Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

jln2 soping brg ke ikea...

last saturday aku n anak2 menjejakkan kaki ke IKEA...
tujuan nak bl "something" yg aku dah lama aim nak beli
dulu xdpt nak bl sebab kekangan kereta yg nak membawanyer..
kini...impian telah terlaksana...
dah ada kete beso kan...
mmg boleh bwk punyerlah...
so...tnpa melengahkan masa...
tu yg terjah ikea tu...
tp kali ni palnning cantik punyer...
pertama... ukur barang dulu...
rujuk majalah ikea bagai...
pastu gi kat kete... ukur panjang..
agak2 leh lepas or tidak...
kedua...removekan semua carseat...
ni pun buat penuh kete je...
yg ketiga... bw penumpang yg sepatutnyer sahaja...
dan org itu mestilah badang utk angkat brg..haha..

sah2 aku xdaya nak angkat barang tu nnt dgn anak kecik lagi kan...

jadinyer ari sabtu aritu...
lepas gi kenduri kawin budak opis...terus drive ke IKEA lalu jln LDP..
paling best gi kenduri pakai seluar jeans je ok....
xkosa mak nak tukar bj bagai....yg penting.. org jemput kita pegi kan...
smapai2... terus gi tempat yg berkenaan...
ala..stil jln2 dulu... kalau xround ikea mmg xsah lakan...
so..jom layan gmbar ye...xbyk pun

budak berdua ni...panjat trolley...sabar jelah

aku...suka snap gmabr sendiri setiap kali jengah IKEA ni...
jd habit kot.///hehe

bila smapai area foodcourt ni...
wajib singgah mkn...
tgk gelagat budak 2 org ni ok...
ni dah tahap lapar sgt lah ni...


menu kami aritu...
meatball 15biji...
chicken wing 5keping..
dessert sikit n chickel wholeleg utk uncle alisyah


last skaly... inilah brg yg kami beli

me with kiddo...

bila dah masuk kete...
hamik ko....penuh weh...
sampai ke gear barang ni punyer panjang...
nak tau ape benda???? 
tunggu next n3 ok......




8 comments:

Nad @ MamaZN said...

Tk sbr nk tau ape die...

mummy_ayu said...

apa yg ko beli tu? emmm...

beta kupu said...

mirror x?

zailamohamad said...

haha aku pon g Ikea sabtu lepas, plan nak beli almari Ikea yang harga RM199 tu tp kes xmuat nk masuk bonet kete lah rancangan tergendala..pinjam kete Ilah boleh:P

alyyani said...

tu rasa dan2 nak tukar kete sebab senang nak memborong kat ikea. kereta sekarang ni sangat lah limited. apa lah barang yg diidamkan tu ye

Iela Fazielah said...

haha... surprise!!!!!!

Zura@Iwan said...

bestnya soping kt ikea...lama x pegi...

beli cermin ke tu pjg yer...

Dilla Ady said...

tak penah makan meatball tu..

sume ckp sedap, teringin nk makan..

Related Posts with Thumbnails