Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

stok novel utk bln september

hmmm br dpt td 2 novel ni..
bl dr kakinovel.com
stok utk dibc bln september ni...
ni..belum msk september gaji dah tinggal cukup2 mkn je ni...
adeh.. rs tercungap2 la pulak...
 sib baik dah soping awal2 gaji aritu
so... pasni xde duit nak mkn nasi... kita dok diam bc buku tahan lapar ok...
hehe...



Happy 5th month bday IMRAN!

today....genap 5 bln umor imran..
wah kejap je...
xsabar nak tunggu next month..
nak kasi Imran makan pulak..
badan bukan main debob!
tp...w/pun debob... imran sgt ringan badan


skrg ni..tgn dia sgt cepat n mcm ketam...
asal ape je yg menarik perhatian dia...abis dia terkam
mcm aku.. suka sgt bc novel sambil menyusukan dia...
abis novel aku dia tarik...org suruh minum susu...tp dia xminum
sibuk nak bc novel gak....haha...comel sgt!

kalau nangis2..stok guling2 terus..
xleh tinggal atas katil..bahaya...mmg dia suka bermeniarap then terlentang balik
mmg skali guling 360 darjah la..
pastu kasi je ape mainan...mmg dia gigit n masuk mulut punyerlah..
pastu dah pandai pusingkan badan 360darjah jugak..
kalau dia meniarap..cer letak mainan kat tepi dia..
xpun dia nampak mainan kat sblh dia lebih menarik perhatian..
dia akan pusing utk ambil...seronok tgk..
kadang2...siap acah2kan dia...pastu lama2 dia marah..
kelakar pun ada..


kat taska ckp cikgu imran pg tadi..
imran dah tak cukup minum susu 3.5oz dah..
skrg dia minum 5oz...wah..mama kena gigih mengepam susu nampaknyer..
xpe dik... janji adik sihat membesar...
nak minum 8oz skali minum pun mmg akan pump utk adik..

 imran tido dgn nyenyaknyer...


next week br check up imran
xtau bape berat badan imran skrg..
papepun...mama n papa hepi utk adik imran...
1 month to go utk dptkan sijil menyusu 6 bln...






kongsi bl CD CB

kesinambungan n3 yg ni...
akhirnyer CD CB yg ditunggu samapi...
eceli sebelum raya aritu CD ni samapi
sgt berbaloi bila dpt bl cd dgn harga yg sangat murah!
tong2 bl CD dgn budak opis yg br nak menceburkan diri...
pastu janji2 pulak dgn kenalan Fb utk dptkan harga murah...
lepas bank-in kan duit...
pastu lepas 4hari tunggu...
tara....

pack of 6 Charlie Banana set TANGGO MANGGO

lepas bukak...

kami kongsi 3 org..
sorang amik 2 helai.. harga offer Rm280 bahagi 6 helai..
sehelai jatuh Rm46.60..murah giler...


now..koleksi CD CB aku ada 4helai... ada order selai lg dr Mamamahya.com..
sukernyer!




pagi raya ke2 mandi kolam air panas...

mmg xleh blah..
tp mcm dah tradisi pulak..
asal balik semerah je...mesti nak gi namdi kolam air panas ni
kat mana?
nama dia Kolam Air PanAs Sg. Gersik, Muar..
lagi pun tahun ni ada new family members..
nak introduce to Shazni a.k.a wife Kamal yg kawin bln 2 aritu kan..
mmg aktiviti turun temurun keluarga Hj. Mus mandi manda di kolam air panas ni dr diaorg kecik2 lg
mcm aku dah 7 thn kawin dgn hubby mmg dah biasa dah..
dah tau dah.. xsinggah xsah punyerlah
korang bygkan lah..
raya kedua pepagi kami dah gi mandi kolam air panas..
sedangkan org kampung kitaorg tgk pepagi dah naik moto ramai2 gi marhaban kat rmh pagi2..
sabau jelah..

ok.. layan gmbar jelah ye..



ni nak mandi...
aku lupa bwk bj mandi..
so... mandi pakai bj tido jelah 
srg ni br ada kolam mandi utk kanak2..tp air sejuk

ni kolam mandi asal air pans ni...
tgk getah biru tu... amik air dr kolam utama
salurkan kat kolam kanak2..
tu yg sejuk tu airnyer

last2..semua pindah ke kolam utama
adik beradik hubby mmg dah berendam dah kat kolam ni 

aku xmandi..
hubby pun xmandi gak..
so..bebudak ni mandi dgn pakcik dia jelah..

 irfan mandi dgn pak lang kamal..

adik imran pun nak mandi jugak..
tp risau kang dia selsema..
do..kasi celup kaki jelah..

seronok budak ni mandi


inilah rupa kolam besar dia..
panas ooo.... 

mandi dlm stengah jam..
pastu bilas badan then terus balik..
nak sambung aktiviti raya pulak lepas tu...


raya ke tiga & empat ke pahang - durian, steaboat, ABC Kow Pow & Hutan Lipur Lentang

cerita raya thn ni mmg penuh dgn aktiviti jln2 je
puas la...
kalau tgk mileage kete... dlm tempoh 1 minggu kami dah cecah 1950km ok
dr johor ke pahang...
ulang2 alik naik bukit turun bukit...
tp mmg seronok..
kira thn ni nak qada'  la...
thn lepas xberayakan....thn ni jln kaw2 punyer..
lgpun next week hubby nak naik projek blk 2 bln...so...
dia kena temankan anak2 n wife dia ni mkn angin dulu..
supaya xkempunan


ok..ni kisah hari raya ke3 balik dr semerah pd raya kedua..
raya ketiga kami ke Bentong utk lawat kubur arwah atuk hubby..
sebelum smapai kat Karak, sempat la singgah mkn durian kat tepi highway sg. dua 
bapak mertua belnja mkn durian musang king..
baek punyer...
tp aku larat mkn 3 ulas je...

