Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

projek transformasi bilik syafiqah (part 1)

tajuk....xleh blah...
tp serius... dlm proses tanspom pun
ni kira berdikit2 la aku make over...
nak buat terus keseluruhan budget xde
idea pun kering kontang...
kalau ikut hati nak je bl seset katil+almari+study tabe baru utk bilik syafiqah
tp bila pikir2 balik makan belanja kat 3-4K...lupakanlah niat tu
set lama sedia ada ni mmg ok pun
cuma mcm ketinggalan zaman...tp kira ok la pakai.
tambah itu ini sikit nnt cun le kan???

oh ye...ut makluman...tujuan aku dok sibuk nak transpom bilik ni sbb nak suruh budak berdua ni tido bilik sendiri...
aku suruh syafiqah tido sorang kat bilik ni dia xnak..
dia kata takut..tp kalau irfan teman dia nak la..
memandangkan bilik ni mmg ada 1 katil je..
aku kena la tmbah katil
1 lg..minah ni request nak aircond..
tp rsnyer xleh nak penuhi la...
papa diaorg pun xnak pasang..
so...kita cuba tido xde aircond ye anak2..
mesti boleh punyer...
yg penting.. kita ubahsuai sikit rupa n tambah katil ye

ok...
moh lihat rupa asal bilik ni ms memula masuk rmh ni ye..



dan lepas aku tokok tambah dgn beberapa brg IKEA yg berjaya aku rembat ari khamis aritu..
ni rupanyer part 1...

uit..kakak syafiqah tlg mama kasi adik minum susu while mama snap gmbr..
mcm xde ms lain..hehe

ok...asal bilik ni ada katil tu, meja side table dan sebuah almari baju
semua ni brg2 ms aku bujang dulu...
giler lama weh semua perabot ni...
so...brg yg aku tmbah kat dlm gmbar atas ni hasil belian kat Ikea ari tu cer teka??
rasa2 ape??
hehe..
ala...carpet hijo tu, meja study n kerusi tuje...
lampu bunga tu dah lama bl...tp mentol xde..
aritu bl skali mentolnyer...giler dah setaun br lampu hidup ko..haha

close up sikit...
cadar princess tu pun dah setahun xtukar ko...hehe


kalau tgk mcm cun je kan>>>
xpun...
ada 1 part lg bersepah...
ni ha... 
buku n menan bebudak ni....
ada yg aku sorak bwh katil sikit...
camne nak kemas ni>>>
xde idea lg...

dan part kedua transformasi bilik ini akan menyaksikan kehadiran benda baru di ruangan ini..
jadi..tunggu part II projek ni ye...
harap2 idok le crowded rupa bilik ni nnt...

8 comments:

Nadra Farissa said...

i suke suke suke!

Nadra Farissa said...

i suke suke suke!

mummY daniSha said...

langsir tu sama ngan langsir bilik sy heeee..jusco made kan ?heheee

sall said...

Tu diaaa....cantik3.

eRiNsZ said...

iela.. nak lg nmpak lain.. ko cat jer katil n almari tu kaler putih / cream.. sure masyuuukkkkkkkk..
klo fiqah x mo tdo..
aku ank branak yg p tido hahahaha

Iela Fazielah said...

Nadra farissa: hehe....tuggu part II ye

Iela Fazielah said...

mummy daniSya: aah..langsir pruduk jusco....suka warna dia yg ceria...tp lngsirni dah 4thn dah umor dia

sumysya said...

cantiknya..

Related Posts with Thumbnails