Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

1st item dibeli online sepanjang pantang...

hmmmm tu pun nak kecoh kan??
harus kecoh ok....masuk hari ke 12 berpantang...
blur kejap kepala...
boring pun ada.... xsabar nak keluar rmh...
rasa berkepam badan dok terperap dlm rmh...
dlm otak ni mcm2 nak buat tau...
kalau dpt gi soping...bestnyer...
bwk kuar baby baru mkn angin pun best...
tp xbleh...

so.... dah puas tido...
dah pam susu semua..
ms utk ber online...
dr b4 bersalin airtu dah dok buat ulangkaji n usha beberapa web n blog...
akhirnyer.... 
setelah fikir 400x....dan keputusannyer...
sy soping online kali pertama utk brg baby adalah...
CLOTH DIAPER....
sy bl brand murah je dulu....jgn tamak2....kata nak mula berjinak2kan...
sy bc byk fakta..... so...yg terbaik... bl yg biasa2...cuba pakaikan pd anak...
kita serasi..anak selesa leh continue bl lg...
kalau xok.. leh bl brand lain lak..betul x????

ok... td br melabur RM207 utk 6 keping CD jenama Weegro jenis Minky jenis pocket diaper come with 2 microfiber inserts each...
dan beberapa brg lain utk accessories termasuk laundry net bag, liners dan pencuci Autumnz...

utk hampir 2 minggu berbaby br..
sy dah pakai hampir 80 helai lampin pakai buang...
sehari mmg 1 plastik smpah kena buang...
rugi sesgt.... harap dpt CD nnt leh la kurangkan pencemaran..

ok..pada yg nak tau...sy bl CD tu kat blog ni : www.littlepreciousgarden.com

dan ini rupa CD sy order tu...nnt betul2 dah sampai sy show off ok...




4 comments:

zailamohamad said...

aku dulu masa pantang takleh tenung sangat pc nanti berpinar bijik mata..hehehe

VEE said...

Salam kenal..feel free to visit me back @ cerita-cinta-mommy.blogspot.com

- dieyana - said...

huisy, sabar kak long, baru 12 hari ada hati nak keluar sopin ya! (mak nenek bebel nih...heheh) cloth diaper ya...ermmm, nak cuba jugak lah anak ke3 nanti, insya-Allah... ^_^

Iela Fazielah said...

dieyana: jom sama2 cuba...ila sgt teruja ni...

Related Posts with Thumbnails