Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

imran pekak????

owh...korang bc je tajuk korang rasa berdebar tak??
aku ni lagilah beratus kali berdebar ok

kisahnyer mcm ni..
smlm aku bw imran check up kat pk sri kembangan mcm biasa..
utk check up imran umor 6 bulan
nak jd cerita... ptg smlam konun aku nak update la 1 n3 utk blog ni..
so...niat kali ni nak snap la gmbar buku check up imran ni..
nak bg tau tahap kedeboban imran
so aku pun snap...


skali bila aku dah snap... br aku terperasan ada 1 memo kat betul2 belah bwh buku ni..
dia tulis...


eh....bila masa pulak ada benda ni
serius ok selama ni aku xpernah perasan kewujudan note ni
dah 6 bulan ok buku ni dlm simpanan aku..camne aku leh xpasan??
then aku tertanya2...nape pulak ada diletakkan bendalah ni
ada problem ke kat imran...

then..br lah aku terkopoh kapah br nak cek buku ni...
aku selak satu-satu helain buku ni...
then...br aku nampak kat ruangan masalah...
rupanyer... hari kedua lepas imran lahir...
hospital ada buat 1 hearing test..
n result dia GAGAL ok..
ada dicop result dia kat page tu...

ini resultnyer

tulisan yg dicop ni mcm xclear sgt..
gmbar aku snap pun xclear...tp aku tulis kat bwh balik nnt

masalahnyer... KENAPA SELAMA NI AKU XPERNAH NAMPAK???
terus DADA AKU RASA BERDEBAR2...
aku TAKUT! RISAU! semua adalah...
tp xla pulak imran tunjuk tanda2 xdengar...
1 lg.. entah2 aku xperasan doktor or nurse ada bg tau ms aku nak discharge hospital dulu..
serius mmg aku xperasan...

terus dan dan tu aku call hubby n bgtau dia...
rasa nak nangis sgt!
jgn lah jadi ape2 kat Imran...
hubby cuba tenangkan aku...

then pg tadi aku jumpa one of the doctor kat PKU ni n tanya pendapat..
dia ckp jgn risau...just call hospital n pergi check up
biasanyer lepas 6 bln baby ok...
lg pun imran lahir xde msalah..

so...pg td aku call unit Audiologi Hospital Putrajaya n bgtau apa masalah..
staf unit tu buat aku gempak bila dia ckp: "sepatutnye puan bawa anak puan ms unor dia 4 bln"
then aku ckp la..aku pun br perasan note ni..
then kat cop tu pun tulis SILA BAWA ANAK ANDA KE KLINIK KESIHATAN UNTUK UJIAN PENDENGANAN SEMASA UMUR 6 BULAN

then kata staf tu xpelah....
dia semak tarikh temujanji n dia tanya kot boleh datang ESOK sbb ada kekosongan
aku pun terus la setuju! lg cepat lg baik kan...
xsabar nak tunggu esok n bwk imran ke Unit Audiologi tu...
aku sgt nerves ni...

pg n mlm td smbil main2 dgn imran..
aku panggil dia tp mcm xnak toleh je imran
bikin aku cuak je... ke mamat tu sj termenung...
tp kalau abg dia jerit kuat tiba2 time dia tido dia terbangun..
so dia dgr lah kan>>>> eh mainan psikologi ok...
tunggu esok apa result dia..

aku berdoa sgt pd Allah mintak anak aku semuanyer sihat2 belaka dan tiada penyakit yg berbahaya...
AMIN


12 comments:

Nadra Farissa said...

tade apelah mama.. jgn risau ok.. :) insyallah semuanya ok.

✿....rossa alina....✿ said...

mintak2 xde jadi papelah..amin..amin..tunggu je result esok.. :)

Nad @ MamaZN said...

Harap imran tak apa2...

Iela Fazielah said...

nadra Farissa: hopefully la semua ok

Iela Fazielah said...

rossa alina: itulah.. berdebar nak tunggu esok..harap semua ok

Iela Fazielah said...

Nad: tq.. mudah-mudahan...dia ok

cikcoklat a.k.a Haiza said...

salam...xceli sy dl pon anak mcmtu..so pas pantang p cekup sumenye ok..so xde pe2 lah...

lydzar said...

insya allah sama sama kita doakan imran sihat dan selamat mcm biasa..jgn risau2 kak ye :)

Mooniqueen said...

Insya Allah dear, takde pape la tu... Doa byk2 k...

Zura@Iwan said...

insyaAllah x de apa2 tu Imran....

jgn risau sgt k...besok apa2 update k..

mamalieyna said...

looor camna bleh tak perasan ye.. tp Hakeem eina dl pun kena buat test ni jugak.. sbb msa lahir dia problem sket, then diorang set temujanji ke H.Serdang, 1st checkup sebelah telinga tak OK, then 2nd checkup dah ok dua2x belah.. Alhamdulillah..

rasanya tak ada apa tu.Insyaallah.. jgn risau ye..

lovely said...

insyaallah..
takda apa2..

Related Posts with Thumbnails