Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

imran ke nursery kali pertama

smlm 4/6/2012...pertama kalinyer Imran menjejakkan kaki ke Nursery..
tp xle antar pg2 buta kan...
antar dlm jam 9lbh..
lepas borak dgn cikgu Imran...
mama dan kakak syafiqah pun berlalu meninggalkan Imran...
rasa sayu hati tinggalkan imran kat nursery...
well...bila tiba time mmg xleh buat pe...
2 minggu ni ms cuti dihabiskan dgn kemas rmh...
n aku tgh plan operasi nak deco bilik syafiqah...
nak suruh syafiqah n Irfan tido sebilik..

ok...xmau citer panjang2...
ni gmbar2 Imran berkenalan dgn roomate dia..
Haziq xsalah nama budak ni...umor 4 bulan..leh golek2 dah


umor br 2 bln...tp badan mcm budak 4 bln..siap la nak angkat2 kepala bagai..
(masa taip n3 ni teringat2 kat imran kat taska nu...)

dan ini brg2 1st time imran ke taska

set brg mandi...ow h ye.. baby wipes dah tersalah beli..
sib baik ada spare kat rmh ni..
n also..lotion lupa bl...next month la bg nnt..

brg dah masuk beg..
dlm beg biru polkadot tu ada CD imran....bg 5 keping utk pakai sehari..

n lastly

susu utk Imran..
4 fresh EBM, 1 frozen EBM

ptg smalam jam 4 ptg jemput Imran balik..
smapai je pintu gate taska dah dgr Imran nangi jerit2..
tau dah suara dia yg champion tu..
masuk je dlm rmh nursery terus pegang dia...dah xsabar2 dah dia...
xsabar2 nak berulit dgn mama dia...
nak susu cap gantung...
sambil bg minum sambil borak dgn cikgu Imran...
alhamdulillah...kata cikgu Imran ok je...
nangis pun ms ptg tu je... br lepas mandi tu

pastu kata cikgu...xsampai 2 jam dah mintak susu lagi...
sib baik susu cukup...
mmg imran minum byk...
dgn mama leh la mama bg nenen sementara tunggu 2 jam utk minum botol
kt nursery... cikgu kena la panaskan susu
harini 2nd day apelah citer eh...
saja malas nak call...hehe

8 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

terigt ms 1st time htr ank kat taska dulu, menitik airmata sbb x smpi hati nak tglkan kat taska..hehe

gebus sungguh kulit imran ni! gerammgrrrr

mummy_ayu said...

sama la...mula2 baru hantar, mesti rasa sayu & kesian jer..tapi nak buat mcm mana...kena keja...lama2 nanti..ok la tu..

alyyani said...

even dah anak 3, masih rasa sayu dia eh kak. ingat bila anak sorang je. sama lah mcm masa adel dulu. nia tu toksah cakap, lagi teruk sayu nye. tapi imran mesti ok2 je. haish, dobot betul badan si kecik tuh. geram.

Iela Fazielah said...

mama_isha: mana xsayu..2 bln jaga dia sepenuh masa...tetiba nak kasi org jaga..sedih ooo

Iela Fazielah said...

mummy-ayu: betul tu..arini dah msk ari ketiga...dah ok dah..rasa best pulak...haha...(jahatnyer!)

Iela Fazielah said...

alyani: hish...bkn anak sorang je rasa..kalau anak 10 pun terasa tau...kenalak dpt budak dobot camtu...lg rasa rindu

atfina said...

bam bam sungguh your baby... nampak badan nyer manthap! berkat susu ibu

Cindyrina (The Princess) said...

alo...comey nye...mmmm memang sedih kan nak tinggalkan anak org jaga..tapi nak buat mcm mana...terpaksa

Related Posts with Thumbnails