minah ni peminat tegar buah dorian ni

aku kalau jumpa dorian mmg xtoleh kiri kanan dah...yum2...sedap!!



then kami ke Sertit lawat ibu sedara hubby..
then meneruskan percutian dgn menginap di Bukit Tinggi Resort Mentakab semalam..


mlm tu kami layan steamboat kat Resthouse temerloh mcm thn2 yg sudah
kalau xmkn steamboat temerloh ni mcm xcomplete raya...
esok tu raya ke 4 balik semula ke KL






tp b4 balik tu kami singgah ke Bentong utk pekena ABC Kow Pow bentong..
mmg terbaek la..mahal tp sedap!

semangkuk ABC spesel =RM4

2 org budak layan ais krim...


atuk mus dan cucu bongsu buat masa ni...
mana dtg rupa cina kalau org tanya...
atuk la punyer keturunan ni...dedua sepet!


then...
sempat singgah bwk anak mandi manda di Hutan Lipur Lentang...



suka betul budak berdua ni
cuma irfan je takut2 nak mandi..
main kat tepi air je..

balik tu dari pahang raya ke 4 tu..
dedua tido dgn nyenyak kat dlm kete sampai rmh kat serdang..
sibuk nak dok kat seat belakang tu...


raya ke lima aku keje sehari..
then raya ke 6 & 7 kami bercuti di cameron pulak..
untill next story...daaa


rombongan balik kampung thn ni

thn ni rakyat makin bertambah...
memula kawin dulu tahun 2006 - 3 biji kereta
tahun 2008 jadi 4 biji kereta...
tahun 2010 masih lagi 4 kereta..
tahun ni 2012... kereta dah bertambah jadi 5 kereta..
wah... happening bila konvoi ramai2...
tp dlm ramai2..still family aku jugak yg masih keciciran..
nak wat camnekan...
budak kecik ramai...
berhenti kat hentian air keroh pun amik masa lama....
mana nak solat kena gilir2..
mana nak mkn lagi...
tp... pape pun thn ni meriah berjalan2....

hari terakhir packing nak balik @ rmh pak ndak di semerah, BP..

miss this moment...
bak kata uda... 2 thn skali br smapi ke semerah ni
this year rombongan 1 biji camry, 2 biji civic, 1 biji livina & 1 biji Myvi

peneman mama di belakang..
abg irfan layan citer kartun word world...
kajap kang tukar Dibo pulak...pastu Mickey mouse... 10 kali ulang tayang..
sabau jelah


kakak jadi co-pilot papa...


di mlm raya

mlm raya tu dua beradik ni main bungapi dgn pakcik dia...
paling xtahan..
siap pakai face mask ok...
langkah berjaga2..
kakak kan ada semput...just prevention je...
aku cukup takut anak sakit nak raya ni
pengalaman lepas yg sgt2 menyiksakan..
lgpun nak jln2 kan....susah jalan anak sakit ni..
sib baik la pakcik syafiqah n irfan ni bakal doktor..
ada simpan mask kat rmh..
pelagi... seronok la diaorg...
layan gmbar jelah ye.....daaaa...





kelakar la pulak tgk rupa diaorg....
mcm SARS la pulak

suasana di pagi raya...

tahun ni aku sekeluarga beraya di rmh keluarga mertua di sg. besi..
semuanyer serba unggu la...

lepas balik solat...
sesi bermaaf-maafan..
sebelum tu my parent in law bg tazkirah dulu...
thn ni family hubby dah makin bertambah...
bertambah dgn 2 org baru...
pertama...menantu baru ~Shazni~ wife adik kamal..
dan kedua...cucu baru ~ Iman Imran~ my son la..
insyaallah next month bakal dpt lg 1 org cucu baru dan thn depan pulak..
tambah lg sorang cucu...
insyaallah... raya thn 2014 kami akan berkumpul lg...

thn ni harapan bapak n ibu agak kami semua berubah ke arah kebaikan
maklumlah... keluarga dah mkin besar..
tanggungjawab pun dah besar...
anak2 pun makin besar....jd.. ibu dan bapak nakkan kami semua berubah..
bykkan amalan yg mendekatkan diri kepada Allah..
insyaallah...


ni gmabr ms bapak sibuk bg tazkirah..
leh sempat posing2...hehe

lepas tazkirah br lah aktviti salam2...



tiba part mintak ampun dgn laki sendiri mmg terharu rasa...



lastly...gmabar2 candid snap py Dr. Hakim...muahaha...
aku suker semua gmbar dia... tq adik hakim



me with imran...
sian budak dobot ni xde bj melayu...


irfan yg makin cekeding....

n my niece
zaahra safwana


lastly.... our family 2012...

selamat hari raya.... di pg raya pertama

selamat hr raya aidilfitri dr kami sekeluarga....
maaf  zahir dan batin...





gambar life dr rmh mak mertua di pg rayaraya pertama
Related Posts with Thumbnails