Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

xsabar nak ke school....

aku....rindu kat sekolah
anak nak sekolah..mak teruja..
ms bl buku aritu,... aku round2 sekitar sekolah..
tgk notis board sekolah...
suruh syafiqah bergambar sana sini
tensi je minah ni...
aku yg teruja... rindu dgn bau sekolah...
nak jd cikgu xlepas exam.... sian aku kan???haha..

syafiqah muka tension kena paksa snap gmabr...haha

with abg irfan...abg ok je...
xde marah2 pun...
tp jgn xtau..syafiqah pulak marah2 n nangis2..
bila tanya..kenapa nangis??
dia ckp: "kakak xnak gi sekolah.... kakak xde kawan...huhuhu"
ala sian kakak...biasala... 1st time kan???
dia dtg sekolah ms bl buku tu pun mcm takut2 je nak msk dlm sekolah...
mcm pelik2... kita dulu pun berdebar2 nak msk sekolah..
inikan syafiqah.... bakal jumpa kawan baru yg of coz dia xkenal...
lepas ni... waktu bgn tido pun dah lain....nak arrange balik hidup dia..
mcm mana la nnt dia nak bl mkn kat sekolah pulak...ish2..xdpt aku bygkan..
mmg la dia nangis2 kan???


balik kedai buku....dia xpandang buku sekolah dia pun
aku yg sibuk godek2 buku dia.. tgk buku kerja bagai...
oh ye..total bl buku tulis n kerja cuma Rm100.50 termasuk selai tracksuit sekolah dan 5 keping lencana sekolah
nak bl skali baju kokurikulum tp xde stok lg..
kata budak kedai buku tu...
yuran PIBG, bj sukan sekolah dan lain2 dibayar ms orientasi nnt..
sekolah tmn U orientasi week 29hb 12 nnt...

agak2 lepas setengah jam...br syfiqah dok telek buku sekolah dia
barulah excited kakak syafiqah tgk buku sekolah dia....


adik imran sampai tertido2 kat sblh dia tu.....

ptg tu sambung dgn aktiviti bl beg sekolah pulak...
kebetulan akak aku dtg rmh.... harus soping dgn dia pulak nnt...
sambung lg next n3 ok....
daaaa



2 comments:

Farah Izza Shafik said...

comelnyer adik imran!!!! :D

mummy_ayu said...

sama..kita pun rindu sekolah..
emm.memang..Ayu pun risau Ian nie..mcm mana nak gie kantin beli makanan, memang kena bawak bekal la mula2 tu..and harap2 takde la kes buli semua..risau gak..and Ian pun ada gak tanya cuti berapa lama lagi, rupanya dia pun takut..emm..tunggu dan lihat jer la nanti..

Related Posts with Thumbnails