Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita aktiviti ke kidzania

akhirnyer.. impian nak ke kidzania tercapai jugak..
seawal jam 7.30 pg dah gerak ke kota damansara..
jam 8 dah b/fast kat mcd sebelah kidzania ni...
malas pikir bykkan..semua mkn segera je..


beli family box je..senang kan...??
lepas makan terus masuk ke Kidzania..
tp kidzania ni stat aktiviti jam 10pg..xpe la...just daftar je awal2..


hubby xde ms ni...dia gi servis cik Ina kat nissan kota damansara ni..
kejap je kete dah 10K milage dia..
dia bwk imran..aku bwk irfan n syafiqah.. 

utk kami yg dah bl tiket online senang je...
terus beratur utk dptkan tag

leh tahan ramai gak org..br jam 9.15pg ni

lepas pakai gelang tagging... setiap org ni dpt cek bernilai 50 kidzos


kami beratur lg kat atas tingkat 4 pulak...
jam 9.45 baru kami dilepaskan ke tingkat 5..
kat sini kena scan skali lg b4 masuk..

then...tempat pertama kami terjah wajib bank CIMB..
sbb nak cashkan cek kidzos tu..

yeay...dpt duit...
next activiti...jln2 1 bandar sementara tunggu jam 10pg


cukup timing.. pelagi..
kakak request nak jadi bomba dulu...
so..terus gi kat bomba..
ramai dah tunggu ms tu...

eceli kat Kidzania ni peraturan dia mudah je nak join aktiviti
dia ada tulis bape ramai boleh join 1 aktiviti pd 1 masa..
pastu berapa duration masa diperlukan...
umor dr berapa dan aktiviti dibayar gaji or customer yg perlu byr harga...
mcm bomba... 1 ms hanya 8org budak je boleh join
dan amik ms 20minit setiap sesi...dr umor 1 thn boleh join
pastu akhirskali budak akan dpt upah 8kidzos..

sayang ms bomba ni mood irfan xbape baik...dia xnak join

ni gmbar lepas syfiqah siap pakai baju..
dia naik lori bomba nak gi resque hotel terbakar

samapi kat sana terus pancurkan air..
kiut n smart sgt..

ok layan video:


video

lepas abis bomba kami smabung dgn aktiviti mewarna kat kid painting pulak...
kali ni mood irfan baik sgt...
dia dgn rela hati nak msk n join mewarna..
n serius mmg kiut irfan mewarna..
petugas tu pun baik hati sgt nak layan irfan...
kakak punsngguh baik...kejap2 tlg adik mewarna..


lepas 15 minit mamanyer tunggu diluar...
inilah hasilnyer...

next activity..

syafiqah jd pembuat ice cream pulak...
kat sini syafiqah sorang je yg lepas..

kemudian aktiviti bersambung dgn jadi tukang cat dan tukang lap cermin lak...



video

ni rupa maklumat kalau nak join aktiviti...mcm aku mention kat atas tadi




dan terakhir..
bebudak ni jd tukang masak burger kat marrybrown..
kiut tgk irfan dok picit mayonis n sos...



eceli...byk aktiviti nak join..
tp tulah... 5 jam dok sini rasa laju je ms berjalan...
1 lg..mmg kebanyakan job2 yg popular mcm hakim dan peguan, doktor, dentist, pilot, polis..semua mmg beratur panjang la... byangkan nak jd bomba syafiqah kena beratur 20 minit, pastu time aktiviti berlansung 20 minit lagi..

kalau nak jd pilot jgn certia... berpuluh2 org dok tunggu..
tp anak2  mmg enjoy la dgn aktiviti ni...
cuma kita penat sikit la..
tp kan..utk parents n bwk baby kecil...mmg ada nursery khas utk baby tau..
siap mainan semua n serius mmg sgt selesa..
hubby jg imran while aku layan anak2..

kesimpulan...mcm nak terjah lg sbb duit kidzos ni ada byk lg..
pastu nak suruh bebudak tu merasa jd pilot n doktor pulak..
korang mmg happy kalau gi sana..
cuma nak bg tau..makanan n minuman mmg mahal giler...
mknn luar xleh bwk masuk..
yg tu mmg xpuas hati sikit la..
balik dr kidzania aritu..kami terus terjah ikea mkn kenyang2 kat sana..
tp nak round ikea mmg xlarat.. penat beb!!!



3 comments:

alyyani said...

makin lama makin pack tempat ni kan. ye lah, semua nak bawak anak2. 1 fine day mmg kena pegi gak bawak niadel. tp tu lah, tak sanggup nak beratur tuh. tp kena pegi jugak. camne tuh? hehehe.. nampak syafiqah dgn irfan behave sangat2. suka je tgk gambar2 kat atas.

eRiNsZ said...

tringin sesangat nk bawak dak eisya n eifal ni pg kidzania... tp tu arrr kmi kn dr gua musang.... huhuhu terasa la jauuuuh nya........ hahah

sumysya said...

wah....menarik...sonok la budak2..

Related Posts with Thumbnails