Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

shopping raya..

akhirnyer...
ms yg ditunggu pun tiba...
dpt gi soping raya ari ahad lepas..
tp syafiqah xdapt join...
dia demam since ari sabtu aritu...
3 hri syafiqah tuang puasa...sian anak mama...
agaknyer penat pausa 14hari berturut2 .. terus demam...


ok..certia aktiviti soping..
kami soping @ metrojaya midvalley..
mcm biasa.. kalau dptg MV..jam 10 mesti dah terpacak kat sini
jgn mimpi jam 10 br nak kuar rmh ye..
alamat... 1 jam la cr parking nnt...

aku mmg plan ajak hubby soping @ metrojaya sbb....
sbb offer metrojaya best sikit berbanding @ jusco
korang beli RM350 dpt voucer RM50..xkeuntung tu..
kalau soping kat jusco... Rm100 br dpt voucer RM5... 
ha.. pelagi... terjah metrojaya la...

ok... hubby ckp... dia peruntukkan 1K utk 3 org anak dia..
pelagi...balun la bl bj..
tp blnja br half je...sbb hubby sibuk nak soping kat jusco jugak..
mmg giler sayang hubby aku kat jusco tu...
kkasut semua lom bl lagi...sbb gi crocs kat MV...utk boys xde byk choice n byk saiz abis...

so./.
inilah hasil rembatan di metrojaya

ni bj2 yg berjaya dirembat...
xbyk pun...
syafiqah punyer 2 lai je..
xpuas hati...kena sambung soping lg ni hujung minggu ni
kali ni nak terjah ke Aeon Cheras Selatan pulak nnt..

ni imran punyer baju...
selai kemeja, selai t-shirt, 2 lai jeans...
kena bl lg 2 helai t-shirt ni...aku amik saiz 18-24 months terus..
budak dobot tu mana leh pakai saiz below 12month skrg..xmuat weh..

ni irfan punyer...
eceli dia punyer t-shirt 4 helai... selai tu t-shirt spiderman...
punyer dia obses dgn t-shirt spidermen tu... terus dia pakai..
smaapi hari ni gi taska pun pakai lg t-shirt tu..
thn ni semua anak papa pakai jeans pendek...
ni papa punyer keje...

syafiqah punyer dpt bl 2 helai je..
aku xpuas soping lg..
selai t-shirt, selai dress poney..
nak bl lg 2 helai dress.. br la complete..

kwn2 dah abis soping belum???

6 comments:

mamalieyna said...

waah meriah, anak ramai peruntukan pun kena up sket kan...sambung soping lagi la nmpk gaya tu..byk kaler merah, tema merah eh ^_^

eina tahun ni aura kureeeng lah, tak beriya nak sedondonkan anak pun, beli mana ada depan mata jer..ntah mana pi aura raya ntah..hu~ bonus takde kot..ngee~

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita pi Padini ari tu, mmg berbaloi2 la, tapi tahun ni tak grab banyak sangat la...kat jusco ada sale best ke?kita mmg minat brand Miki Kids kalo jeans, brand lain mmg tak suka sbb kaki besaq...

Nadra Farissa said...

uiishhh sudah langsai la mama ilah... lengkap udah.. tinggal bapaknyer jeks yg blum sopping.. mamanyer kureng sket sebab peyut boyot.. pakai jeks la ape ada.. :p baju first raye jeks ada... tp tape.. biler abis pantang sopping naik keje laks.. muahahaha

- dieyana - said...

wah, ibu beranak 3...bnyk betul baju ank2. dieyana pula, utk anak2 baru je settle minggu sudah... rembat saja, mls nk pikir2.... sederhana saja tahun ni, utk diri je belum lg....tgklah..ada 'kudrat' p lah nanti...heheh

Iela Fazielah said...

mamalieyna: betulla....byk kaler merah...camne xperasan...hihi... thn ni tema bj kurung kaler unggu... warna bj ms kenduri adik hubby aritu...xde buat bj lain... just bl bj jaln budak2 ni je... kita punyer last skali.. cr seluar jeans bang selai n sandal br cukup le

Iela Fazielah said...

Anje: jusco ni kira ok2 la... tp suka gi jusco yg byk choice brand dia.. mcm kat Equin xbyk choice... mcm ila jeans semua ila suka dgn poney n mothercare... terbaaik... tp aritu hubby berkenan dgn hush puppies.. rembat jelah..

Related Posts with Thumbnails