Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

koleksi cloth diaper imran....

koleksi cloth diaper Imran yg ditunggu2 dah sampai hari Jumaat lepas
dpt2 je terus xsabar nak pakaikan kat Imran...
tp mcm biasa....snap dulu...hehe...

eceli CD yg aku bl ni bknlah koleksi pertama CD yg ada...
eceli aku dah ada 2 helai CD jenama COOLABABY...
dan CD ni bknlah aku bl pun...
sbenarnyer CD ni adalah antara hadiah yg Irfan dpt ms 1st bday party dia dulu
my  wife's officemate yg bg..
tp ms tu kan kesedaran penggunaan CD ni sgtlah kureng...
so aku simpan je CD ni...
lani br la CD tu dikeluarkan semula..
inilah CDnyer...

CD ni ada 2 jenis...
1 jenis pocket diaper & 1 lg jenis AIO


yg terbaru aku bl jenis pocket diaper...
tp kain dia jenis printed Minky jenama Weegro...sedap je pegang...

oh utk makluman Minky adalah sejenis fabrik yg begitu cantik dan lembut seperti baldu. Fabrik ni sejuk dan lembut terutama utk bayi..biasanyer dibuat selimut, cadar, baby bedding set kusyen dll..

so..jom cuci mata tgk koleksi CD Imran yg br tiba ni ye...

ha..cun x??? 
eceli ada promo..bl 5 percuma 1...untung tu..terus dpt 6 helai
campur 2 yg sediaada ada 8helai dah

ni brg tmabahan yg aku bl sbgai starter pek utk menjinak2kan diri dgn CD-ing..
yg colourful tu washable liners, ada laundry detergent dan net bag..
tp rasa nyer kena bl "flushable liners" brand lunatots tu kot
Imran jenis suka berak sikit2... rasanyer lg mudah letak flushable liners tu nnt....
utk wet bag semua nnt bila dah stat nak antar nursery br la bl nnt

ok...bila nak stat pakai ni...
brg semua dah ada ni...
ok...sambil tu urut2 sikit tgn, pusing kepala kiri n kanan..
buat senaman regangan sikit....
rasanyer hari ke 30 nnt kot br nak stat...haha
CD ni pun lom cuci lg ni...
amik feel dulu..hehe...

ok..jom tgk rupa imran pakai CD ok...

gambr model yg pertama


dan gmabar kedua...


masukkan dlm FB gmabr ni...
my cousin ckap nampak baby bulky sgt!
mmg iye pun... tu pasal aku plan nak pakai bila umor dia dah sebulan kot
sbb serius...mmg besor lampin dr tuannyer...
silap haribulan nak pasang butang bj jumper n romper dia pun xmuat...hehe

ok... sekian n3 excited dpt CD ye...dada


4 comments:

mamalieyna said...

hikhik..comel..imran kecik lg la..tunggu sikit time lg..hehe~

bestnye dh ada banyak..eina sesekali hari minggu gunakan tuk hakeem juge..tp ada sikit je..jadilah sementara ni..

Nadra Farissa said...

hi ilah... antara mommies yg rajin pakai cD ni.. i pun tak tau la turn i mcmn nanti... huhuhu

ieedaz @ mama_isha said...

macam best jer guna cd ni..mama isha belom pernah cuba lagi..next baby maybe?? hiks :p

MamaYatie said...

bulky sbb imran kecik lagi kan..by 1 month ok dah kot..

Related Posts with Thumbnails