sgt..hahhaha, sgt kelakar!

iduraz said...

ohoho..kamu senior saya..saya 1999 spm..hehehe

Iela Fazielah said...

kak sall....isy..rizki bila2 masa leh tackle syafiqah tu....xde hal punyer..haha

Iela Fazielah said...

adyshariz: betul...comel & indah!

Iela Fazielah said...

mamayatie: itulah... kelakar kan.. kecik2 ada SA... dah besor xtau la...
tp kisah kita dulu tu mmg membuat kita tersenyum je... sama mcm syfiqah skrg.. dia akan ingat kisah ni smapai dia dah beranak pinak mcm kita kan..??

Iela Fazielah said...

-dieyana_: hah..br sebut perkataan dia dah malu..syafiqah tu bila ila cerita.. siap sorok muka blkg badan lg tu

Related Posts with Thumbnails