Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

operasi memetik pulasan tahun 2012

hmmm hujung2 thn ni...
musim buah-buahan mmg meriah kat upm ni....
elok la pulakkan...jiran sebelah dia mardi n  jabatan pertanian...
mmg meriah sgt2!

this week jabatan pertanian buat jualan buah pulasan mcm thn lepas...
kira ni 2nd time la jabatan pertanian buat jualan..
cuma tahun ni harga buah pulasan naik sikit...
dari RM 1.50 sekilo dah naik ke RM2.00 sekilo...
tp still murah compare bl kat luarkan...

ni aksi aku petik pulasan smlm...
pergi ber2 je dgn opismate...
yg lain sibuk...ada kursus.. xpela...
oh ye.. budak opis aku ni tanya... kak ila kutip byk2 mmg suka mkn ke??
jwpn aku... ye..aku suka mkn..tp idak la byk sgt..
laki aku xminat buah2an tempatan ni...
aku ni sbnrnyer  suka buat aktiviti je.. mcm ke dusun...thn ni mmg pecah rekod la..
berkali2 ke dusun... dusun trolak je.. 2 kali terjah..
teringat last year... petik buah pulasan ms tgh ngandungkan imran 6bln lebih...
ok..jom layan gamabr..



muka gumbira dpt kutip pulasan...
rules dia...
mkn sebanyak mana yg mampu kat kebun...
nak bwk balik..petik, timbang n bayar... best kan??


peneman....Nora... br masuk keje ni cuti bersalin 2 bulan...
pulasan punyer pasal... xde hal punyer


hasil kutipan.. beg ni memula sandang kat bahu..
lama2 letak kat tanah..
bila dah penuh... nak bwk..xlarat..
rupanyer....lepas timbang..
hamik ko..11.7kg...leh tahn...
semua RM22 je..

aku amik 3kilo je..
lebih tu aku repack balik 2 kg setiap beg..
smapai opis jual la balik...hehe...
utk jiran dpn rmh pun ada...dia kirim 2 kg...

pg ni gi tasak imran.. bg cikgu2 taska imran...
merasa la sorang 3 bijikan... jadik le...

No comments:

Related Posts with Thumbnails