Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sambung shopping beg skolah pulak

smbung cerita pasal bl brg sekolah...
pg gi bl buku sekolah....
ptg tu ke jusco smbung shopping beg sekolah n beberapa brg sekolah yg lain kat jusco pulak..

mmg cun sgt ke jusco ekuin sbb kat centre court dia ada buat school fair..
senang la nak pilih brg2 sekolah terutama beg sekolah, bj sekolah, kasut dan pakaian dlm utk anak2...
jgn ingat cuma baju, beg dan kasut je..
pakaian dlm pun penting tau...mcm boxer or short pantz dan camisole utk anak2 perempuan

ni buat aku teringat ms zaman sekolah dulu...
kalau soping bj sekolah dulu kalau x ke kamdar.. mesti beli kat Globe Silk Store je..
ms tu kain sekolha kat Globe mmg terbaik la... bermutu dan tebal..
harga pun leh thn mahal ms tu...tp harga sekarang lg mahal...huhu

tp bila nak bl pakaian dlm..
mak blkan kat pasar sentul tu je...
xpun bl kat pasar mlm...
ada nyonya jual pakaian dlm je kat psr mlm tu..
nak camisole penuh ada... even track suit pun bl kat psr mlm...
korang rasa x mcm aku rasa...
indah sungguh masa tu..
skrg dah senang.... jusco di mana2... 
harga pun berpatutuan dan kualiti pun boleh thn kan??

ok... cerita pasal bl beg skolah..
mcm biasa..kakak xde yg lain..nak beg princess je..
aku sbenarnya xbape berkenan..sbb beg princess disney ni mcm nipis je..
even beg troley dia pun dia punyer besi tarik tu mcm kecik n xkukuh je...
layankan jugak..dah la semua kaler pink...harga mahal..
tp mahal lg beg mickey mouse...
pastu siap amik sebuah beg sandang princess utk bwk gi skolah agama..



paling xtahan,.. si abg irfan pun sibuk nak beg jugak...
iye... abg pun sekolah jugak thn depan...dia msk pra sekolah utk umor 4 thn..
still kat Sinar Bistari Ceria... sekolah sediaada...
terus kena spare budget utk abg pulak... nak beg spiderman..Rm69 tu...
xbl kang nangis guling2 pulak...

memandangkan aku xpuas hati dgn beg sekolah pincess tu..
aku round2 tgk beg sekolah jenama Swan... beg ni terbaik...
aku suka kualiti beg dia..
cuba tgk2 kot ada watak kegemaran syfiqah yg cantik n pinky...
akhirnyer jumpa..
beg swan dgn watak Power Puff Girl..
jenuh pujuk syafiqah...
lg pun ada warna kelabu sikit kat blkg beg... jdnyer xla risau kalau kotor kan..
handle troley dia pun tebal n kuat..
harga compare dgn beg pricess disney beza RM20...
beg ni RM99...

so.. inilah beg sekolah syafqah


bonda syafiqah yg meneman pun siap bl beg jugak..
sama2 soping beg...
syafiqah with bonda Azilah

then.. bonda belanja mkn kenny rogers..
wah.. bestnyer.. rugi papa xikut... lg pun hubby nak exam..
kami ber4 menghiburkan diri... imran...hubby jaga...

irfan n mama... suka dia


irfan sorang je semangkuk mac chez...



kakak n bonda..
pun semangkuk mac xhez utk kakak..

abis bl beg n brg kecik syafiqah...
gi popular pulak...
bl alat tulis n sikit buku utk kerja rmh syafiqah sepanjang cuti ni...

lastly... inlah brg yg berjaya di beli hari sabtu lepas...

beg skolah swan (Power Puff Girl) RM99
sling beg Princess Disney RM39.90
6helai boxer (pakai dgn pinafore) RM 20
5 helai camisole RM5.90 sehelai
sampul buku, set pencil stabilo dan gam...

rasanyer dah lengkap dah kelangkapan sekolah syafiqah...
next projek nak basuh bj sekolah syafiqah...
nak jahit lencana sekolah pulak...
buku sekolah aku dah balut dah..mlm tu jugak...

7 comments:

mamalieyna said...

mahal2 betul beg sekolah skrg kan..sedap je anak2 skrg memilih ikut pilihan hati, kalau dl, redha je dgn pilihan org tua.. bukan org senang kan.. huu~ tetiba terkenang~

Iela Fazielah said...

mamlieyna: betul tu... dulu nak bl beg sekolah sanggup gi pertama...nak yg murah.... harga rm 39 tu dah mahal sgt dah rasanyer... beza dulu dan sekarang

mummy_ayu said...

Ayu..brg2 sekolah diaorang dah siap..cuma nak beli buku sekolah Ian jer...tu la..tak dpat date lagi nak daftar bila.nak kena call nie..sbb surat pun tak sampai2...

Anje Mamy Balqis said...

mmg mahal beg sekolah ni, balqis kali ni nak si dora plak...kopak beli Rm100 lebey, kita siap cakap, "balqis, time mamy tecik2 dulu tak de beli beg tarik2 ni k"...

Farah Izza Shafik said...

farissa duk prasekolah.. cikgu kate xyah bawak beg... mcmn tuh.. beg dah beli.. kesian minah tu dah semangat dah.. :D

alyyani said...

yaAllah efisyen betul mama korang ni! mmg respect lah!

Iela Fazielah said...

alyyani: xde efisyen nyer.... biasa je.... hihi

Related Posts with Thumbnails