Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kejap je dah 8 hari...

hmmmmm pejam celik....pejam celik...
dah 8 hari umur Imran...
dah 8 hari gak aku berpantang...
dan yg paling penting...
dlm tempoh 8 hari ni..Imran dah boleh adapt situasi dia..
dah boleh paham n adjust time tido dia...
cara minum dia....
sejak 2 mlm ni...alhamdulillah... pa & ma Imran cukup tido...
xlah berjaga mlm mcm awal2 dulu...
pastu Imran melalak mlm2 buta...
yg penting dia cukup susu...

bab susu pulak...
utk seminggu pertama lepas mmg aku terpaksa campur FM..
xde choice...Imran sungguh kuat minum...
nak naik hitam muka bila dia menangis melalak2 sbb xcukup minum..
sbbnyer badan aku still xleh produce susu secukupyer
ditmabah pulak dgn puting merekah....
now...since hari ke 5....puting dah pulih n susu pun dah meriah...
cuma kalau nak tau... imran nak minum setiap kali meal dia 2jam..
dia akan minum susu perah sebanyak 90ml atau 3oz..
pastu kena top up dgn BF lg selama 1jam...

mmg terasa la nak memerahnyer...
dia nakkan susu cepat dan byk setiap kali bgn tido...
mmg lain mcm budak ni...
insyaallah...mama Imran cuba sedaya upaya perah sebyk mungkin n buat stok
skrg ni susu FM xde pakai lg dah...


ok...lastly..
meh tgk muka Imran hari ke 8 yg dah boleh ajak borak n main...
kalau x..tido je madang....hehe..





sooooo cute anak mama...
harap berat je nak dekat 4kg.. tp badan punyerla kecik...
serius ok... 
semua kwn2 n pakcik makcik yg dtg mmg xcaya tgk Imran...
diaorg kata Imran berat tulang...haha...


13 comments:

- dieyana - said...

comel+putihnya imran ... nampak macam dah 2 bulan! selamat berpantang! dan berjaya susukan imran..:-)

D Yatie said...

putihnya imran..mg baby boy akn berat tp bdn kecik je kan...hehe...selamat berpantang!

mummy_ayu said...

ala tomeinya..berpantang kat mana Iela?

alyyani said...

sgt comel! bila nak tgk live ni? :)

sumysya said...

wah sempat lagi blog masa pantang..klu sya,,,mak sya dah berleter suh jaga badan & rehatkan badan dulu....huhuhu...mmg blogger tegar la u...

Iela Fazielah said...

diieyana: thanks.. nmpk je mcm 2 bln..hakikatnyer....8hari...

Iela Fazielah said...

D yatie: mmg baby boy mcm ni eh?? da putih ikut papa dia...sib baik... kalau x... dpt warna coffee latte mcm mama dia

Iela Fazielah said...

mummy ayu: ila pantang kat rmh sendiri je... sensorang... terror x
? hehe.....

Iela Fazielah said...

alyyani: bebila je....hehe

Iela Fazielah said...

sumysya: untung ada mak jg..ila pntg sensorg...mak dtg 2 hari je buat ckp syarat..haha... ni pun cr time..smbil perah susu..smbil update blog...

adianiez AIDA said...

tahniah ilah :)
irfan comel...

MamaYatie said...

ololo...so cute! putih melepak..
selamat berpantang ilah..

ieedaz @ mama_isha said...

hi iela..salam kenal.. tahniah dpt bb boy yg comelll dan slmt berpantang! kem slm momok..hehe :p

Related Posts with Thumbnails