Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Premium Beautiful terbaik!

oh.... lama xupdate pasal program diet aku kan??
eceli...progress cantik...
berat ada penurunan,...tp mcm stuck kejap kat angka 68/67 kg tu...
akak masih budak overweight ok..akak akui..huhu kena usaha diet gigih lg lg..
tp xpe... yg penting body nampak kurus...ulang balik.. NAMPAK KURUS...hehe
loose weight with loose inch of my body yg penting..
bak kata pakar slimming kat Bizzibody..
"  u diet then u lost byk kg.... tp org nampak u  dia tak tanya berapa berat badan u sbb u still look big...
but.. if u loose u weight with ur inch of body... u look slim dr jauh... org xtanya dah.. but dia puji u look slim!"
betul x?

n serius... aku akui...

so..mari bercerita tentang program slim badan aku dgn Premium Beautiful..

serius aku sgt2 berpuas hati ok...
aku pakai PB seawal lepas sebulan pantang (Mei 2012) ...
sanggup melabur RM2K cash ok....
ms nak bl dulu fikir 100x... tp fikir nak kurus punyer pasal...
aku berabis jugak...
bayangkan dr berat 87kg...lepas bersalin 75kg...
aku order PB pakai saiz 95-90-98..

after 6 months (Nov. 2012)... PB aku rasa sgt2 longgar..
adakah PB aku memeri?? cantik je aku tgk..
serius masih cantik je... xde pulak pecah PB aku...
berat aku now turun ke 68/67 kg.. ikut la.mkn byk naik balik ke 68kg
aku xdiet sangat sbb aku menyusukan imran kan..
tp cuba2 jugak skip mkn mlm...sbb mkn mlm ni mmg bahayala...

cuma last week aku gi keje tetiba besi bra patah..
owh..aku mmg dah susah hati...
aku akui mmg pakai PB sediaada skrg ni dah xbest sbb dah longgar serba serbi...
then... terpaksa aku contact my neighbour.. dia jual PB..
antar utk repair...dlm ms yg sama aku ingat nak bl je selai short bra..

sbb sejak pakai PB.. bra biasa aku pakai rasa xbest lansung..

then bila akak PB ni dtg n ukur badan aku..
rupanyer mmg badan aku dah mengecil ok..!
now.. ukur lilit badan bahagian dada dah mengecil ke 85cm je..
means... utk bra PB (long bra or short bra) aku perlu amik saiz 90 sahaja..
of coz saiz mangkuk bra pun turun ke 1 saiz jugak...

begitu jugak dgn waist nipper n girdle...
tujuan utama nak bl bra je terus tukar amik full set PB semula...
giler la.. tp aku fikir panjang...
bkn utk skrg.. tp utk ms akan dtg.. aku nak body cantik ok!
tp kali ni xbyr cash la,.. aku buat installment pulak..huhu...byr 4kali...haha
tp tulah aku dok pikir..nape PB xleh tukar ke saiz baru ek?? dpt free kan best..
eh tamak pulak??hmmm

skrg.. pakai PB baru dgn saiz lebih kecil..90-85-90
br rasa padat balik badan...
lepas ni mesti dpt turun ke 60kg kot...huhu..

korang.. serius.. korang xkan rasa rugi berhabis utk PB sbb bkn saja badan korang slim..
tp korang rasa lebih sihat dan bersemngat!
sbb badan nampak montok!
mcm aku yg fully BF ni..mmg susu sentiasa byk je...
n xde masalah breast keras...sentiasa lembut tp susu byk..
sbb kajian dah buat kat PB ni... dia membantu membanyakkan susu badan..

eh..seronok pulak promote pb ni...
esok lusa jgn terkejut aku pulak jual PB ni..haha..
itulah ceritanyer skrg...


2 comments:

alyyani said...

kak, jgn jual PB kat saya eh sebab saya dah ada. hahahahah.. tp mmg PB best. badan rasa terletak nak pakai apa pun confident. tak lah nampak berlipat2. alah membeli, menang memakai. gitu! aku promote je tau kak, nak menjual mmg tak lah :)

Iela Fazielah said...

alyyani: kelakar la kamu...idak la akak jual PB ni... cerita je... aku xpandai berniaga.. menghabiskan duit reti la... haha

Related Posts with Thumbnails